ESTETIK FÖR EN NY EPOK.

BMW 4-serie Gran Coupé.

ESTETIK FÖR EN NY EPOK.BMW 4-serie Gran Coupé.

Toppfart i km/h (440i)

250

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min (440i)

240 (326)/5500

Acceleration 0–100 km/h sekunder (440i)

5,1

Bagageutrymmets volym

480–1 300

Naturlig elegans: BMW 4-serie Gran Coupé kombinerar sportig elegans med BMW-typiska prestanda och genomtänkta funktioner. Modellen imponerar med generösa utrymmen för både huvud och ben, stor baklucka och unika designelement. Bilens dynamiska köregenskaper förstärks ytterligare med extrautrustningens adaptiva M chassi och TwinPower Turbo-motorer som är lika kraftfulla som de är effektiva. Allt detta gör BMW 4-serie Gran Coupé till den perfekta kombinationen av dynamik, elegans och komfort.

ELEGANT I VARJE LINJE.

I händelsernas centrum.

En perfekt formad silhuett: Den eleganta coupélinjen med fyra dörrar utan fönsterram kombinerar skönhet och dynamik med hög funktionalitet.

Exteriör.

Det räcker med en blick för att bli varse den omisskännliga karaktären – BMW 4-serie Gran Coupé präglas av dynamik, estetik och naturlig elegans. Ett intryck som manifesteras i varenda linje, särskilt från sidan: Den fulländade coupésilhuetten ger med sin långa taklinje ett ännu slankare, elegantare och kraftfullare utseende. De fyra ramlösa dörrarna och den stora bakluckan utstrålar ett harmoniskt samspel, där praktiska vardagsfunktioner och utpräglad sportig stil inte utgör några motsatser – tvärtom.

Interiör.

I BMW 4-serie Gran Coupé skapas en enhetlig interiör som även den präglas av en funktionell elegans. Den visar sig i det exklusiva material- och färgvalet samt i den tydliga inriktningen på föraren: genom en ergonomiskt utformad förarplats med perfekt placerade reglage. Både ytmaterialen och de små detaljerna ger en gedigen känsla av lyx för livsnjutare. De ramlösa dörrarna ger interiören ett ännu rymligare intryck, särskilt i baksätet – tack vare 2+1-säte och gott om plats för både huvud och ben. Baksätet är ombonat och bekvämt, vilket förmedlar en allt igenom harmonisk känsla.

Kördynamik.

Även när det gäller köregenskaperna kan BMW 4-serie Gran Coupé konsten att förena höga prestanda med optimal komfort. BMW-typiska egenskaper som perfekt viktfördelning, bakhjulsdrift och Driving Experience Control garanterar körglädje på allra högsta nivå. Något som kan stegra kördynamiken ytterligare är extrautrustningens adaptiva M chassi. Och den variabla sportstyrningen som ökar dynamiken i varenda kurva.

190 kW.

BMW 430d imponerar med höga prestanda, snabb kraftutveckling, låg bränsleförbrukning och ett vridmoment på 560 Nm redan på låga varv. Motorn har extremt jämn gång, direkt gasrespons och garanterar massivt bottendrag med sina 190 kW (258 hk). Från stillastående kommer BMW 430d Gran Coupé upp i 100 km/h på 5,6 sekunder (xDrive med Steptronic-växellåda: 5,3 s), har en toppfart på 250 km/h (elektroniskt begränsad) och en bränsleförbrukning på låga 5,3 till 5,1 l/100 km (xDrive Steptronic-växellåda: 5,5 till 5,3 l) i blandad körning med ett koldioxidvärde på 139 till 134 g/km (xDrive med Steptronic-växellåda: 145 till 140 g/km).
BMW 435d xDrive har 230 kW (313 hk) under huven, ett vridmoment på 630 Nm, en förbrukning på 5,7 till 5,6 l/100 km i blandad körning och exemplariska koldioxidvärden på 150 till 146 g/km. BMW 4-serie Gran Coupé accelererar därmed från 0 till 100 km/h på bara 4,8 sekunder och har en toppfart på 250 km/h (elektroniskt begränsad).