IKON

Nya BMW M3 Sedan. Radikalt annorlunda.

BMW M

IKON

Nya BMW M3 Sedan. Radikalt annorlunda.

IKONNya BMW M3 Sedan. Radikalt annorlunda.

En kompromisslös 4-dörrars prestandabil med en design som slår det mesta. Med många tekniska innovationer hämtade direkt från motorsporten. För ännu mer dynamik och ännu smidigare köregenskaper. För adrenalinladdade körupplevelser som tar dig till helt nya höjder. Och till nya banrekord – BMW M3 Sedan.

Acceleration 0–100 km/h s

4,3 [4,1]

Motoreffekt kW (hk) vid varv/min

317 (431)/5500–7300

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km

8,8 [8,3]

Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km

204 [194]

Tjänstevikt kg

1610 [1635]

Nya BMW M3 Sedan är en 4-dörrars prestandabil som tack vare sin upp till 331 kW (450 hk) starka raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotor är redo att ge allt – med omedelbar respons och oavsett varvtal. Ett stort antal innovationer inspirerade av motorsporten garanterar bästa tänkbara dynamik och exakta köregenskaper. Lika kraftfull som smidig flyttar den fram gränserna för vad som är möjligt.

DESIGN

KARAKTÄR

Nya BMW M3 Sedan. Extremt sportig med ett utseende som är smått ikoniskt. Laddad med prestanda som präglas av effektiv dynamik. Varenda designdetalj, från de stora luftintagen och de läckra lättmetallfälgarna hela vägen till det imponerande bakpartiet, utstrålar den inneboende kraften i denna prestandabil.

PERFEKTION

I profil visar BMW M3 upp både sina omisskännliga sportvagnsgener och sin funktionella sida i form av en 4-dörrars sedan.

IMPONERANDE

Den framåtsträvande fronten med njurens dubbelstavar i Svart högglans med M3-emblem och de stora luftintagen kompletteras med strålkastare i full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.

UTTRYCKSFULL

Bakifrån gör den breda stansen ett minst sagt starkt intryck. Det förstärks ytterligare av de futuristiskt formgivna LED-bakljusen och de breda sportdäcken. M bakspoiler ger både bättre marktryck och förbättrad aerodynamik. M diffusor och avfasade dubbla M-ändrör passar perfekt till den nedre bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.

AERODYNAMISK

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Därmed bidrar de till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.

LÄTT

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.

LJUSFENOMEN

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.

M COMPETITION-PAKET.

M Competition-paketet erbjuder extra mycket kördynamik tack vare ökad motoreffekt och ett särskilt avstämt adaptivt M chassi. M sportavgassystem med två dubbla ändrör i svartkrom ger ett mäktigt motorljud. Dessutom ingår M sportstolar i lättviktsmaterial och exklusiva 20" M lättmetallfälgar med olika däckdimensioner fram och bak.

INTERIÖR

COCKPIT

Interiör med maximal sportfaktor: Ergonomiskt optimerad M lädersportratt med två M Drive-knappar för aktivering av dina personliga bilinställningar. Cockpit med M-specifikt kombiinstrument. Perfekt skålade M sportstolar. Kort och gott: en plats präglad av dynamik och tekniska framsteg.

FÖRARORIENTERAD

I centrum för synfältet står kombiinstrumentet i M-design och den ergonomiska M lädersportratten. Dina personliga inställningar för bilen aktiveras med de centralt placerade M Drive-knapparna. I bilar med M dubbelkopplingsväxellåda tillkommer även växelpaddlar bakom rattkransen, som är klädd i läder Walknappa.

SIDOSTÖD

Skålade M sportstolar med integrerade nackskydd och belyst M-logo i axelhöjd ger perfekt stöd i sidled och inspirerar till nya banrekord. Stolarna är en lättviktskonstruktion som bidrar till att reducera bilens vikt. På mittkonsolens förarsida finns ett knästöd som ger stöd vid sportig körning.

ACCENTER

När man vässar M-karaktären märks det tydligt på detaljerna: till exempel på mittkonsolen där utvalda element som radio- och klimatreglage har försetts med läckra kromaccenter.

EXKLUSIV

Att testa gränserna och samtidigt vara omgiven av en exklusiv sportkänsla innebär inga kompromisser i BMW M3 Sedan. Såväl M sportstolarna som den övriga interiören är av högsta klass. Ett talande exempel visas här på bilden: läder Merino fint narvat Opalvit från BMW Individual Collection.

ÖGONÖPPNARE

Riktigt exklusiva detaljer väcker känslor även vid andra ögonkastet. Till exempel med extrautrustningens eleganta interiörlister Pianolack Svart från BMW Individual Collection. Med sin perfekta högglansfinish är de pricken över M i interiörens sportigt progressiva formspråk.

450 hk

Extrautrustningens M Competition-paket tar BMW M3 Sedan till nya dynamiska höjder tack vare motoreffekten på 331 kW (450 hk). Dessutom ingår specialavstämt adaptivt M chassi, högglanspolerade 20" M lättmetallfälgar Stjärneker 666 med olika däckdimensioner fram och bak samt M sportavgassystem för ett motorsound med ännu mer karaktär.

KÖRDYNAMIK

Övertygande på tävlingsbanan. Imponerande på vägen. Framför allt med extrautrustningens M Competition-paket. Med en motor på hela 450 hk och en rad innovationer från motorsportvärlden blir bilens sportiga karaktär ännu vassare. Specialavstämt adaptivt M chassi, aktiv M differential, M Servotronic och 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda bidrar till att flytta fram gränserna – och gör föraren i BMW M3 Sedan till en sann pionjär.

RAK 6-CYLINDRIG M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

RAK 6-CYLINDRIG M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 600 varv/min och en enastående kraft med max 550 Nm vridmoment. Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder eller den lätta, smidda vevaxeln, bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och ger en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

SMIDIGHET

BMW EfficientLightweight är en effektiv lättviktsteknik med ultralätta material och har högsta prioritet för M-bilarna. Konceptet ger betydligt lägre vikt, samtidigt som karossens styvhet ökar. Detta bidrar bland annat till en viktfördelning på nära 50:50 och ger dessutom lägre tyngdpunkt. Resultatet är bättre kursstabilitet och drivgrepp liksom högre dynamik och smidighet.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • BMW M3 Sedan:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 8,8 [8,3]
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 204 [194]

  Värden i [ ] gäller bilar med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic.

  Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den aktuella bilen kan avvika. Bilarna på bilderna är extrautrustade.

  Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bilarna på bilderna är extrautrustade.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

  Värdena avser inte den enskilda bilen och är heller inte en bindande del av erbjudandet, utan enbart till för att olika bilar ska kunna jämföras. Enligt direktivet 1999/94/EG tas inte hänsyn till koldioxidutsläpp som uppstår vid produktion och tillhandahållande av bränsle och andra energislag när koldioxidvärdet för bilen beräknas.