KRAFT I SITT LIVS FORM.

BMW M6 Gran Coupé.

KRAFT I SITT LIVS FORM.BMW M6 Gran Coupé.

Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km

9.9

Koldioxidvärde blandad körning g/km

231

Max vridmoment i Nm vid varv/min

680/1 500–5 750

Imponerande in i minsta detalj, överväldigande som helhet: BMW M6 Gran Coupé är någonting mycket större än summan av ett antal delar av imponerande kvalitet. Hela bilen genomsyras av erfarenheten och hantverkskunnandet hos ingenjörerna bakom BMW M. Den har både en temperamentsfull karaktär och suveräna köregenskaper som måste upplevas. Helst på någon av de fyra skålformade sittplatserna och omgiven av exklusiva material från BMW Individual Collection (extrautrustning). Det mullrande ljudet från de två omisskännliga dubbla ändrören förebådar den enorma kraften i M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn. I kombination med teknik som M dubbelkopplingsväxellådan med Drivelogic och M kolfiber-/keramikbromsarna (extrautrustning) utgör BMW M6 Gran Coupé ett perfekt uttryck för M-filosofin. Och denna upplevelse kan göras än mer intensiv: Competition-paketet, som finns som extrautrustning, ökar både bilens prestanda och förarens puls.

ALLT OM BMW M6 GRAN COUPÉ.

Design.

Den unika karaktären hos BMW M6 Gran Coupé är synlig ur alla perspektiv. De främre luftintagen framhäver bilens sportiga karaktär redan vid första anblicken. Liksom alla andra detaljer på denna eleganta 4-dörrars sportbil är de optimalt utformade och förser den kraftfulla motorn bakom M-njuren med förkromade dubbelstavar med kylluft. Den karakteristiska konturlinjen tar sin början direkt bakom de M-typiska gälarna. När du stiger in i bilen fastnar blicken direkt på den belysta instegslisten med M-logo. Och när du sedan tar plats på någon av de fyra sittplatserna med perfekt skålning (en femte sittplats finns för kortare resor) känner du omedelbart av den exklusiva atmosfären i interiören. Varenda detalj genomsyras av hantverksskicklighet på högsta nivå. Det finns även en rad exklusiva material tillgängliga för kupéutrymmet från BMW Individual Collection: extrautrustningen helläder Merino fint narvat Platina har en sammetslen yta och en exklusiv doft av läder.

Kördynamik och effektivitet.

BMW M6 Gran Coupé är en produkt av filosofin bakom BMW M: idealisk viktfördelning, teknik som hämtats från motorsporten samt intelligent användning av lättviktsmaterial ger bilen en optimal dynamik. Det lätta kolfibertaket ökar inte bara effektiviteten utan bidrar även till att öka smidigheten genom att sänka bilens tyngdpunkt. Perfekta förutsättningar för en ännu sportigare körupplevelse i kombination med en unikt lyxig atmosfär.

Competition-paket.

Oförfalskad racingkänsla: Competition-paketet ger BMW M6 Gran Coupé ännu högre prestanda tack vare ökad motoreffekt, direktare styrning och anpassad chassiavstämning. Effekten för M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn har höjts från 412 kW till 442 kW. Den stegrade effekten uppnås framför allt genom det ökade laddtrycket på höga varv. Sportavgassystemet skapar ett tävlingsinriktat motorljud med garanterad gåshudseffekt. Både på tävlingsbanan och till vardags ger det speciellt avstämda chassit och den sportigt direkta styrningen en maximalt precis styrrespons. Imponerande är även de exklusiva 20" M lättmetallfälgarna Dubbeleker 601 i Bicolor med olika storlek fram/bak och sportavgassystemets två dubbla ändrör i svartkrom.

412 kW

Ett verkligt kraftpaket: M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn är en av de mest kraftfulla M-motorerna. Motorn utvecklar en enorm kraft på 560 hk (412 kW) och 680 Nm är ständigt tillgängligt tack vare det innovativa TwinScroll-konceptet. Det går dessutom att öka effekten till 600 hk och vridmomentet till 700 Nm genom Competition-paketet (extrautrustning).

Kombinationen av höga varvtal, turboaggregat och innovativ teknik som Valvetronic och direktinsprutning gör det möjligt. Motorns fulla vridmoment är tillgängligt redan vid ca 1 500 varv/minut och tillsammans med den nästan linjära kraftutvecklingen avtecknas ett imponerande effektdiagram – och ett leende på förarens läppar. M TwinPower Turbo V8-bensinmotorn bevisar att prestanda och effektivitet inte utesluter varandra. Tack vare den intelligenta BMW EfficientDynamics-tekniken och bromskraftåtervinningen uppnås en bränsleförbrukning på bara 9,9 liter för 10 mils blandad körning.

UPPLEV BMW M6 GRAN COUPÉ DU MED.

BMW M6 Gran Coupé

Välkommen till våra återförsäljare.

Du är alltid varmt välkommen till någon av våra återförsäljare. De besvarar gärna alla dina frågor som som rör BMW och bilägande och bjuder självklart på en schysst kopp kaffe under tiden.