ADRENALIN

Nya BMW M4 Coupé. Radikalt annorlunda.

BMW M

ADRENALIN

Nya BMW M4 Coupé. Radikalt annorlunda.

ADRENALINNya BMW M4 Coupé. Radikalt annorlunda.

En prestandabil för både vägen och tävlingsbanan. För perfekt kontrollerade sladdar, knivskarp kurvtagning och de långa raksträckorna däremellan. För adrenalinladdade körupplevelser, med händerna på den greppvänliga ratten och fingrar som bara behöver nudda vid de reaktionssnabba växelpaddlarna. Föraren blir ett med bilen och sitter säkert i M sportstolar. En sportvagn som får pulsen att öka – BMW M4 Coupé.
BMW M4 Coupé:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 8,8 [8,3]
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 204 [194]

Värden i [ ] gäller bilar med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den aktuella bilen kan avvika. Bilarna på bilderna är extrautrustade.

Acceleration 0–100 km/h s

4,3 [4,1]

Motoreffekt kW (hk) vid varv/min

317 (431)/5500–7300

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km

8,8 [8,3]

Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km

204 [194]

Tjänstevikt kg

1590 [1615]

Nya BMW M4 Coupé ställer upp med en upp till 450 hk (331 kW) stark rak 6-cylindrig M TwinPower Turbo-bensinmotor, 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda (extrautrustning) och adaptivt M chassi som ger en nervkittlande sportkänsla och distinkta köregenskaper. Även i krävande körsituationer. Hänförande dynamik för ett liv i rörelse.

DESIGN

KRAFTPAKET

Kompromisslöst sportig, med dynamiska linjer och en intensitet som känns i varje fiber – ett sportekipage som saknar motstycke. Den imponerande fronten med stora luftintag, de läckra lättmetallfälgarna och det kraftfulla bakpartiet skickar tydliga signaler om den inneboende styrkan i BMW M4 Coupé.

PERFEKTION

Mjukt svängda linjer och klassisk coupékontur med fallande taklinje kompletteras av exklusiva lättmetallfälgar och aerodynamiskt optimerade M backspeglar för att ge en genuin sportkänsla. Den smäckra silhuetten avslutas med ett uttrycksfullt bakparti som betonar den inneboende kraften.

IMPONERANDE

Den framåtsträvande fronten med njure i Svart högglans och dubbelstavar har stora luftintag flankerade av distinkt formade strålkastare med full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.

UTTRYCKSFULL

De utställda hjulhusen ger en fingervisning om den inneboende kraften i BMW M4 Coupé. Bakluckan i kolfiberlaminat med integrerad bakspoiler fyller inte bara sin funktion, den är dessutom snygg att se på. LED-bakljus i ny design accentuerar sportcoupéns breda stans, dag som natt. M diffusor och vinklade avfasade M-ändrör passar perfekt till bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.

AERODYNAMISK

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Det bidrar till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.

LÄTT

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.

LJUSFENOMEN

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.

M COMPETITION-PAKET.

M Competition-paketet erbjuder extra mycket kördynamik tack vare ökad motoreffekt och ett särskilt avstämt adaptivt M chassi. M sportavgassystem med dubbla ändrör i svartkrom ger ett mäktigt motorljud. Dessutom ingår M sportstolar i lättviktsmaterial och exklusiva 20" M lättmetallfälgar med olika däckdimensioner fram och bak.

INTERIÖR

COCKPIT

Interiör med maximal sportfaktor: Ergonomiskt optimerad M lädersportratt med två M Drive-knappar för aktivering av dina personliga bilinställningar. Cockpit med M-specifikt kombiinstrument. Perfekt skålade M sportstolar. Kort och gott: en plats präglad av dynamik och tekniska framsteg.

FÖRARORIENTERAD

I centrum för synfältet står kombiinstrumentet i M-design och den ergonomiska M lädersportratten. Dina personliga inställningar för bilen aktiveras med de centralt placerade M Drive-knapparna. I bilar med M dubbelkopplingsväxellåda tillkommer även växelpaddlar bakom rattkransen, som är klädd i läder Walknappa.

SIDOSTÖD

Skålade M sportstolar med integrerade nackskydd och belyst M-logo i axelhöjd ger perfekt stöd i sidled och inspirerar till nya banrekord. Stolarna är en lättviktskonstruktion som bidrar till att reducera bilens vikt. På mittkonsolens förarsida finns ett knästöd som ger stöd vid sportig körning.

ACCENTER

När man vässar M-karaktären märks det tydligt på detaljerna: till exempel på mittkonsolen där utvalda element som radio- och klimatreglage försetts med läckra kromaccenter.

EXKLUSIV

Att testa gränserna och samtidigt vara omgiven av en exklusiv sportkänsla innebär inga kompromisser i BMW M4 Coupé. Såväl M sportstolarna som den övriga interiören är av högsta klass. Ett talande exempel visas här på bilden: klädsel i helläder Merino fint narvat Svart med BMW Individual kontrastsöm Sakhirorange.

ÖGONÖPPNARE

Riktigt exklusiva detaljer väcker känslor även vid andra ögonkastet. M växelväljarspaken är lika väldesignad som extrautrustningens interiörlister Aluminium Carbon. Med sin perfekta ytfinish är de pricken över M i interiörens sportigt progressiva formspråk.

DETALJER

Redan innan du tar plats i de ergonomiska M sportstolarna i BMW M4 Coupé välkomnas du av exklusiva instegslister av högkvalitativ aluminium med modellbeteckningen M4.

450 hk

Extrautrustningens M Competition-paket tar BMW M4 Coupé till nya dynamiska höjder tack vare motoreffekten på 331 kW (450 hk). Dessutom ingår specialavstämt adaptivt M chassi, högglanspolerade 20" M lättmetallfälgar Stjärneker 666 med olika däckdimensioner fram och bak samt M sportavgassystem för ett motorsound med ännu mer karaktär.

HÄSTKRAFTER

Med över fyra decenniers erfarenhet av att utveckla prestandabilar har målet alltid varit det perfekta samspelet mellan motorn, chassit, växellådan och styrningen – och alltid med föraren som kompass. Allt BMW M står för finns samlat i BMW M4 Coupé. Varenda detalj är trimmad för precision och enastående prestanda. En startposition som är varje förares drömläge.

RAK 6-CYLINDRIG M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

RAK 6-CYLINDRIG M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 600 varv/min och en enastående kraft med max 550 Nm vridmoment. Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder och den lätta, smidda vevaxeln, bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och ger en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

SMIDIGHET

BMW EfficientLightweight är en effektiv lättviktsteknik med ultralätta material och har högsta prioritet för M-bilarna. Konceptet ger betydligt lägre vikt, samtidigt som karossens styvhet ökar. Detta bidrar bland annat till en viktfördelning på nära 50:50 och ger dessutom lägre tyngdpunkt. Resultatet är bättre kursstabilitet och drivgrepp liksom högre dynamik och smidighet.

HÅLL DIG UPPDATERAD OM NYA BMW M3 OCH M4.

Lämna din kontaktuppgifter så håller du dig uppdaterad.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • BMW M4 Coupé:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 8,8 [8,3]
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 204 [194]

  Värden i [ ] gäller bilar med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic.

  Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bilarna på bilderna är extrautrustade.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

  Värdena avser inte den enskilda bilen och är heller inte en bindande del av erbjudandet, utan enbart till för att olika bilar ska kunna jämföras. Enligt direktivet 1999/94/EG tas inte hänsyn till koldioxidutsläpp som uppstår vid produktion och tillhandahållande av bränsle och andra energislag när koldioxidvärdet för bilen beräknas.