FÖRSTA KLASSENS FRIHETSKÄNSLA.

Designen för BMW 5-serie Gran Turismo.

FÖRSTA KLASSENS FRIHETSKÄNSLA.

Designen för BMW 5-serie Gran Turismo.

FÖRSTA KLASSENS FRIHETSKÄNSLA.Designen för BMW 5-serie Gran Turismo.

EXTERIÖRDESIGN.

De distinkta linjerna ger BMW 5-serie Gran Turismo en stark och unik dragningskraft. Stilfullt sober som en sedan, sportigt elegant som en coupé: en kombination som personifierar BMW 5-serie Gran Turismo. Så mycket mer än bara en exceptionell bil – en helt enastående BMW.
Den långsträckta motorhuven, de korta karossöverhängen och den karakteristiska hofmeisterknicken i C-stolpen visar med all önskvärd tydlighet att BMW 5-serie Gran Turismo är en klassisk BMW. Den coupéliknande taklinjen känns typisk för en Gran Turismo: med ett elegant och modernt formspråk som fortsätter hela vägen till det dynamiska bakpartiet. Här ger den markanta bakluckan och bakljusen en flackare och extra sportig avslutning. Med extrautrustningens LED-strålkastare betonas fronten ännu mer och ger BMW 5-serie Gran Turismo extra stark utstrålning.

DESIGN.

Upptäck de viktigaste designnyheterna för BMW 5-serie Gran Turismo.

DESIGN.

Upptäck de viktigaste designnyheterna för BMW 5-serie Gran Turismo.

INTERIÖRDESIGN.

En imponerande utsida är inte allt, även de inre värdena räknas. Redan de ramlösa dörrarna ger en fingervisning om den elegans som väntar i interiören: i BMW 5-serie Gran Turismo njuter alla passagerare av de smakfullt utvalda och omsorgsfullt bearbetade kvalitetsmaterialen.
Den harmoniska övergången mellan fram- och baksäte ger det generösa kupéutrymmet ett behagligt helhetsintryck. I maximal komfortinställning har även baksätespassagerarna ovanligt mycket plats för benen. Det ger hela interiören i BMW 5-serie Gran Turismo en sober och förstklassig atmosfär som man knappt kan få nog av – även om man redan har kommit fram. BMW 5-serie Gran Turismo har ett kupéutrymme som kan varieras i all oändlighet och anpassas precis till det som situationen kräver.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Utrustningen adaptiva LED-strålkastare omfattar även funktionerna adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning samt BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, med automatisk växling mellan hel- och halvljus. Systemet ger dig därmed en optimalt upplyst vägbana i alla tänkbara situationer.
De rörliga strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras den integrerade kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av vägen i alla körsituationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.
Beroende på ljus- och trafikförhållandena reglerar BMW Selective Beam och den bländningsfria helljusassistenten automatiskt helljuset så att vägbanan lyses upp på bästa sätt. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att inte blända andra trafikanter genom att reglera helljuset steglöst.

ATMOSFÄR.

Den unika atmosfären i BMW 5-serie Gran Turismo visar tydligt vad som står i centrum: absolut komfort och en interiörmiljö som gör att man känner sig lika trygg på alla platser i bilen. Mittkonsolen är lätt lutad mot föraren. Alla reglage och displayer är exakt där man intuitivt väntar sig att de ska vara. Med extrautrustningens BMW Head-Up Display ser föraren den viktigaste informationen direkt i synfältet på vindrutan. Den omisskännliga helhetsupplevelsen i kupéutrymmet i BMW 5-serie Gran Turismo kan förfinas individuellt med fler utrustningsalternativ.

  • Ljusdesign

    Extrautrustningens Ambient Light ger mjuk och stilfull belysning. Den betonar den lyxiga interiören och fungerar samtidigt som funktionell ljuskälla, t ex i förvaringsfacken i mittkonsolen och dörrarna, samt i dörrsidorna. Med funktionen Colour Switch kan du växla mellan ett ljusare vitt eller ett mer dämpat orangefärgat ljus, så att du kan skapa precis den stämning du önskar.

  • Multifunktionell instrumentdisplay

    Extrautrustningens multifunktionella instrumentdisplay ackompanjerar de olika körlägena för Driving Experience Control med passande grafik. På så sätt skapas separata färger och designvarianter för de olika lägena: för att ge ännu högre säkerhet, effektivitet och stilbildande förarinriktning. Navigationsmeddelanden och information från förarassistanssystemen går ännu snabbare att registrera. Den nya digitala displaytekniken förbättrar inte bara komforten och körupplevelsen, utan även säkerheten.

  • Bang & Olufsen High-End Surround Sound System

    Med det innovativa Bang & Olufsen High-End Surround Sound System blir körupplevelsen i BMW 5-serie Gran Turismo till ren och skär njutning: tack vare en kombination av unik ljudupplevelse och storartad körglädje. Systemet omfattar 16 högtalare med 1 200 watts effekt. Signalbehandlingen Dirac Dimensions bidrar till att skapa den mäktiga ljudupplevelsen. Dessutom med surroundinställningarna Studio och Expanded och ljusdekor i högtalarpanelerna.

PANORAMAGLASTAK.

Panoramaglastaket öppnar för strålande utsikter. Dessutom gör det ökade ljusintaget att den speciella interiören i bilen framhävs ytterligare. Om solljuset skulle bli för starkt kan du helt enkelt dra för den elektriska solskyddsgardinen. Tack vare den främre skjut- och lyftfunktionen kan panoramaglastaket även användas för att ge bättre ventilation i passagerarutrymmet. De integrerade och automatiska vindavvisarna skyddar passagerarna mot drag, även när taket är öppet.