GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster & appar i BMW X1.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal skapar vid behov automatiskt en förbindelse till närmaste räddningstjänst via BMW Callcenter utan att någon privat mobiltelefon behövs. Förutom bilens aktuella position skickas information om hur allvarlig olyckan är. Det intelligenta nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Intelligent nödsamtal.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.

Hit räknas även BMW Online, som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter och även möjliggör onlinesökning med Google och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster som t ex reseguider och hotellguider i menyn Applikationer. I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Det går att komplettera med andra tjänster du behöver, t ex Real-Time Traffic Information, BMW Remote Services och BMW Concierge Services. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

BMW ConnectedDrive Services.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Information om störningar i trafiken, t ex var de är och hur länge de beräknas fortsätta, visas för motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna i realtid. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål. Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik. Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till ett befintligt navigationssystem. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

BMW Remote Services.

INTERNET.

INTERNET.

Med funktionen Internet går det att surfa på internet i din BMW via Control Display med hög upplösning. Liksom på datorn hemma har man tillgång till internet med hög hastighet i bilen (nätberoende). Webbadresser kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna. Med det fasta priset för datatrafik som ingår i funktionen Internet kan man surfa på internet direkt från bilen var man än befinner sig i landet (ingen roaming). Control Display i bilen används för att visa webbsidorna.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör. Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

BMW Concierge Services.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden för BMW X1-modeller med bensin- eller dieselmotor:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 6,6–3,9
Koldioxidvärde blandad körning g/km: 152–104


Bränsleförbrukning och koldioxidvärde för BMW X1 xDrive25i:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 6,6–6,4
Koldioxidvärde blandad körning g/km: 152–149


Bränsleförbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen. Bränsleförbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell.