GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW M3 Sedan.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information, underhållning och tjänster.
Hit räknas även BMW Online som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter samt möjliggör onlinesökningar och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster och funktioner som t ex webbkameror, parkeringsinformation eller rese- och hotellguider.
I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av smartphone-appar, t ex appen BMW Connected. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

APPEN BMW M LAPTIMER.

Med appen BMW M Laptimer kan exakta data från tävlingsbanan samlas in och analyseras för att kunna följa och förbättra den egna körförmågan. Insamlade data kan ”fotograferas” och delas på sociala media. Alla värden, som exempelvis gaspedalläget, styrvinkeln, g-krafter och bästa varvtider kan även skickas som e-post.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och kan även skicka den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands. En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får exakta uppgifter om var och hur länge det råder begränsad framkomlighet, nästan i realtid. Som informationskällor används bl a rörelseprofiler baserade på mobilnätet, GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter. Analysen är så noggrann att bilköer kan lokaliseras med en exakthet på ned till några meter. På så sätt kan RTTI ge information i realtid om det aktuella trafikläget på motorvägar, landsvägar och ett stort antal gator i städer och ge förslag på effektiva alternativa sträckor.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en allvarlig olycka när airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

BLUETOOTH OFFICE.

Med Bluetooth Office kan du utnyttja den tid du tillbringar i bilen ännu effektivare. Tack vare anslutning via Bluetooth och USB kan du organisera din vardag bekvämare. Bluetooth Office gör det möjligt att visa BMW Office-funktioner med information om möten, samtal och kontakter på Control Display. Du kan även visa din kalender. All kompatibel mobil utrustning finns listad på www.bmw.se/bluetooth.

INTERNET.

INTERNET.

iDrive Controller.

Med utrustningen Internet har du tillgång till webben via bilens Control Display. Webbadressen kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna. Med det fasta priset för datatrafik som ingår i funktionen Internet kan man surfa på internet direkt från bilen var man än befinner sig i landet (ingen roaming). Upp till en hastighet på 4 km/h kan du surfa på internet med Control Display. En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.