ETT MED FÖRAREN.

BMW M

BMW M4 Cabriolet.

ETT MED FÖRAREN.

BMW M4 Cabriolet.

ETT MED FÖRAREN.BMW M4 Cabriolet.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min

317 (431)/5 500–7 300

Acceleration 0–100 km/h sekunder

4,6 [4,4]

Koldioxidvärde blandad körning g/km

213 [203]

Tjänstevikt kg

1 825 [1 865]

Öppen för maximal intensitet. BMW M4 Cabriolet är utrustad med en rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor med 431 hk och innovationer från motorsporten, vilket garanterar en direkt förbindelse mellan höga prestanda och obegränsad körglädje. M-motorn accelererar utan avbrott upp till gränsområdet tack vare den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan (extrautrustning) samtidigt som den aktiva M differentialen, det adaptiva M chassit (extrautrustning) och M Servotronic möjliggör exakta manövrar. Det bidrar till en unik upplevelse, inte bara när taket är öppet. M-körglädjen lyfter till en helt ny nivå.

ANGER TONEN.

M TwinPower Turbo-motorn i BMW M4 Cabriolet.

Hjärtat i BMW M4 Cabriolet: den nya raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn. Med en enorm kraft och ett ojämförligt ljud. Ett optimalt samspel mellan motorsportinspirerade komponenter, som är perfekt avstämda mot varandra, bidrar till omedelbar kraftutveckling och genererar 317 kW (431 hk).

Kördynamik.

Du upplever kraften i BMW M4 Cabriolet med alla sinnen när den accelererar till max på ett ögonblick. Samtidigt går det att justera pådraget på ett subtilt sätt hela vägen upp till höga varvtal. Tack vare en rad tekniska funktioner från motorsportvärlden som t ex den aktiva M differentialen och M Servotronic reagerar BMW M4 Cabriolet med optimal precision i alla situationer, precis som en riktig racerbil.

Design.

Redan vid första anblicken skvallrar detaljer som den framåtlutade M-njuren med dubbelstavar och M4-emblem, det breda bakpartiet och de två dubbla ändrören om att det här rör sig om en cabriolet utöver det vanliga. De dynamiska linjerna och den utsträckta silhuetten förstärker det kraftfulla utseendet och ger föraren en försmak av vad som väntar. En adrenalinkick utan dess like.

Effektivitet.

BMW M4 Cabriolet leder utvecklingen även vad det gäller effektivitet. Intelligent lättviktsteknik och BMW EfficientDynamics-teknik som auto start-/stoppfunktionen eller bromskraftåtervinning ser till att energiförbrukningen är optimal och bidrar på ett markant sätt till att göra BMW M4 Cabriolet till en kraftfull och uthållig bil. Det leder inte bara till förbättrad dynamik, utan även till lägre förbrukning och utsläppsvärden.

4,4 SEC.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa från två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 300 varv/min och en enastående kraft med max 550 Nm vridmoment. Den starka M-motorn med 317 kW (431 hk) accelererar från 0 till 100 km/h på bara 4,4 sekunder (med M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic).
Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen.