DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW X3.

Oavsett vilka dina planer är så blir livet lättare med BMW X3. BMW X3 innehåller innovativ teknik som hjälper dig på olika sätt när du är ute och kör. För komfort och säkerhet på högsta nivå. Och för att du ska kunna njuta mer av det viktigaste av allt: den rena körglädjen.

DRIVING ASSISTANT.

Utrustningen Driving Assistant är en kombination av de kamerabaserade systemen körfältsassistent och påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion.
Körfältsassistenten identifierar körfältsmarkeringar och varnar genom en lätt vibration i ratten om bilen är på väg in i ett annat körfält med en hastighet som överstiger ca 70 km/h. Varningen aktiveras inte om filbytet är avsiktligt, dvs om blinkers är aktiverade.
Påkörningsvarningen med citybromsfunktion identifierar bilar medan fotgängarvarningen med citybromsfunktion identifierar människor. Vid kollisionsrisk varnar påkörningsvarningen föraren i två steg – först tänds en symbol på kombiinstrumentet och sedan följer en akustisk signal. Fotgängarvarningen, som är aktiv mellan 10 och 60 km/h, skickar en enstaka varning vid akut fara. När systemet varnar för en kollision förbereds samtidigt bromsarna på en snabbare reaktion. I nödfall påbörjar systemet en inbromsning. Vid mörker och dimma kan systemets funktion vara begränsad.

 • Driving Assistant Plus

  Driving Assistant Plus (endast med Steptronic-växellåda) omfattar inte bara påkörningsvarningen och körfältsassistenten, utan även den aktiva farthållaren med Stop & Go. Den ger föraren stöd i kritiska och monotona trafiksituationer vid körning på motorväg.
  Driving Assistant Plus förutsätter navigation Business eller Professional.
  Påkörningsvarningen reagerar stegvis. Beroende på om fordonet framför bromsar in häftigt eller ett stillastående objekt identifieras kan systemet visa en optisk varning eller bromsa bilen tills den står stilla. Om bilen är på väg att lämna körfältet av misstag varnar körfältsassistenten genom att ratten vibrerar.
  Den aktiva farthållaren håller den önskade hastigheten inom ett hastighetsområde på mellan 30 km/h och 210 km/h eller anpassar automatiskt hastigheten till fordonet framför när avståndsregleringen är aktiv. Stop & Go-funktionen reglerar hastigheten och kan vid behov bromsa in helt. Det räcker med att trampa på gaspedalen lite lätt för att bilen ska fortsätta köra, t ex i bilköer.

NAVIGATION PROFESSIONAL.

I systemet ingår radio Professional med DVD-spelare och 20 GB hårddiskutrymme för musikfiler. Det går även att använda Real-Time Traffic Information (RTTI). En integrerad 8,8" LCD-färgskärm med splitscreen-funktion (huvud- och assistansfönster) ger optimal läsbarhet och översikt.

Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch där destinationer för navigationssystemet kan skrivas in för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna eller genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga.

Inkluderar uppdaterade navigationskartor under 3 år.

 • Kontrollreglage iDrive Touch

  Enkel och intuitiv att använda med hjälp av kontrollreglaget iDrive Touch där destinationer för navigationssystemet kan skrivas in för hand på den beröringskänsliga ytan, med direktvalsknapparna och de åtta favoritknapparna eller genom röststyrning (ej i kombination med svensk språkversion). Tack vare att kartan visas i 3D, med satellitbilder som bakgrund och utvalda sevärdheter i fotorealistisk grafik, blir navigationen till en fascinerande visuell upplevelse utöver det vanliga. Uppdatering av kartor kan göras kostnadsfritt hos BMW-återförsäljare under de första tre åren.

KAMERASYSTEM.

Med kamerasystemen (extrautrustning) blir fickparkeringen till en barnlek. Tack vare Surround View och backkameran har du alltid perfekt överblick över bilens närmaste omgivning. Parkeringsdistanskontrollen (PDC) fram och bak gör det bekvämare och säkrare att fickparkera tack vare både visuella och akustiska hjälpmedel.

 • Backkamera

  Backkameran visar området bakom bilen på Control Display vid parkering och backningsmanövrar. Backkameran ger dig en bättre överblick när du backar och parkerar med en hastighet på max 20 km/h. Interaktiva spårmarkeringar visar om den önskade parkeringsplatsen är tillräckligt stor för att din bil ska få plats och underlättar även parkeringen genom att visa färgmarkeringar på Control Display. I kombination med dragkrok har backkameran en praktisk zoomfunktion som gör det lättare att backa när man ska koppla på ett släp.

 • Surround View

  Surround View är ett system som med hjälp av kameror i sidospeglarna, en vidvinkelkamera fram och en backkamera ger ett 360 graders perspektiv runt hela bilen. Det hjälper föraren att parkera eller manövrera på trånga ytor samt att ta sig fram på platser med dålig sikt.
  Systemet Surround View omfattar en backkamera, Top View och Side View. Top View avbildar området kring dörrarna och vägbanan på bilens sidor för att underlätta vid parkeringen. Vidvinkelkameran för Side View mellan njurarna fram och backkameran ger föraren en panoramablick både framför och bakom bilen. Varning för trafik från sidan varnar med hjälp av gula staplar i bildens ytterkanter och varnar även för korsande trafik med hjälp av en gul varningstriangel. Från en hastighet på 15 km/h stängs funktionen Side View av automatiskt.
  Det går att välja mellan de tre funktionerna backkamera, Top View och Panorama View och aktivera den funktion som önskas. Systemet tillkopplas när växelläget ”R” läggs i eller genom andra förinställbara aktiveringspunkter. Bilden visas på Control Display.

PARKERINGSASSISTENT.

När en tillräckligt stor lucka hittas behöver föraren bara slå på blinkers, sedan tar parkeringsassistenten över styrningen och rattar in bilen i parkeringsfickan samtidigt som föraren väljer rätt växel och gasar och bromsar. Systemet ger anvisningar på Control Display samt extra akustiska varningar. På så sätt kan du alltid parkera säkert och bekvämt.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW Selective Beam underlättar mörkerkörning och ökar både komforten och säkerheten. Den här funktionen ger bästa tänkbara sikt i mörker, utan att andra förare bländas.
BMW Selective Beam identifierar andra trafikanter och bländar av helljuset just där dessa befinner sig. Dess räckvidd på över 400 m ger föraren möjlighet att upptäcka risker i tid och gör det lättare att hålla kursen.