GRÄNSLÖS. KÖRGLÄDJE FÖR LIVSNJUTARE.

Kördynamiken i BMW 4-serie Cabriolet.

Upplev kördynamik i sin renaste form: I BMW 4-serie Cabriolet kan du leva ut din frihetslängtan i alla farter. Tack vare innovativ teknik från BMW som erbjuder maximal säkerhet och spårstabilitet även vid sportig och inspirerad körning.

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA.

Den 8-stegade Steptronic-växellådan är i en klass för sig vad gäller dynamik och effektivitet och spelar en central roll för BMW EfficientDynamics. Växellådans täta stegning är perfekt avstämd för att ge optimal kraftutveckling – från låga till höga hastigheter. Det sänker bränsleförbrukningen rejält samtidigt som man får en ännu sportigare och mer dynamisk körupplevelse. De extra växlarna minskar varvtalet särskilt i hög fart, vilket gör körningen både bränslesnålare och tystare.
Här spelar även momentomvandlaren en avgörande roll – till och med vid manuell växling. Växellådans täta stegning och välavvägda utväxling resulterar i extra hög växlingskomfort och avsevärt sänkt ljudnivå.
Tack vare den 8-stegade Steptronic-växellådan från BMW EfficientDynamics är det nu möjligt att aktivt öka kördynamiken med den nya förutseende drivlinan via Driving Experience Control-reglaget. I körläget Sport samspelar data från navigationssystemet med växellådans styrenhet för att, beroende på vägsträckan, ge ännu direktare respons. Comfort-läget kännetecknas som namnet antyder av ett mer komfortorienterat växlingsprogram med färre växlingar.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Med reglaget för Driving Experience Control kan föraren välja mellan läget Comfort för standardinställning av motor och växellåda, det energieffektiva läget ECO PRO och läget Sport, som ger en mer dynamisk körupplevelse.

  • ECO PRO-läge

    Det bränslesparande ECO PRO­läget anpassar karakteristiken för gaspedalen, växellådan och klimatautomatiken på ett intelligent sätt. ECO PRO-läget sänker bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. Ytterligare sparpotential kan uppnås med funktionerna ”segling” (endast med Steptronic-växellåda), hastighetsassistent och ECO PRO-rutt (endast i kombination med navigation Professional).

  • ECO PRO-rutt

    Även funktionen ECO PRO-rutt bidrar till att spara bränsle. Den tar hänsyn till den rådande trafiksituationen, den individuella körstilen och lokala förhållanden och föreslår det vägval som är mest bränsleeffektivt.

ADAPTIVT M CHASSI.

Det optimala chassit för ännu smidigare köregenskaper – de elektroniskt styrda stötdämparna i det adaptiva M chassit anpassas till din körstil och underlaget. Chassiegenskaperna kan ställas in med Driving Experience Control-reglaget. När du aktiverar Sport-läget via Driving Experience Control-reglaget får stötdämparna en hårdare sättning. I läget Sport+ är dynamisk väggreppskontroll (DTC) aktiv i stället för dynamisk stabilitetskontroll (DSC), vilket möjliggör ännu sportigare körning.

VARIABEL SPORTSTYRNING.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningen arbetar oberoende av bilens hastighet och varierar styrutväxlingen beroende på rattutslaget. Det minskar rattrörelserna särskilt vid stora styrutslag. Det förbättrar smidigheten märkbart, i synnerhet vid sportig körning i snäva kurvor och vid undanmanövrar. Samtidigt ökar komforten vid parkering och manövrering på trånga ytor. Vid små rattutslag ger styrningen god riktningsstabilitet och mycket hög precision.