ETT MED FÖRAREN.

BMW M

BMW M3 Sedan.

ETT MED FÖRAREN.

BMW M3 Sedan.

ETT MED FÖRAREN.BMW M3 Sedan.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min

317 (431)/5 500–7 300

Acceleration 0–100 km/h sekunder

4,3 [4,1]

Koldioxidvärde blandad körning g/km

204 [194]

Tjänstevikt kg

1 595 [1 635]

BMW M3 Sedan: en 4-dörrars sportbil med fantastiska prestanda. Den helt nyutvecklade, raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med 431 hk ger höga prestanda vid alla varvtal. Innovationer från motorsporten, t ex den aktiva M differentialen, det adaptiva M chassit (extrautrustning), M Servotronic och den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan med Drivelogic (extrautrustning) flyttar fram gränserna för vad som är möjligt. På förarplatsen råder perfekt ergonomi. De skålformade M sportstolarna ger utmärkt sidostöd och optimal kontakt med bilen. Allting är inriktat mot ett enda mål: föraren.

DISCOVER THE BMW M3 SEDAN.

Kördynamik.

Med fokus på kurvans apex, och med perfekt kontroll över maskinen. BMW M3 Sedan är byggd för att utmana den rena dynamikens gränser. Den starka M-motorn med 431 hk ger ett kraftfullt pådrag med den 6-stegade manuella växellådan eller en acceleration utan avbrott med den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan. Den nya aktiva M differentialen ser till att drivgreppet alltid är optimalt och M Servotronic bidrar till flexibla styregenskaper.

Design.

De kraftfulla egenskaperna hos BMW M3 Sedan är något utöver det vanliga. De stora luftintagen ger optimal kylning av M-motorn i alla situationer. Den muskulösa powerdomen antyder konturerna för turboaggregaten. Redan vid första anblicken är det uppenbart att varje detalj har en genomtänkt funktion och sätter sin egen prägel på bilens utseende.

Effektivitet.

BMW M3 Sedan leder utvecklingen även vad det gäller effektivitet. Intelligent EfficientDynamics-teknik som auto start-/stoppfunktion och bromskraftåtervinning ser till att energiförbrukningen är optimal och bidrar på ett markant sätt till att göra BMW M3 Sedan till en kraftfull och uthållig bil. Det leder inte bara till förbättrad dynamik, utan även till lägre förbrukning och utsläppsvärden.

4,1 s

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa från två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 300 varv/min och en enastående kraft med max 550 Nm vridmoment. Den starka M-motorn med 317 kW (431 hk) accelererar från 0 till 100 km/h på bara 4,3 sekunder (med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic).