Aktuella BMW 4-serie

BMW 4-SERIE.

BMW 4-serie imponerar i tre olika varianter, nämligen som Coupé, Cabriolet eller fyradörrars Gran Coupé. Gemensamt för varje generation av modellserien är premiumkaraktären i fråga om exklusiv design, högkvalitativ interiör och effektstarka motorer

Läs mer
BMW 4-SERIE.

BMW 4-SERIE I ÖVERSIKT.

Sedan introduktionen 2013 har BMW 4-serie stått för kombinationen av ojämförlig estetik och sportig dynamik. Moderna bensin- och dieselmotorer ända till M-utrustningen avrundar seriens lyckade helhetskoncept. Föregångare till 4-serien är BMW 3-serie Coupé, som släpptes 1990 som en självständig, ännu smidigare version av den klassiska sportsedanen.

Andra generationen kännetecknas av en uttrycksstark, självsäker design och har blivit längre och bredare. Alla individuella egenskaper som den fascinerande estetiken och den spännande sportigheten har förstärkts ytterligare och understryker det precisa formspråket från BMW. 

Läs mer

5 FÖRDELAR MED BMW 4-SERIE.

  • 01 Självständig, exklusiv design
  • 02 Utomordentlig kördynamik
  • 03 Dynamiska motorer ända upp till M TwinPower Turbo-motorn med 6 cylindrar och 374 hk
  • 04 Flexibelt fordonskoncept: Coupé, Cabriolet eller Gran Coupé
  • 05 Bästa möjliga nätverk tack vare BMW ConnectedDrive

URSPRUNGET TILL BMW 4-SERIE.

BMW 4-serie ursprunget till BMW 4-serie

Sedan 2013 har BMW 4-serie imponerat med sin sportiga och smidiga framtoning, förenad med komfort och exklusivitet. Men modellens föregångare har funnits mycket längre, då 4-seriens släktlinje går ända tillbaka till den legendariska sportsedanen 02 (modellserie 114), och modellen är den direkta efterföljaren till BMW 3-serie Coupé. Coupé används sedan införandet av den sportiga sedanen för att beteckna tvådörrars versionerna. Och sedan 1990, från och med modellserie E36, har 3-serie Coupé imponerat med en självständig design: något lägre, något bredare än sedanen. De långa dörrarna och ramlösa sidorutorna ger tillsammans med den svängda taklinjen fordonet dess sportiga karaktär. Ytterligare två modellgenerationer följde (E46, E92).

2013 börjar en ny era – av 3-serie Coupé blir en ny modellserie, BMW 4-serie (F32, F33, F36). 4-serien fortsätter på så vis det som en gång började med de banbrytande sedanerna i 02-serien. När du älskar att köra, dynamik och självsäker framtoning. 

DEN FÖRSTA GENERATIONEN.

BMW 4-serie BMW 4-serie Coupé F32 första generationen trefjärdedelsvy framifrån på vägen

(BMW F32, F33, F36)

Från och med det nu även optiskt tydliga särskiljandet mellan 3-serie Sedan och Coupé följer 2013 den konsekventa uppdelningen i olika modellserier: 4-serien är början på en ny era, ett klart självständigt fordon genom betydligt större bredd och hjulbas.

Korta överhäng, en lång, svängd framhuv och den tillbakadragna passagerarcellen utmärker designen – silhuetten blir på så vis mer kraftfull. De märkestypiska egenskaperna som de dubbla, runda strålkastarna, den låga dubbelnjuren och böjen i C-stolpen kontrasteras på ett imponerande sätt av det breda bakpartiet med de smala lamporna. Det gör att framför allt de utställda bakre hjulhusen framträder tydligt, vilket ger första generationens 4-serie en imponerande framtoning. I kupén fortsätter den kompromisslöst precisa designen. En funktionell utformning och förarorienterad geometri gör fordonet till en upplevelse att köra.

Kort efter Coupé kommer BMW 4-serie Cabriolet (F33) till utställningshallarna. Det moderna viktaket av metall ger körglädje året runt, likaså den självsäkra designen. Sommaren 2014 kompletteras BMW 4-seriemodellerna med Gran Coupé (F36). Kombinationen av sportig coupé och fyradörrars modell erbjuder komfort och elegans. 4-serien står för dynamik och livlighet.

Tillverkningsperiod: 2013 – 2020
Motorer: 2,0 – 3,0 liter (100 – 240 kW, 136 – 326 hk), 4 & 6 cylindrar
Längd/bredd/höjd: 4640 mm/1825 mm/1377 mm

DEN ANDRA GENERATIONEN.

BMW 4-serie BMW 4-serie Coupé G22 andra generationen trefjärdedelsvy från sidan på vägen

(BMW G22, G23)

Andra generationens BMW 4-serie är tolv centimeter längre och även betydligt bredare än föregångaren BMW F32. Framträdande designdetalj: den framåtlutade dubbelnjuren på högkant. Tillsammans med de snedställda strålkastarinfattningarna skapar den en enastående front som utstrålar självsäkerhet och dynamik. Coupéns uttrycksstarka karaktär understryks av de utställda bakre hjulhusen och de mot bakpartiet uppdragna bakre sidofönstren.

Iögonfallande är även de svängda baklyktorna som är dragna runt hörnen och som tillsammans med den fallande taklinjen skapar ett markant avslut.

Den funktionellt utformade kupén fångar upp det precisa formspråket hos BMW 4-serie, och exklusiva material ger en modern, självständig utstrålning.

Precis som föregångaren baseras den nya generationens BMW 4-serie på den aktuella 3-serien men har en två centimeter lägre tyngdpunkt och 23 millimeter större spårvidd på bakaxeln för betydligt mer dynamik.

Den som vill känna vinden i håret och solen på kroppen väljer Cabriolet (G23). Den förenar sportig estetik med harmonisk linjeföring och smidighet.

Tillverkningsperiod: sedan oktober 2020
Motorer: 2,0 – 3,0 liter (135 – 275 kW, 184 – 374 hk), 4 & 6 cylindrar
Längd/bredd/höjd: 4768 mm/1852 mm/1383 mm

BMW 4-serie BMW begagnade fordon framför BMW bilhandlare

BMW BEGAGNADE FORDON.

BMW 4-serie BMW 4-serie Coupé G22 trefjärdedelsvy framifrån med modell

BMW 4-SERIE COUPÉ.

BMW 4-serie BMW 4-serie Gran Coupé F36 sedd framifrån på vägen

BMW 4-SERIE GRAN COUPÉ.

BMW 4-serie BMW 4-serie Cabriolet G23 trefjärdedelsvy från sidan med modell

BMW 4-SERIE CABRIOLET.