IKON.

BMW M

BMW M3 Sedan. Radikalt annorlunda.

IKON.BMW M3 Sedan. Radikalt annorlunda.

Acceleration 0–100 km/h s (BMW M3 Sedan1)

4,3 [4,1]

Motoreffekt kW (hk) vid varv/min (BMW M3 Sedan1)

317 (431)/5500–7300

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km (BMW M3 Sedan1)

9,1 [8,3]

Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km (BMW M3 Sedan1)

209 [194]

Tjänstevikt kg (BMW M3 Sedan1)

1 635 [1 660]

Basutförande från

715 000 sek

En kompromisslös 4-dörrars prestandabil med en design som slår det mesta. Med många tekniska innovationer hämtade direkt från motorsporten. För ännu mer dynamik och ännu smidigare köregenskaper. För adrenalinladdade körupplevelser som tar dig till helt nya höjder. Och till nya banrekord – BMW M3 Sedan.

FASCINERANDE FORMSPRÅK.

Dynamisk design.

BMW M3 Sedan: extremt sportig med ett utseende som är smått ikoniskt. Laddad med prestanda som präglas av effektiv dynamik. Varenda designdetalj, från de stora luftintagen och de läckra lättmetallfälgarna hela vägen till det imponerande bakpartiet, utstrålar den inneboende kraften i denna prestandabil.
Läs mer

Sportprofil.

I profil visar BMW M3 upp både sina omisskännliga sportvagnsgener och sin funktionella sida i form av en 4-dörrars sedan.
Läs mer

Kraftfull front.

Den framåtsträvande fronten med njurens dubbelstavar i Svart högglans med M3-emblem och de stora luftintagen kompletteras med strålkastare i full-LED-teknik. Utmejslad design och fantastisk lyskraft – för den rätta utstrålningen på dagen och perfekt upplyst vägbana i mörker.
Läs mer

Markant bakparti.

Bakifrån gör den breda stansen ett minst sagt starkt intryck. Det förstärks ytterligare av de futuristiskt formgivna LED-bakljusen och de breda sportdäcken. M bakspoiler ger både bättre marktryck och förbättrad aerodynamik. En M diffusor och avfasade dubbla M-ändrör passar perfekt till den nedre bakspoilern med sina karakteristiska luftutsläpp.
Läs mer

Aerodynamiska detaljer.

De båda vertikala luftintagen för Air Curtain och M-gälarna på sidorna med integrerad Air Breather reducerar luftmotståndet kring hjulhusen. Därmed bidrar de till optimala aerodynamiska värden – och ökar hjärtslagen lite extra.
Läs mer

Exklusivt kolfibertak.

Som en del av BMW:s intelligenta lättviktskoncept hjälper taket av kolfiberlaminat till att minska bilens vikt och samtidigt sänka tyngdpunkten. Därigenom förbättras smidigheten och dynamiken vid kurvkörning, acceleration och inbromsning.
Läs mer

Full-LED-teknik.

Även bakljusen är helt utförda i LED-teknik. Den utdragna L-formen med genomgående ljuselement går elegant över på bakluckan och understryker på så sätt bakpartiets markanta linjer.
Läs mer

M COMPETITION-PAKET.

M Competition-paketet erbjuder extra mycket kördynamik tack vare ökad motoreffekt och ett särskilt avstämt adaptivt M chassi. M sportavgassystem med dubbla ändrör i svartkrom ger ett mäktigt motorljud. Dessutom ingår speciella M sportstolar i lättviktsmaterial och exklusiva 20" M lättmetallfälgar med olika däckdimensioner fram och bak.

VÄLKOMMEN TILL GRÄNSOMRÅDET.

BMW M

VÄLKOMMEN TILL GRÄNSOMRÅDET.

Att BMW M3 Sedan är ett prestandapaket känns tydligt även vid sidan av tävlingsbanan. Du märker direkt av de exakta, smidiga köregenskaperna – framför allt i krävande situationer. Den starka M-motorn ger ett kraftfullt drag med den 6-stegade, manuella M-växellådan eller acceleration utan avbrott med den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan – med full precision direkt ned på vägen.

Läs mer

RAK 6-CYLINDRIG M TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn med tre liters cylindervolym kombinerar det bästa av två världar: högvarviga egenskaper med upp till 7 600 varv/min och en enastående kraft med ett maximalt vridmoment på 550 Nm. Biturbo, direktinsprutning och M-typisk finkalibrering ger omedelbar motorrespons, ohämmad dragkraft och suverän dynamik redan vid en lätt beröring av gaspedalen. En mängd innovationer, t ex konstruktion utan cylinderfoder och den lätta, smidda vevaxeln bygger vidare på det intelligenta lättviktskonceptet, förbättrar dynamiken och accelerationen, minskar förbrukningen och ger en optimal viktfördelning som i princip motsvarar 50:50. Resultatet: extremt smidiga köregenskaper som framhävs på ett markant sätt genom det omisskännliga ljudet från M-motorn.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från och med 1 januari 2020 har WLTP helt ersatt den tidigare körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande – i WLTP är uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Elektrisk räckvidd påverkas av faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.