PÅLITLIG. I ALLA LÄGEN.

BMW ConnectedDrive förarassistanssystem i BMW 4-serie Cabriolet.

BMW 4-serie Cabriolet har många assistanssystem som stöttar och assisterar föraren under färd. Med innovationerna från BMW ConnectedDrive färdas du alltid maximalt säkert och bekvämt. Så att du kan koncentrera dig fullt ut på körglädjen.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fullfärg projicerar aktuell information direkt i förarens synfält – för fullt fokus på trafiken. Beroende på bilens utrustning kan även information från navigationssystemet visas, bland annat Speed Limit-information med omkörningsförbud eller Check Control-meddelanden. Dessutom visas även information om radiostationer och låttitlar samt kontakter från telefonboken inkl samtalslistor.
Symbolerna som projiceras på vindrutan visas i briljant upplösning och i fullfärg, vilket gör att t ex vägmärken kan avbildas mycket realistiskt. Projektionen visas i ergonomisk höjd på vindrutan, men kan även anpassas för att passa perfekt till dina individuella preferenser. Begränsad läsbarhet av det som visas på BMW Head-Up Display i kombination med polariserande solglasögon.
Projektionens ljusstyrka anpassas automatiskt efter ljusförhållandena utomhus, och det finns dessutom ett natt- och ett dagläge. Ljusinställningarna kan konfigureras i iDrive-menyn. Föraren kan även välja vilken annan typ av information som systemet ska projicera i vindrutan utöver hastighet och varningsmeddelanden från förarassistanssystemen.

BMW Head-Up Display.

DRIVING ASSISTANT.

Utrustningen Driving Assistant kombinerar de kamerabaserade systemen körfältsassistent och påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion.
Körfältsassistenten identifierar körfältsmarkeringar och varnar genom en lätt vibration i ratten om bilen är på väg in i ett annat körfält med en hastighet som överstiger ca 70 km/h. Varningen aktiveras inte om filbytet är avsiktligt, dvs om blinkers är aktiverade.

Påkörningsvarningen med citybromsfunktion identifierar bilar medan fotgängarvarningen med citybromsfunktion identifierar människor. Om fordonet framför bromsar in häftigt reagerar din BMW direkt om påkörningsvarningen är aktiverad. Systemet reagerar stegvis. Först visas en varningssymbol, därefter börjar symbolen blinka och en signal hörs, och som sista åtgärd bromsas bilen lätt vid en hastighet på under 60 km/h. Fotgängarvarningen, som är aktiv mellan 10 och 60 km/h, skickar en enstaka varning vid akut fara. När systemet varnar för en kollision förbereds samtidigt bromsarna på en snabbare reaktion. I nödfall påbörjar systemet en inbromsning. Vid mörker och dimma kan systemets funktion vara begränsad.

Navigation Professional med kontrollreglage iDrive Touch.

Navigation Professional utmärker sig genom sin design och många praktiska funktioner: Ett intuitivt och lättskött navigationssystem, perfekt integrerat i bilen inklusive konceptet iDrive och kontrollreglaget iDrive Touch. I systemet ingår radio Professional med DVD-spelare och 20 GB hårddiskutrymme för musikfiler. Det går även att lägga till Real-Time Traffic Information (RTTI). En integrerad 8,8" LCD-färgskärm med splitscreen-funktion (huvud- och assistansfönster) ger optimal läsbarhet och översikt.
Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch där destinationer för navigationssystemet kan skrivas in för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna eller genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion). Systemet innehåller även en kartvisningsfunktion med 3D-perspektiv som kan visa satellitbilder samt fotorealistiska avbildningar av sevärdheter och landmärken.

Navigation System Professional.

SPEED LIMIT-INFORMATION.

Alltid på den säkra sidan: Speed Limit Information med omkörningsförbud visar information om gällande hastighetsbegränsningar och eventuella omkörningsförbud. Informationen visas i kombiinstrumentets informationsdisplay eller på BMW Head-Up Display. En speciell kamera registrerar relevanta vägskyltar. Med hjälp av en styrenhet samkörs informationen med data från navigationssystemet. Eftersom även andra komponenter i bilen används kan systemet i vissa fall till och med förmedla variabla hastighetsbegränsningar, som gäller vid exempelvis våt vägbana eller endast vissa tider på dygnet. Utrustningen förutsätter navigation Business eller Professional.

ACTIVE PROTECTION.

ACTIVE PROTECTION.

BMW ConnectedDrive passagerarskydd.

Active Protection är det förebyggande passagerarskyddet från BMW ConnectedDrive. När bilbältena i framsätet har satts fast sträcks de automatiskt när bilen börjar rulla.
Om en kritisk situation uppstår ser systemet, allt efter behov, till att bilbältena fram stramas åt reversibelt, passagerarstolens ryggstöd fälls upp samt att rutorna stängs. En kritisk situation är till exempel om föraren påbörjar en tvärbromsning.
I kombination med påkörningsvarning eller påkörningsvarning med inbromsningsfunktion kan systemet (inom vissa gränser) känna av risk för kollision med fordon som kör eller stannat framför bilen. Vid en eventuell kollision kan systemet – i vissa situationer – automatiskt bromsa in bilen tills den stannar, utan att föraren behöver ingripa. Detta kan minska risken för ytterligare kollisioner och därmed mildra följderna av olyckan.
Trötthetsvarnaren märker också av om föraren visar tecken på ökad ouppmärksamhet eller trötthet på långa, monotona sträckor. Om föraren visar tecken på trötthet eller blir märkbart ouppmärksam visas en rekommendation på Control Display att det är dags att ta en paus.

KAMERASYSTEM.

Parkeringsdistanskontroll (PDC), Surround View, backkamera: skapa dig god översikt över området runt bilen när du parkerar och manövrerar. Parkeringsdistanskontroll (PDC) fram och bak gör det bekvämare och säkrare att fickparkera tack vare både visuella och akustiska hjälpmedel.
Surround View visar bilen på Control Display i form av en projektion uppifrån. Utrustningen Side View som ingår ger bättre översikt vid utfarter där det råder dåliga siktförhållanden. Backkameran ger dig bättre överblick när du backar och parkerar vid en hastighet på max 20 km/h.

AKTIV FARTHÅLLARE MED STOP & GO.

AKTIV FARTHÅLLARE MED STOP & GO.

Ökad komfort och förbättrad aktiv säkerhet.

Den aktiva farthållaren med Stop & Go omfattar även radarbaserad påkörningsvarning med inbromsningsfunktion, och ger om så önskas ökad komfort och ännu högre grad av aktiv säkerhet i bilköer. Systemet mäter kontinuerligt avståndet till bilarna framför och reglerar automatiskt hastigheten för att hålla det valda avståndet. Stop & Go-funktionen anpassar inte bara hastigheten ned till stillastående, utan accelererar sedan automatiskt igen till önskad hastighet när trafiksituationen tillåter detta. Om fordonet framför bromsar in häftigt reagerar din BMW direkt om påkörningsvarningen är aktiverad. I första steget visas en varning. Om reaktionen uteblir hörs strax därefter en signal för att göra föraren uppmärksam på situationen. Om föraren fortfarande inte har bromsat aktiverar systemet automatiskt en inbromsning, vid behov med maximal bromskraft.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar mörkerkörning och ökar både komforten och säkerheten. Funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas.
BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig. Dess räckvidd på över 400 m ger föraren möjlighet att upptäcka risker i tid och gör det lättare att hålla kursen.