AVKOPPLING INGÅR ALLTID.

Komfort i BMW 5-serie Touring.

Ju bekvämare din resa är, desto mer utvilad och nöjd kommer du fram. I BMW 5-serie Touring börjar komfort redan när du stiger in – och upphör inte ens när du senare lämnar bilen.

COMFORT ACCESS.

Innovativt och användarvänligt – med Comfort Access, inkl beröringsfri öppning och stängning av bakluckan, kan bilens dörrar öppnas och motorn startas utan att fjärrkontrollen behöver plockas fram. Fjärrkontrollen kan ligga i exempelvis byxfickan eller i en väska och identifieras automatiskt när du närmar dig bilen. När bilen har låsts upp automatiskt kan du sätta dig i bilen och starta motorn direkt genom att trycka på start-/stoppknappen
I utrustningen ingår även beröringsfri öppning och stängning av bakluckan. Med den här funktionen kan bakluckan öppnas eller stängas automatiskt med en rörelse med foten i mitten under den bakre stötfångaren. För att kunna identifiera personen finns det sensorer installerade i olika höjd inne i den bakre stötfångaren. Det går endast att öppna bilen om systemet har identifierat att du har med dig fjärrkontrollen. Det är förutsättningen för att bakluckan sedan ska låsas upp och öppnas automatiskt, helt utan att man behöver röra vid den.
Tack vare att fjärrkontrollen identifieras är funktionen alltid helt säker. Även om det ligger något föremål under bilen eller om ett djur kryper in under stötfångaren låter sig systemet inte luras.

FUNKTIONER.

Att BMW 5-serie Touring står för en stilsäker, elegant och dynamisk utstrålning är inte allt, den är dessutom väldigt praktisk. Kupé- och bagageutrymme är konstruerade för att vara maximalt funktionella, och flexibelt kunna uppfylla alla möjliga behov – oavsett vad du ska transportera.
Rutan i den tvådelade bakluckan fälls upp automatiskt med ett tryck på fjärrkontrollen och bagageutrymmets skydd höjs – perfekt för att transportera mindre inköp. När du reser med större packning trycker du en gång till på knappen för att öppna hela bakluckan och kan sedan enkelt lasta in allt på det nästan plana lastgolvet.
För att kunna transportera otymplig last kan baksätets ryggstöd fällas ned i förhållandet 40:20:40 – med fjärrstyrd fällning av ryggstödet kan det även göras automatiskt med en knapp i bagageutrymmet, då i förhållandet 60:40. Med extrautrustningens inställning av ryggstödets lutning kan baksätets ryggstöd ställas i sju olika lägen och lutas totalt 11 grader. Därigenom ökar bagageutrymmets volym stegvis från 560 till 1 670 liter.

MULTIFUNKTIONELL INSTRUMENTDISPLAY.

Den multifunktionella instrumentdisplayen med Black Panel-teknik och en skärm på 10,2" ger mätarna och instrumenten en helt ny dimension som optimerar körupplevelsen. På kombiinstrumentet kan tre olika lägen visas, som inte bara har olika karaktär utan även olika färger och grafisk design: Comfort, ECO PRO och Sport.

INFOTAINMENT PROFESSIONAL FÖR BAKSÄTET.

Infotainment Professional för baksätet omfattar två separata 9,2''-färgskärmar (kan vinklas) och en DVD-spelare. Under körning kan navigation och internet användas (förutsätter navigation och ett passande mobilabonnemang). Systemet styrs med fjärrkontroll och har anslutning för MP3-spelaren, spelkonsoler och hörlurar (även trådlösa, finns som BMW Originaltillbehör).

BMW FRI SERVICE.

BMW Sverige erbjuder fri service för en av oss levererad ny BMW i 3 år eller upp till 8 000 mil på auktoriserade BMW serviceverkstäder i Sverige. På Info Display eller Control Display kan du enkelt få fram information om kommande servicetillfällen.