BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44 trefjärdedelsvy framifrån

THE 2

BMW M

DEN FÖRSTA BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ: UTRUSTNING OCH FUNKTIONER

Den helt nya BMW M235i xDrive Gran Coupé har inte kommit för att bredda segmentet, utan för att visa vägen. Få all information om den exceptionella kördynamiken, den kraftfulla 4-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn och den provokativa designen med exklusiva M höjdpunkter, som fortsätter från exteriören och in till den förarorienterade förarplatsen.

Läs mer
THE 2DEN FÖRSTA BMW M235i xDRIVE GRAN COUPÉ: UTRUSTNING OCH FUNKTIONER

DESIGN.

Utrustningarna för exteriör och interiör BMW M235i xDrive Gran Coupé.

Sportig invändigt, atletisk utvändigt: BMW M235i xDrive Gran Coupé visar prov på sin kompromisslösa dynamik i varje detalj. Inte minst tack vare M aerodynamikpaketet och exklusiva M höjdpunkter i ceriumgrått. Distinkta features som BMW njurarna i mesh-design, avgassystemets friformspaneler eller M bakspoilern kompletterar de muskulösa formerna och linjerna hos denna sportcoupé, medan utrustning som M sportstolarna eller M pedaler trimmar känslan i kupén för maximal effekt.
BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44 trefjärdedelsvy bakifrån
BMW njurar i mesh-design BMW M235i xDrive Gran Coupé 2020 Safirsvart metallic F44 närbild

BMW-njure i nätdesign.

BMW njuren i nätdesign går helt i Ceriumgrått och har invändigt ett intrikat utformat galler. Gallerstrukturen är inspirerad av gallren på tävlingsbilar och ger fronten både djup och värdighet, samtidigt som det är en lika högkvalitativ som dynamisk detalj.
M-specifikt avgassystem BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44 trefjärdedelsvy bakifrån

M-specifikt avgassystem.

Det M specifika avgassystemet med ändrör på båda sidor förstärker med sitt minimala mottryck motorns kraftfulla effektutveckling. Det karakteristiska ljudet kan styras via den integrerade avgasspjällstekniken och förstärker bilens sportiga ambitioner ytterligare. Friform-ändrören i ceriumgrått skapar utseendemässiga höjdpunkter.
M aerodynamikpaket BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44 front

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddardekor förstärker bilens sportiga karaktär och dynamiska utseende. Komponenterna är i karossens färg med inlägg i Dark Shadow. På BMW M235i är inläggen i Svart högglans.
M bakspoiler BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44 sedd bakifrån

M bakspoiler.

M bakspoilern betonar bilens sportiga silhuett och minskar lyftkraften. Det ökar marktrycket på bakaxeln, vilket bidrar till att ge bilen ännu bättre körstabilitet.
M sportstolar BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interiör

M sportstolar.

M sportstolar med integrerade nackskydd, låg sittposition och höga stöd för sitsen och sidorna ger både föraren och passageraren bättre stöd i sidled, även vid snabba och tighta kurvtagningar. Tack vare den integrerade inställningen av ryggstödsbredden kan stolen anpassas individuellt till förarens respektive passagerarens kroppsbyggnad.
M lädersportratt BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 förarplats

M-lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder "Walknappa" svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.
Golvmattor i velour BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interiör

Golvmattor i velour.

De smuts- och vattenavvisande golvmattorna i velour fram och bak har perfekt passform. De matchar klädselns färg, skyddar denna, underlättar rengöring och ger interiören ett exklusivt utseende.
Interiörlister Illuminated Brooklyn BMW 235i xDrive Gran Coupé F44 interiör

Interiörlister Illuminated Brooklyn.

Interiörlisterna Illuminated Brooklyn med accent Triangel för instrumentpanel och dörrsidor ger kupén en progressiv atmosfär med exklusiv känsla. Det lysande mönstret i de diskret bakgrundsbelysta lister skapar en lika elegant som behaglig atmosfär i bilen.
M säkerhetsbälten BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 interiör

M bilbälten.

