BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd vid kusten

865.000 kr

Pris från

Elbil

Bränsletyp

THE iX

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd vid kusten

Nya BMW iX.

865.000 kr

Pris från

Elbil

Bränsletyp

DEN FÖRSTA BMW iX: PIONJÄR FÖR EN NY TIDSÅLDER.

Resultatet av en vision. Skapad för elektrisk mobilitet. Tack vare effektiv BMW eDrive-teknik och den helt elektriska fyrhjulsdriften uppnår BMW iX en enastående räckvidd och imponerande acceleration från stillastående. Det smarta BMW Operating System 8 hålls uppdaterat och är enkelt att använda.

Läs mer


JÄMFÖR BMW iX xDRIVE40 OCH BMW iX xDRIVE50.

Båda modellerna är berättigade till miljöbonus på 70.000 kr.

BMW iX xDrive50

 • Över 600 km* räckvidd
 • 0 till 100km/h på mindre än 5 sekunder
 • Mer än 120 km snabbladdning på 10 minuter
 • Pris från 1.065.000 kr
BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 fakta

BMW iX xDrive40

 • Över 400 km* räckvidd
 • 0 till 100km/h på strax över 6 sekunder
 • Mer än 90 km snabbladdning på 10 minuter
 • Pris från 865.000 kr
BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive40 fakta
 • BMW iX xDrive50
 • BMW iX xDrive40

NU KAN DU BESTÄLLA BMW iX.

Var bland de första att beställa bilen. Fyll i formuläret och bli kontaktad av en BMW återförsäljare.

Läs mer

RÄCKVIDD ÖVER 600 KM*.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd kör på vägen räckvidd

Med en räckvidd på mer än 600 km* är BMW iX xDrive50 (BMW iX xDrive40: över 400 km*) lika perfekt på stadens gator som för långresor. Med andra ord en bil för alla dagar. Tack vare den mycket effektiva konstruktionen har den utmärkta aerodynamiska egenskaper. Även den låga energiförbrukningen under 21 kW/h och det utmärkta cw-värdet på endast 0,25 övertygar och är det lägsta i detta fordonssegment.

ÖVER 500 HK*.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd kör på vägen prestanda

BMW iX med två kraftfulla elmotorer och elektrisk fyrhjulsdrift BMW xDrive har en överlägsen elektrisk prestanda: De 500 hästkrafterna* accelererar BMW iX xDrive50 från 0 till 100 km/h på mindre än 5 sekunder (BMW iX xDrive40: över 300 hästkrafter*; 0–100 km/h på 6 sekunder). Det direkttillgängliga vridmomentet och den steglösa accelerationen från stillastående för att BMW iX reagerar exakt och spontant på varje manöver med gaspedalen. Denna SAV har även suveräna och typiskt elektriska köregenskaper.

MINSKAT KLIMATAVTRYCK.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV interiör hållbarhet

Tack vare ett omfattande hållbarhetskoncept har BMW iX 45 % lägre koldioxidutsläpp än en liknande SUV med dieselmotor sett till hela sin livslängd. Det tack vare att endast förnybara energikällor har använts under tillverkningen samt att naturskonande- och återvunnet material har använts i kupén. Exempel på det är den naturligt olivbladsnarvade läderklädseln Castanea eller golvmattorna som består helt av Econyl.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV laddtid

120 KM RÄCKVIDD PÅ MINDRE ÄN 10 MINUTER.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd laddas vid en BMW Wallbox

Med en laddningseffekt på max. 200 kW (BMW iX xDrive40: max. 150 kW) laddas batteriet i BMW iX på vanliga snabbladdningsstationer på mindre än 40 minuter från 10 till 80 % av den totala kapaciteten. Hemma kan du ladda batteriet i din BMW iX xDrive50 helt med din BMW Wallbox med en laddningseffekt på upp till 11 kW på mindre än 11 timmar (BMW iX xDrive40: på mindre än 8 timmar). BMW Charging-kort för tillgång till offentliga laddningsnätverk från BMW Charging till attraktiva villkor ingår redan i leveransen.

SYNAD I SÖMMARNA.

