ETT MED FÖRAREN.

BMW M4 Coupé.

ETT MED FÖRAREN.BMW M4 Coupé.

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min (BMW M4 Coupé)

317 (431)/5 500–7 300

Acceleration 0–100 km/h i s (BMW M4 Coupé)

4,3 [4,1]

Koldioxidvärde blandad körning g/km (BMW M4 Coupé)

204 [194]

Tjänstevikt kg (BMW M4 Coupé)

1 572 [1 612]

Med den rekordlätta tomvikten på mindre än 1 500 kg enligt DIN är målet för BMW M4 Coupé tydligt: Att göra det omöjliga möjligt. Denna ikoniska M-modell är utrustad med den helt nya raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med 431 hk, 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic (extrautrustning) och precisionskomponenter som M Servotronic, aktiv M differential och adaptivt M chassi (extrautrustning) och är därmed redo att när som helst ge sig ut på racerbanan. Motståndaren: fysikens gränser. Trumfkortet: köregenskaper som förenar människa och maskin på ett sällan skådat slag.

FASCINATIONEN FÖR BMW M.

En passion som förenar.

Höga prestanda, avancerad teknik och en äkta motorsportkänsla kan sammanfattas med enda bokstav: M. M Power World erbjuder exklusiv information om de dynamiska M-modellerna – och fungerar som träffpunkt för alla som delar en passion för den mest kraftfulla bokstaven i världen.

Kördynamik.

I BMW M4 Coupé väntar 431 hk under motorhuven. Och när den raka 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn accelererar till max på ett ögonblick, inser du snabbt vad BMW M4 Coupé är kapabel till. Samtidigt går det att justera pådraget på ett subtilt sätt hela vägen upp till höga varvtal. Teknik som hämtats från motorsportvärlden, t ex den aktiva M differentialen, överför kraften från M chassit direkt till vägen och ser till att du har perfekt kontroll över bilen i alla situationer.

Design.

Övertygar redan vid första ögonkastet: BMW M4 Coupé hämtar inspiration från tidigare M-modeller och kombinerar ett dynamiskt och sportigt utseende med en spektakulär design. De dynamiska linjerna och den utsträckta silhuetten förstärker det kraftfulla utseendet och dynamiken hos denna klassiska sportbil. Dessa drag går igen även i interiören: Varenda detalj är optimalt anpassad till föraren och förarplatsen präglas av maximal kontroll och en kompromisslös motorsportskänsla.

Effektivitet.

BMW M4 Coupé leder utvecklingen även vad det gäller effektivitet. Intelligent EfficientDynamics-teknik som auto start-/stoppfunktion och bromskraftåtervinning ser till att energiförbrukningen är optimal och bidrar på ett markant sätt till att göra BMW M4 Coupé till en kraftfull och uthållig bil. Det leder inte bara till förbättrad dynamik, utan även till lägre förbrukning och utsläppsvärden.

4,1 SEC.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 300 varv/min och en enastående kraft med max 550 Nm vridmoment. Den starka M-motorn med 317 kW (431 hk) accelererar från 0 till 100 km/h på bara 4,1 sekunder (med M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic). Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen.