ELEGANS MÖTER FLEXIBILITET.

Designen för BMW 5-serie Touring.

ELEGANS MÖTER FLEXIBILITET.

Designen för BMW 5-serie Touring.

ELEGANS MÖTER FLEXIBILITET.Designen för BMW 5-serie Touring.

EXTERIÖRDESIGN.

Absolut stilsäker: BMW 5-serie Touring fascinerar redan vid första anblicken med sina välavvägda proportioner och sitt moderna formspråk, konsekvent genomfört hela vägen från fronten till det markanta bakpartiet. Det karismatiska utseendet präglar även extrautrustningens nya LED-strålkastare, som ger fronten ett distinkt och dynamiskt uttryck som matchar det kraftfulla helhetsintrycket. Den stora dubbelnjuren är något framåtlutad, vilket förstärker BMW 5-serie Tourings framåtsträvande karaktär på ett tydligt sätt – och låter samtidigt ana den inneboende kraften som bara väntar på att släppas fri.
Förutom BMW Tourings klassiska utseende med lång motorhuv, korta karossöverhäng och långt axelavstånd visar konturerna att BMW 5-serie Touring har mycket mer att ge: flexibelt och generöst utrymme. De nya bakljusen utstrålar närvaro lång väg. Den optiska djupeffekten och ljusens L-form förstärker helhetsbilden och integreras perfekt i bakpartiets formspråk med de nydesignade stötfångarna.

DESIGN.

Upptäck de viktigaste designnyheterna för BMW 5-serie Touring.

INTERIÖRDESIGN.

Perfekt skuren: interiören i BMW 5-serie Touring är som en skräddarsydd kostym. De högklassiga materialen utstrålar en helgjuten harmoni – allt passar helt enkelt perfekt ihop. Den logiskt strukturerade förarplatsen är på BMW-typiskt vis helt inriktad på föraren. Alla reglage är ergonomiskt placerade och utformade, och komfortfunktionerna är även lätta att komma åt för framsätespassageraren.
Såväl i fram- som i baksätet har alla passagerare en rymlig känsla tack vare den eleganta kombinationen av de horisontella ytorna och den strama linjeföringen. Den visuella medelpunkten är alltid riktad mot vägen och den självklara, modernt hållna interiördesignen förmedlar en känsla av komfort och säkerhet. Med extrautrustningens Luxury Line och M Sport finns även två designprofiler att välja på. De ger det raffinerat lyxiga materialvalet och formspråket i BMW 5-serie Touring en extra personlig karaktär.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Utrustningen adaptiva LED-strålkastare omfattar även funktionerna adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning samt BMW Selective Beam, inkl bländningsfri helljusassistent, med automatisk växling mellan hel- och halvljus. Systemet ger dig därmed en optimalt upplyst vägbana i alla tänkbara situationer.
De rörliga strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras den integrerade kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av vägen i alla körsituationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.
Beroende på ljus- och trafikförhållandena reglerar BMW Selective Beam och den bländningsfria helljusassistenten automatiskt helljuset så att vägbanan lyses upp på bästa sätt. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att inte blända andra trafikanter genom att reglera helljuset steglöst.

PANORAMAGLASTAK.

PANORAMAGLASTAK.

Panoramaglastaket öppnar för strålande utsikter. Dessutom ger det ökade ljusintaget att den speciella interiören i bilen framhävs ytterligare. Om solljuset skulle bli för starkt kan du helt enkelt dra för det elektriska, dubbla innertaket som skydd. Tack vare den främre skjut- och lyftfunktionen kan panoramaglastaket även användas för att ge bättre ventilation i passagerarutrymmet. Den integrerade och automatiska vindavvisaren skyddar inte bara passagerarna mot oönskat drag, utan ger även bättre ljuddämpande egenskaper när man kör med takluckan öppen.

ATMOSFÄR.

Den unika atmosfären i BMW 5-serie Touring visar tydligt vad som står i centrum: absolut komfort och en interiörmiljö som gör att man känner sig lika trygg på alla platser i bilen. Mittkonsolen är lätt lutad mot föraren. Alla reglage och displayer är exakt där man intuitivt väntar sig att de ska vara. Med extrautrustningens BMW Head-Up Display ser föraren den viktigaste informationen direkt i synfältet på vindrutan. Den omisskännliga helhetsupplevelsen i kupéutrymmet i BMW 5-serie Touring kan förfinas individuellt med fler utrustningsalternativ.

  • Ljusdesign.

    Extrautrustningens Ambient Light ger mjuk och stilfull belysning. Den betonar den lyxiga interiören och fungerar samtidigt som funktionell ljuskälla, t ex i förvaringsfacken i mittkonsolen och dörrarna, samt i dörrsidorna. Med funktionen Colour Switch kan du växla mellan ett ljusare vitt eller ett mer dämpat orangefärgat ljus, så att du kan skapa precis den stämning du önskar.

  • Multifunktionell instrumentdisplay.

    Extrautrustningens multifunktionella instrumentdisplay ackompanjerar de olika körlägena för Driving Experience Control med passande grafik. På så sätt skapas separata färger och designvarianter för de olika lägena: för att ge ännu högre säkerhet, effektivitet och stilbildande förarinriktning. Navigationsmeddelanden och information från förarassistanssystemen går ännu snabbare att registrera. Den nya digitala displaytekniken förbättrar inte bara komforten och körupplevelsen, utan även säkerheten.

  • Bang & Olufsen High-End Surround Sound System

    Med det innovativa Bang & Olufsen High-End Surround Sound System blir körupplevelsen i BMW 5-serie Touring till ren och skär njutning: tack vare en kombination av unik ljudupplevelse och storartad körglädje. Systemet omfattar 16 högtalare med 1 200 watts effekt. Signalbehandlingen Dirac Dimensions bidrar till att skapa den mäktiga ljudupplevelsen. Dessutom med surroundinställningarna Studio och Expanded och ljusdekor i högtalarpanelerna.