Allt det som BMW iX har att erbjuda är svårt att beskriva i en mening. För att förstå vad som ligger bakom dess intelligenta teknologi, eleganta design och hållbara produktion behöver vi titta närmare och syna bilen i sömmarna. Därför har vi samlat flera inspirerande fördjupningsspår om bilens smarta funktioner och egenskaper på ett och samma ställe.
BMW iX DNA

För BMW iX är hela produktionskedjan grön.

En hållbar helhetssyn följer alla stegen i produktionen av nya BMW iX.
Läs mer
BMW iX - fisknät

Garn av återvunnet fisknät pryder insidan av BMW iX.

Det italienska företaget Aquafil står för framställningen av det hållbara materialet som beklär bilens innertak och golv.
Läs mer
Exteriördesign för BMW iX

THE iX - Designad för framtidens mobilitet.

BMW iX har med sina tydliga linjer och detaljer fokuserat på användaren och framtidens rörlighet.
Allt om designen
Digital teknik för BMW iX

Interaktiv och människolik teknik i nya BMW iX.

IPA är en integrerad funktion i BMW:s iDrive-system med förmågan att ge dig en nästintill mänsklig interaktion ute på vägarna.
Upptäck tekniken bakom IPA
Vintertest BMW iX

Sista vintertesterna för BMW iX på norska Nordkap.

Norr om polcirkeln utsätts modellen för både sträng kyla och karga väderförhållanden. En prövning som banar väg för utvecklingen av framtidens elbil.
Läs mer om vintertesterna
Design för BMW iX

Nytänkande design möter Shy Tech – helt nya BMW iX.

Med sin design, kupé, den lyxiga lounge-atmosfären tillsammans med de innovativa Shy Tech-funktionerna ger BMW iX dig en helt ny upplevelse.
Allt om designen
Hållbarhet och BMW iX

BMW iX – med fokus på hållbarhet.

THE iX öppnar dörren till nästa nivå inom helelektrisk körglädje, utformad med ett heltäckande synsätt på hållbarhet genom hela produktionskedjan.
Mer om BMW iX och hållbarhet

DESIGN I TAKT MED TIDEN.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd vy från sidan exteriör

Generösa ytor och minimalistiska linjer ger BMW iX en unik monolitisk form. Varje detalj ingår sömlöst i den moderna formen och ger intryck av att bilen är gjuten ur ett enda stycke. Den här mycket effektiva, aerodynamiska utformningen i kombination med egenskaper som de avsmalnande sidorutorna mot bakpartiet som bidrar till strömlinjeformen, är orsaken till att cw-värdet är så lågt som 0,25. För första gången är dörrhandtagen infällda i ytan och dörrarna är utan ram på en BMW SAV något som visar att bilen är unik.

SHY TECH-KONCEPT.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iX xDrive50 aventurinröd vy framifrån BMW njure Shy Tech

Shy Tech-konceptet placerar passagerarna i centrum och den moderna tekniken i BMW iX förpassas till bakgrunden tills den behövs eller är önskvärd. Den här osynliga intelligensen finns i många detaljer både i exteriören och interiören: till exempel i njuren som fungerar som en smart yta som innehåller kamerateknik, radarfunktioner, ultramodern sensorteknik och värmeelement. Eller i ljudsystemets osynliga högtalare och det reducerade knappkonceptet i kupén.

HÖJDPUNKTER I EXTERIÖRDESIGNEN HOS BMW iX.

BMW iX eldriven SUV aventurinröd i20 vy framifrån

Frontdesign.

Fronten hos BMW iX har nytolkats i en banbrytande stil. Framför allt de vertikala BMW njurarna understryker tillsammans med de smala dubbelstrålkastarna, som serietillverkas av BMW, SAV:ens progressiva framtoning.
BMW iX eldriven SUV aventurinröd i20 vy från sidan

Vy från sidan.

De generösa rätvinkliga konturerna runt hjulhusen gör att hjulen hamnar i fokus och är en blinkning till de första BMW X-modellerna. De infällda dörrhandtagen, dörrarna utan ram och de avsmalnande rutorna mot bakpartiet är harmoniskt integrerade och ger ett modernt utseende.
BMW iX eldriven SUV aventurinröd i20 vy av bakpartiet

Bakpartiets design.

