NYA BMW ORIGINALRESERVDELAR.

Så att din BMW förblir en BMW.

Din BMW erbjuder alltid maximala prestanda, ett resultat av samspelet mellan alla komponenter. Därför ska du alltid välja BMW Originaldelar: Perfekt funktion i varje enskild BMW-modell kan bara uppnås via den exakta interaktionen mellan bilens alla komponenter. Det i sin tur genererar högsta möjliga kvalitet och säkerhet.

ÖVERSIKT AV BMW ORIGINALDELAR.

BMW Original avgassystem.

En kraftfull motor utgör en del av körglädjen – det är mer än man kan säga om buller och avgaser. BMW Original avgassystem ger högre motoreffekt med lägre vikt vilket ger lägre bränsleförbrukning samtidigt som utsläppen minskar med cirka 90 procent. Men det karaktäristiska och för varje BMW-modell unika och sportigt diskreta BMW-soundet förblir intakt.

BMW Original koppling.

Satsa på långvarig körglädje: En BMW Original koppling har en livslängd på cirka 12 000 mil och uppvisar då ett slitage på maximalt 1,5 millimeter per sida. På grund av kopplingens hydrauliska funktion är den även underhållsfri. Tack vare denna BMW Originaldels höga tillverkningsprecision klarar den utan problem temperaturer på upp till 150 grader Celsius. Det innebär att du kan se fram emot många, långa och sportiga körupplevelser.

BMW Original bromsar.

I nödfall räknas varenda centimeter. Därför är BMW Originalbromsar individuellt utvecklade för det modellspecifika samspelet mellan komponenter som aerodynamik, ABS-system, kaross, chassi och motor. Särskilda materialkompositioner garanterar maximal bromsprestanda och livslängd. Dessa BMW Originaldelar utsätts för hårda prov om och om igen i rigorösa tester och simuleringar så att du kan lita på dina bromsar när det verkligen gäller.

BMW Original stötdämpare.

För sina stötdämpare använder BMW en avancerad gastryckstötdämparkonstruktion. Stötdämparna, som är specifikt anpassade till bilens motoralternativ, karaktäriseras av hög rullkomfort, exakt respons och minskat buller. Dessutom är funktionsstabiliteten garanterad, även under extrema förhållanden: Dessa BMW Orignaldelar bibehåller sina förstklassiga egenskaper även i extrem kyla och hetta, från minus 40 till plus 100 grader Celsius.

BMW Original vindruta.

Låt ingenting distrahera dig när du kör. BMW Original vindruta garanterar optimal sikt och funktionalitet för eventuella assistanssystem. Tack vare sin perfekta passform sluter vindrutan helt tätt och rutans speciella välvning är perfekt anpassad till vindrutetorkarnas rörelser så att de alltid transporterar bort maximal mängd vatten med varje svep. Endast en BMW Original vindruta kan garantera att samtliga tekniska komponenter som är beroende av vindrutan, från regnsensor till BMW Head-Up Display, är fullt funktionsdugliga även efter ett byte.

BMW UTBYTESDELAR.

Så gott som nya, bara billigare.

Detta är grundtanken med återanvändning av delar: Upp till 60 procent av alla utbytesdelar kan då de tjänat ut renoveras och återanvändas. Varje utbytesdel måste uppfylla samma kvalitetskrav som en ny BMW Originaldel och kommer med 2 års produktgaranti. Alla delar som inte kan renoveras direkt återvinns till 95 procent. BMW Utbytesdelar är en bra affär, både för miljön och för din plånbok. De är upp till 50 procent billigare än motsvarande ny BMW Originaldel.

ÖVERSIKT AV BMW UTBYTESDELAR.

BMW Original generator.

Liten, lätt och stark: En BMW Original generator är ett riktigt energiknippe som tack vare sin robusta konstruktion har lång livslängd. Varje BMW Original generator är specifikt anpassad till varje BMW:s motoreffekt och prestanda och är en perfekt utbytesdel som tack vare sin robusta konstruktion har samma kvalitets- och prestandaegenskaper som en ny BMW Originaldel.

BMW Original startmotor.

Fungerar även under extrema förhållanden, klarar upp till 50 000 starter, är utvecklad för minskad bränsleförbrukning och anpassad till varje specifik motortyp: BMW Original startmotor kan beskrivas med ett ord: driftsäker. Startmotorn är tillverkad av högkvalitativa material och tack vare dess stryktåliga konstruktion som är både korrosions- och smutsbeständig klarar den extrema temperaturer, från minus 40 till plus 100 grader.

BMW Original vattenpump.

Bidrar aktivt till att öka livslängden på andra fordonskomponenter: En BMW Original vattenpump är driftsäker även i extrema temperaturer. Vattenpumpen som kännetecknas av sin långa livslängd är anpassad till varje enskilt motoralternativ, håller hög materialkvalitet och har testats ingående. Inte ens vid 7 000 varv/min och efter 100 timmars uthållighetstest får vattenförlusten inte överstiga tolv gram. Därmed slipper du oroa dig för att bli stående med en överhettad motor.

BMW Original automatiska växellådor.

Sportig körning av högsta klass: BMW Original Steptronic-växellåda använder alltid den senaste tekniken och ger optimal acceleration tack vare sin perfekta stegning. Växellådans vridmoment vid start är högre än manuella växellådors. Alla komponenter är perfekt kalibrerade och anpassade till varandra vilket är nyckeln till den BMW-typiska kördynamiken. Det ser inte minst hundratusen testmil till innan växellådan godkänns för serieproduktion. Hur långt vill du köra?