LYX SOM GER FRIHET.

Komfort i BMW 5-serie Gran Turismo.

Komfort betyder mer än att bara ta sig bekvämt från en plats till en annan. Ett perfekt avstämt chassi, gott om plats, den multifunktionella instrumentdisplayen eller infotainmentfunktionerna i baksätet – minsta del av komfortsystemet är genomtänkt och skapat för att det alltid ska vara en storartad upplevelse att åka BMW 5-serie Gran Turismo.

KÖRKOMFORT.

Körkomforten i Gran Turismo är även en fråga om ljud. Den patenterade integral-V-bakaxeln dämpar vibrationerna mellan vägen och drivlinan, utan att göra avkall på stabiliteten eller rullkomforten.
I standardutförandet har BMW 5-serie Gran Turismo en luftfjädrad bakaxel som automatiskt reglerar bakpartiets nivå. Det gör att chassit arbetar optimalt, till och med när bilen är fullastad.

COMFORT ACCESS.

Innovativt och användarvänligt – med Comfort Access, inkl beröringsfri öppning och stängning av bakluckan, kan bilens dörrar öppnas och motorn startas utan att fjärrkontrollen behöver plockas fram. Fjärrkontrollen kan ligga i exempelvis byxfickan eller i en väska och identifieras automatiskt när du närmar dig bilen. När bilen har låsts upp automatiskt kan du sätta dig i bilen och starta motorn direkt genom att trycka på start-/stoppknappen.
I utrustningen ingår även beröringsfri öppning och stängning av bakluckan. Med den här funktionen kan bakluckan öppnas eller stängas automatiskt med en rörelse med foten i mitten under den bakre stötfångaren. För att kunna identifiera personen finns det sensorer installerade i olika höjd inne i den bakre stötfångaren. Det går endast att öppna bilen om systemet har identifierat att du har med dig fjärrkontrollen. Det är förutsättningen för att bakluckan sedan ska låsas upp och öppnas automatiskt, helt utan att man behöver röra vid den.
Tack vare att fjärrkontrollen identifieras är funktionen alltid helt säker. Även om det ligger något föremål under bilen eller om ett djur kryper in under stötfångaren låter sig systemet inte luras.

FUNKTIONER.

Olika situationer kräver olika lösningar. Därför har BMW 5-serie Gran Turismo en tvådelad baklucka. För att lägga in jackor, rockar och mindre väskor i bagageutrymmet räcker det med att snabbt öppna den lilla delen av bakluckan.
Precis som för en sedan är kupéutrymmet ändå stängt så att man slipper kyla och drag. För att lasta in större saker som packning eller en cykel öppnar du bara den stora bakluckan, i standardutförandet även elektriskt med fjärrkontrollen.
Det 500 liter stora bagageutrymmet kan göras större i tre steg genom att baksätet flyttas. Passagerarna bak har ändå lika mycket plats för benen som i en sedanmodell. Genom att fälla fram de separata stolarna eller baksätets ryggstöd, som kan delas i förhållandet 40:20:40, ökar lastvolymen till hela 1 700 liter. Med spännband, surrningsöglor och förvaringsfack ser du till att allt håller sig på plats under färden. Komfort som en sedan och praktisk som en touring – och i en klass för sig.

MULTIFUNKTIONELL INSTRUMENTDISPLAY.

Den multifunktionella instrumentdisplayen med Black Panel-teknik och en skärm på 10,2" ger mätarna och instrumenten en helt ny dimension som optimerar körupplevelsen. På kombiinstrumentet kan tre olika lägen visas, som inte bara har olika karaktär utan även olika färger och grafisk design: Comfort, ECO PRO och Sport.

INFOTAINMENT PROFESSIONAL FÖR BAKSÄTET.

INFOTAINMENT PROFESSIONAL FÖR BAKSÄTET.

Infotainment Professional för baksätet omfattar två separata 9,2''-färgskärmar (kan vinklas) och en DVD-spelare. Under körning kan navigation och internet användas (förutsätter navigation och ett passande internetabonnemang). Systemet styrs med fjärrkontroll och har anslutning för MP3-spelare, spelkonsoler och hörlurar (även trådlösa, finns som BMW Originaltillbehör).

BMW FRI SERVICE. BEKYMMERSFRITT BILÄGANDE.

BMW FRI SERVICE. BEKYMMERSFRITT BILÄGANDE.

Worldwide service.

Med BMW Fri Service behöver du inte längre oroa dig för underhållskostnader. Din nya BMW har nämligen BMW Fri Service de 3 första åren upp till 8 000 mil* (gäller endast svensksålda bilar). Det innebär att du kostnadsfritt får ordinarie service, i enlighet med bilens serviceintervallsystem, utförd hos din auktoriserade BMW återförsäljare/serviceverkstad i Sverige.
På så vis slipper du oroa dig för servicekostnader de första åren och kan helt och hållet ägna dig åt att köra!