DET SÄKRASTE SÄTTET ATT ÖVERSKRIDA GRÄNSERNA.

Säkerhet och komfort i BMW M4 Coupé.

När man rör sig i gränsområdet behöver man en partner som man kan lita på. BMW M4 Coupé innehåller avancerade tekniska lösningar som adaptiva strålkastare (extrautrustning), det ytterst stabila högteknologiska materialet kolfiber och intelligenta komfortfunktioner som tillsammans bidrar till maximal säkerhet och kompromisslös körglädje i alla situationer.

M-TYPISK FÖRARORIENTERING.

I M-modellernas ergonomiska koncept ingår den exklusiva förarplatsen med M-typisk förarorientering. Alla reglage är utformade med föraren i centrum. Liksom i motorsportens värld bygger det på en intuitiv och total kontroll över bilen i kombination med extremt snabba reaktionstider.

AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET.

AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET.

Maximalt skydd i alla lägen.

Ett paket med intelligenta säkerhetsfunktioner för M-modellerna minimerar aktivt risken för olyckor – och ger en trygg känsla av att alltid vara skyddad på bästa tänkbara sätt. En extremt stark, väl tilltagen balkkonstruktion och intelligent användning av höghållfast stål ger inte bara passagerarutrymmet lägre vikt utan också maximal hållfasthet – för ett förebyggande passagerarskydd. Energin vid en kollision leds runt passagerarutrymmet till andra delar av karossen, som underredet, sidoramen, torpedväggen och taket för att tas upp av de främre och bakre deformationszonerna. Vid en kollision från sidan bidrar förstärkta B-stolpar och sidotrösklar, höghållfasta sidokollisionsbalkar i dörrarna samt stabila tvärbalkar under stolarna till ännu bättre skydd.
Mellan stötfångaren och dess inklädnad finns en stötabsorberande del som mildrar skadorna vid en eventuell påkörning i benhöjd. Motorhuven har dessutom deformationselement som fångar upp kollisionsenergin och fungerar som deformationszon.
Active Protection varnar föraren om systemet känner av tecken på trötthet, sträcker säkerhetsbältena i förväg i kritiska situationer, rätar upp ryggstödet på elektriskt inställbara stolar och stänger rutorna och eventuell taklucka. Efter en eventuell olycka bromsas bilen automatiskt in tills den stannar.

COMFORT ACCESS.

Med Comfort Access går det att låsa upp förardörren, passagerardörren och bakluckan utan att använda fjärrkontrollen. Utrustningen omfattar dessutom markbelysning i dörrhandtagen samt beröringsfri öppning av bakluckan med en snabb fotrörelse under den bakre stötfångaren.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE.

Adaptiva LED-strålkastare med full-LED-teknik ger med sina integrerade blinkers, hel- och halvljus samt varselljus ökad säkerhet och optimal belysning av vägbanan. Dynamiskt utdragna LED-blinkers med markant placering ovanför de karakteristiska LED-ljusringarna. De adaptiva strålkastarna med BMW Selective Beam och variabel ljusfördelning ger effektivt bättre sikt i mörker, vilket gör det nästan lika behagligt att köra på natten som på dagen.