REDO FÖR ALLA UTMANINGAR.

Kördynamiken för BMW X3.

Genom sin optimala flexibilitet är BMW X3 urtypen för en Sports Activity Vehicle (SAV). Grundchassit är smidigt i stadstrafik och i snäva kurvor samtidigt som det är komfortabelt och säkert vid de mest besvärliga vägförhållandena och kursstabilt även i höga hastigheter. Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive ser till att drivgreppet är optimalt i alla väder. Och med extrautrustning som t ex den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) kan chassit på din BMW X3 anpassas till dina individuella krav.

ELEKTRONISK STÖTDÄMPARKONTROLL (EDC).

Den elektroniska stötdämparkontrollen (EDC) gör det möjligt att anpassa stötdämpningens karakteristik till den aktuella körsituationen på ett idealiskt sätt för att öka rullkomforten och även förhöja kördynamiken. Förutom standardinställningen Comfort, som reducerar de störande rörelserna på bilen till ett minimum, finns det två andra program att välja på: lägena Sport och Sport+. I dessa lägen får stötdämparna automatiskt en hårdare inställning, vilket ger en ännu sportigare körupplevelse.

BMW xDrive.

Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera bästa tänkbara drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning i alla lägen. xDrive fördelar drivkraften steglöst och flexibelt mellan hjulaxlarna med hjälp av DSC-sensorerna för att optimera drivgreppet och redan i ett tidigt skede motverka över- eller understyrningstendenser i kurvor. Dessutom bidrar systemet till att bilen startar säkert och stabilt även på halt underlag och i branta backar. DSC behöver inte ingripa lika ofta vid besvärliga vägförhållanden. Därigenom förenar xDrive fördelarna med fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med smidiga köregenskaper som är så typiska för en BMW.

  • xDrive-status

    Tydlig information även i oöversiktliga situationer: Med xDrive status behåller man alltid överblicken. Funktionen ger dig tillgång till relevant information via kombiinstrumentet och Control Display även när du kör i besvärlig terräng. Förutom en tydlig kompass (endast tillsammans med navigationssystemet) visas även bilens lutning i längs- och sidled samt den aktuella styrvinkeln – och informationen visas inte bara i numerisk form utan även grafiskt med hjälp av en 3D-bild av bilen.

PERFORMANCE CONTROL.

Performance Control fördelar drivmomentet och drivkraften individuellt till varje hjul när du kör i kurvor. Eftersom det yttre hjulet rullar en längre sträcka än det inre hjulet i en kurva ingriper Performance Control genom att reglera motoreffekten och aktivera bilens bromsar: De yttre hjulen får mer kraft medan de inre får mindre vilket maximerar drivgreppet för varje enskilt hjul. Det får bilen att effektivt styra in i kurvan, vilket leder till ökad körsäkerhet och kördynamik.

VARIABEL SPORTSTYRNING.

VARIABEL SPORTSTYRNING.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningen arbetar oberoende av bilens hastighet och varierar styrutväxlingen beroende på rattutslaget. Det minskar rattrörelserna särskilt vid stora styrutslag. Det förbättrar smidigheten märkbart, i synnerhet vid sportig körning i snäva kurvor och vid undanmanövrar. Samtidigt ökar komforten vid parkering och manövrering på trånga ytor. Vid små rattutslag ger styrningen god riktningsstabilitet och mycket hög precision.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Comfort-läge, ECO PRO-läge och Sport-läge.

Med reglaget för Driving Experience Control kan föraren välja mellan läget Comfort för standardinställning av motor och växellåda, det energieffektiva läget ECO PRO och läget Sport, som ger en mer dynamisk körupplevelse. Det bränslesnåla ECO PRO­läget anpassar karakteristiken för gaspedalen, växellådan och klimatautomatiken på ett intelligent sätt.

Effektiv körning med ECO PRO-läget.

ECO PRO-läget sänker bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. Ytterligare sparpotential kan uppnås med funktionerna ”segling” (endast med Steptronic-växellåda), hastighetsassistent och ECO PRO-rutt (endast i kombination med navigation Professional). Hastighetsassistenten kan med navigationssystemets hjälp registrera lokala förhållanden och avisera om dessa i tid. Om det kommer en fartbegränsning efter nästa kurva rekommenderar systemet att man släpper gasen redan före kurvan.

ECO PRO-rutt.

Även funktionen ECO PRO-rutt bidrar till att spara bränsle. Den tar hänsyn till den rådande trafiksituationen, den individuella körstilen och lokala förhållanden och föreslår det vägval som är mest bränsleeffektivt. Med funktionen ”segling” rullar bilen fritt i upp till 160 km/h när föraren tar foten från gasen och inte bromsar. I läget Sport reagerar bilen mer direkt och möjliggör en ännu sportigare körstil.