HÅLL HUVUDET KALLT I ALLA LÄGEN.

Säkerhet och komfort i BMW M4 Cabriolet.

Det finns en viktig förutsättning för att du ska kunna njuta maximalt av bilens köregenskaper: hög säkerhet. Avancerad teknik som t ex adaptiva strålkastare (extrautrustning) och det ytterst stabila högteknologiska materialet kolfiber ser till att denna förutsättning är uppfylld i BMW M4 Cabriolet. Dessutom bidrar vindskyddet och Air Collar till hög komfort även när du pressar bilen till det yttersta.

M-TYPISK FÖRARORIENTERING.

I M-modellernas ergonomiska koncept ingår den exklusiva förarplatsen med M-typisk förarorientering. Alla reglage är utformade med föraren i centrum. Liksom i motorsportens värld bygger det på en intuitiv och total kontroll över bilen i kombination med extremt snabba reaktionstider.

AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET.

Ett paket med intelligenta säkerhetsfunktioner för M-modellerna minimerar aktivt risken för olyckor – och ger en trygg känsla av att alltid vara skyddad på bästa tänkbara sätt. En extremt stark, väl tilltagen balkkonstruktion och intelligent användning av höghållfast stål ger inte bara passagerarutrymmet lägre vikt utan också maximal hållfasthet.
Energin vid en kollision leds runt passagerarutrymmet till andra delar av karossen, som underredet, sidoramen, torpedväggen och taket för att tas upp av de främre och bakre deformationszonerna. Vid en kollision från sidan bidrar förstärkta sidotrösklar, höghållfasta sidokollisionsbalkar i dörrarna samt stabila tvärbalkar under stolarna till ännu bättre skydd.
Mellan stötfångaren och dess inklädnad finns en stötabsorberande del som mildrar skadorna vid en eventuell påkörning i benhöjd. Motorhuven har dessutom deformationselement som fångar upp kollisionsenergin och fungerar som deformationszon.
Active Protection är det förebyggande passagerarskyddet från BMW ConnectedDrive. Active Protection varnar om föraren visar tecken på trötthet. Bilbältena sträcks i kritiska situationer, fönstren stängs och ryggstöden rätas upp. Efter en eventuell olycka bromsas bilen automatiskt in tills den stannar.

COMFORT ACCESS.

Med Comfort Access går det att öppna bilen utan att fjärrkontrollen tas fram. Utrustningen omfattar dessutom markbelysning i dörrhandtagen, beröringsfri öppning av bakluckan samt öppning och stängning av det fällbara taket från utsidan med hjälp av fjärrkontrollen.

ADAPTIVA STRÅLKASTARE.

De adaptiva strålkastarna med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning och bi-xenonstrålkastarteknik ger optimal belysning av vägbanan. De vridbara strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av vägen i alla körsituationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.

VINDSKYDD.

För att förbättra komforten finns som standard ett vindskydd som på ett effektivt sätt skyddar axel- och nackpartiet på föraren och framsätespassageraren mot drag, även vid högre hastigheter. Vindskyddets heltäckande nät ger en behaglig cabrioletkänsla i alla lägen. Tack vare de fällbara delarna kan vindskyddet enkelt vikas ihop och packas ned när det inte behövs. Det kompakta formatet gör att det kan förvaras i ett fack bakom det bakre ryggstödet.

AIR COLLAR.

Air Collar gör det extra skönt att köra tack vare den behagliga värmen för huvud och axlar. När taket är öppet reglerar varmluftssystemet i stolarna fram automatiskt värmeeffekten och luftmängden beroende på hastigheten och temperaturen utomhus. På så sätt kan man även njuta av den nedcabbade känslan i högre hastigheter eller när det är lite kallare ute.
Föraren och framsätespassageraren kan ställa in temperaturen individuellt i tre steg. När taket är stängt finns det tre fasta lägen som är oberoende av hastigheten och utomhustemperaturen. Air Collar sköts med knapparna vid mittkonsolens reglage för cabrioletens tak. Därmed är det lätt att komma åt funktionen från båda stolarna fram.