M bilbältena med bältessträckare och bälteskraftbegränsare är försedda med fint invävd accent i de typiska M-färgerna, vilket betonar den sportiga looken i kupén.
M Performance-paket BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44 trefjärdedelsvy framifrån

M PERFORMANCE-PAKET.

M Performance-paketet höjer bilens sportiga egenskaper avsevärt och ger maximal accelerationsprestanda. Dessutom ökar viktminskningen de kördynamiska egenskaperna märkbart. Distinkta designelement i svart och 18” M smidda fälgar i lättviktskonstruktion gör att man ser M Performance-paketet även bakifrån.

BMW M235i xDrive.

4-cylindrig M TwinPower-bensinmotor BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW M235i xDrive Gran Coupé.

En toppatlet som förmedlar ren körglädje. Den 4-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW M235i xDrive kännetecknas av extra hög prestanda eftersom den är utrustad med nya kolvar, större turboaggregat, optimerad styrning av insugsluften, ett avancerat kylpaket och M avgassystem med spjällstyrning.

KÖRDYNAMIK.

Drivline- och chassiteknik för BMW M235i xDrive Gran Coupé

Ett riktigt energiknippe: Med sin M sportstyrning, 8-stegad Steptronic-växellåda och M sportchassi lägger sig BMW M235i xDrive Gran Coupé i omkörningsfilen i sitt segment. Tack vare Performance Control och utrustning som den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive blir dynamiken och kurvtagning till en konkret upplevelse i alla hastigheter. I kombination med den yttersta kraftfulla 4-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn sticker BMW M235i xDrive Gran Coupé ut från mängden och levererar imponerande överlägsenhet på alla typer av vägar.
M sportstyrning BMW M235i xDrive Gran Coupé F44 förarplats

M sportstyrning.

M sportstyrning med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Bilen kan därmed styras med ännu större precision och ger ännu sportigare köregenskaper, särskilt på kurviga vägar.
8-stegad Steptronic Sportväxellåda BMW 235i xDrive Gran Coupé F44

Steptronic Sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
Intelligent fyrhjulsdrift xDrive BMW M235i Gran Coupé F44 närbild bakparti

xDrive.

BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften steglöst mellan fram- och bakhjulen för bättre grepp, kördynamik och körsäkerhet i alla körsituationer. Den elektroniskt reglerade kraftfördelningen motverkar över- och understyrningstendenser i kurvor och ökar därmed bilens smidighet.
M sportchassi BMW M235i xDrive Gran Coupé F44

M sportchassi.

M sportchassit är tio millimeter sänkt. Dessutom har det kortare fjädrar, hårdare stötdämparinställning och hårdare krängningshämmare. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som gör det möjligt att köra utpräglat sportigt.
BMW M235i xDrive Competition Gran Coupé med adaptivt chassi.

Adaptivt chassi

Det adaptiva chassit gör det möjligt att anpassa stötdämparegenskaperna till körsituationen och kombinerar körkomfort och kördynamik med maximal säkerhet. Med hjälp av reglaget för Driving Experience Control kan du välja mellan standardinställningen COMFORT eller läget SPORT.
M sportbromsar BMW M235i xDrive Gran Coupé Safirsvart metallic F44

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar profilerar sig med mörkblå flerkolvsbromsok med M-logotyp och extra hög bromseffekt. De är anpassade för att leva upp till bilens stora kördynamiska potential och ger extremt hög bromskraft även vid utpräglat sportig körning och i regn.
BMW M235i xDrive Gran Coupé med Performance Control Safirsvart metallic F44 trefjärdedelsvy framifrån

Performance Control.

Performance Control ingriper genom att bromsa de drivande hjulen på kurvans insida. På så sätt fördelas mer drivkraft till de yttre hjulen. Det ger bilen en vridning in i kurvan, vilket ger ännu större smidighet och spårstabilitet.