Stora ytor, BMW Groups smalaste baklyktor och den skarvlöst integrerade bakluckan ger modern närvaro. De stora diffusorelementen optimerar aerodynamiken och förbättrar tillsammans med det platta underredet bilens räckvidd.

DIN FAVORITPLATS PÅ HJUL.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV interiör läder Castanea

Kupén i BMW iX är en unik plats för avslappning och har en mycket modern design. Element som den platta instrumentbrädan, den stora BMW Curved Display eller de smala sätena, upplevs som möbler tack vare de snygga färgerna och bra materialen. Den svävande mittkonsolen, den borttagna mittunneln och det största panoramaglastaket någonsin i en BMW skapar en imponerande och inbjudande rumskänsla.

BMW iDRIVE.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV BMW iDrive Controller interiör Suite Cockpit

I nya BMW iDrive upplever du en helt ny holistisk interiör och för första gången kan du kommunicera på ett naturligt och emotionellt sätt med din BMW. Lär känna de smarta digitala körhjälpssystemen som reagerar på din röst och dina handrörelser och förenklar körningen med BMW iX oerhört. Förutom att den har ett beröringskänsligt BMW iDrive användargränssnitt styr du nu hela infotainmentsystemet i din BMW iX mycket enklare.

HÖJDPUNKTER I INTERIÖRDESIGNEN HOS BMW iX.

BMW iX i20 eldriven SUV förarplats interiördesign Suite Castanea

Reducerad interiördesign.

Interiördesignen präglas av modernitet och minimalism, till exempel när det gäller displayer och kontrollpaneler. iDrive Controller i glasoptik på mittkonsolen fungerar som huvudkontrollpanel och är infattad i en panel av FSC-certifierat trä. Den har aktiva beröringskänsliga funktioner och pekmanövrering för val av iDrive-menyer istället för vanliga knappar.
BMW iX i20 eldriven SUV baksäte interiördesign Suite Castanea

Loungestolar i baksätet.

Det finns mycket plats baksätet tack vare att ingen mittunnel behövs och att sittplatserna på sidan övergår smidigt till dörrpanelen vilket förmedlar en härlig loungekänsla. Tillval som sätesvärme i baksätet och integrerade 3D-högtalare i nackskydden finns. Baksätets ryggstöd kan även fällas ned i förhållandet 40: 20: 40 så att bagageutrymmet kan utökas.
BMW iX i20 eldriven SUV panoramaglastak interiör

Panoramaglastak.

Panoramaglastaket Sky Lounge skapar en känsla av gränslös rymd och en avkopplande loungeatmosfär i kupén. Taket kan skuggas elektrokromatiskt för att skydda mot nyfikna blickar och eftersom innertaket kan elimineras ökar takhöjden och bilen känns modern från insidan.
BMW iX i20 eldriven SUV BMW Curved Display interiör

BMW Curved Display.

Bilens BMW Curved Display, som för första gången erbjuds på en serietillverkad bil, fungerar som central display- och manöverpanel i BMW iX. Dessutom smälter den 12,3” stora informationsdisplayen ihop med Control Display på 14,9” till en enda display och fungerar som en svävande tavelram runt instrumentbrädan.

SE FILMEN OM NYA BMW iX.

BMW iX i20 2021 eldriven SUV film

Vanliga frågor och svar:

 • Hur hög är lik- och växelströmsladdningskapaciteten?
 • Hur hög är släpvagnsvikten?
 • Finns det plats för två ISOfix-bilbarnstolar på andra sätesraden + en annan bilbarnstol i mitten?
 • När kommer de första bilarna att levereras till kunderna?
 • Går det att montera en takbox/ett takräcke?
 • Hur hög är elförbrukningen?
 • Hur stort är bagageutrymmet?
 • Kommer det bara att finnas dekordetaljer i blå?
 • Är BMW iX kompatibel med Android Auto och Apple Carplay?
 • Hur stor är en BMW iX?

FÅ DET SENASTE OM BMW iX.

Missa inte nästa nyhet om BMW iX. Registrera dig idag och få spännande information om bilen före alla andra. Bilen kan redan nu beställas hos din BMW-återförsäljare.

Läs mer
BMW i4

THE i4

Upptäck vår första helt eldrivna Gran Coupé med upp till 600 km* räckvidd.