BYGGD FÖR VÄGEN. OCH FÖR FÖRAREN.

Kördynamiken i BMW 4-serie Coupé.

BYGGD FÖR VÄGEN. OCH FÖR FÖRAREN.

Kördynamiken i BMW 4-serie Coupé.

BYGGD FÖR VÄGEN. OCH FÖR FÖRAREN.Kördynamiken i BMW 4-serie Coupé.

PERFEKT ANPASSAD. TILL DIG.

Varje gång du kör, på alla typer av underlag och i alla lägen: BMW 4-serie Coupé ger enastående kördynamik. Som dessutom är perfekt anpassad till just dina behov och krav. I följande film får du uppleva den fantastiska kördynamiken i en BMW 4-serie Coupé.

LÄTTA FRÅN MARKEN. UTAN ATT FÖRLORA FOTFÄSTET.

Enastående väghållning utan kompromisser med komforten. Och utan minsta avkall på körglädjen. Det adaptiva M chassit hos BMW 4-serie Coupé ger optimala och ännu smidigare köregenskaper: tack vare de elektroniska stötdämparna som anpassar sig till din körstil och vägbanans egenskaper. Chassiegenskaperna kan ställas in med Driving Experience Control-reglaget. En märkbart hårdare stötdämparinställning får du genom att aktivera läget Sport eller Sport+ med reglaget för Driving Experience Control.

TRYCK PÅ KNAPPEN FÖR MÄRKBART MER TRYCK.

Oavsett om det gäller sportig körning på serpentinvägar eller omkörning på landsväg: det finns många tillfällen när du kan kräva högsta prestanda av din bil. Därför har BMW 4-serie Coupé lägena Sport och Sport+. När du trycker på reglaget reagerar bilen mer direkt och motorns respons blir ännu snabbare. Och hur reagerar du? Med en adrenalinkick.

KÖR VART DU VILL. HUR DU VILL.

En bil ska anpassa sig till förarens behov och önskemål – inte tvärt om. Du väljer själv med reglaget för Driving Experience Control: med knappen i mittkonsolen aktiverar du önskat körläge. Du kan växla från läget Comfort med standardinställningar för motor och växellåda till det effektivitetsoptimerande ECO PRO-läget. Eller aktivera läget Sport: Växlingspunkterna är med den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan märkbart direktare och det adaptiva M chassit ger tydligt mer dynamiska egenskaper. Läget Sport+ gör din körglädje ännu större tack vare den förbättrade smidigheten.

SOUNDTRACKET TILL DE 306 HÄSTKRAFTERNA.

Ta över taktpinnen – dirigera med gaspedalen. Motorsoundet från BMW 4-serie Coupé har utvecklats av speciella ljuddesigners och skapar en dynamik som hörs lång väg.

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA.

8-STEGAD STEPTRONIC-VÄXELLÅDA.

Åtta växlar, maximal körglädje.

Växlar utan att du märker något: Den 8-stegade Steptronic-växellådan är i en klass för sig, inte bara vad gäller kördynamik och effektivitet, utan spelar även en central roll för BMW EfficientDynamics. Växellådans täta stegning är perfekt avstämd för att ge optimal kraftutveckling – från låga till höga hastigheter. Det sänker bränsleförbrukningen rejält samtidigt som du får en ännu sportigare och mer dynamisk körupplevelse. Tack vare de extra växlarna minskar varvtalet särskilt i hög fart, vilket gör körningen både bränslesnålare och tystare. Här spelar även momentomvandlaren en avgörande roll – till och med vid manuell växling. Växellådans täta stegning och välavvägda utväxling resulterar i extra hög växlingskomfort och avsevärt sänkt ljudnivå. Det som däremot inte minskar alls är kraften och smidigheten som du upplever i BMW 4-serie Coupé.

Aktiv prestandaökning.

Tack vare den 8-stegade Steptronic-växellådan från BMW EfficientDynamics är det nu möjligt att aktivt öka kördynamiken med den nya förutseende drivlinan via Driving Experience Control-reglaget. I körläget Sport samspelar data från navigationssystemet med växellådans styrenhet för att, beroende på vägsträckan, ge ännu direktare respons. Comfort-läget kännetecknas som namnet antyder av ett mer komfortorienterat växlingsprogram med färre växlingar.