PRESTANDA.

BMW M

Kördynamiken för BMW M3 Sedan.

PRESTANDA.Kördynamiken för BMW M3 Sedan.

Övertygande på tävlingsbanan. Imponerande på vägen. Framför allt med extrautrustningens M Competition-paket. Med en motor på hela 450 hk och ett antal innovationer från motorsportvärlden blir bilens sportiga karaktär ännu vassare. Specialavstämt adaptivt M chassi, aktiv M differential, M Servotronic och 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda bidrar till att flytta fram gränserna – och gör föraren i BMW M3 Sedan till en sann pionjär.

BMW M3 Sedan:
Bränsleförbrukning blandad körning l/100 km: 9,1 [8,3]
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 209 [194]

Värden i [ ] gäller för bilar med extrautrustningens M dubbelkopplingsväxellåda.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den aktuella bilen kan avvika. Bilarna på bilderna är extrautrustade.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL GRÄNSOMRÅDET.

Att BMW M3 Sedan är ett prestandapaket känns tydligt även vid sidan av tävlingsbanan. Du märker direkt av de exakta, smidiga köregenskaperna – framför allt i krävande situationer. Den starka M-motorn ger ett kraftfullt drag med den 6-stegade, manuella M-växellådan eller acceleration utan avbrott med den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan – med full precision direkt ned på vägen.

M COMPETITION-PAKET.

M Competition-paketet erbjuder extra mycket kördynamik tack vare ökad motoreffekt, direktare styrning och speciell chassiavstämning. Det modifierade M sportavgassystemet med två dubbla ändrör i svartkrom ger ett mäktigt motorljud med gåshudseffekt. Dessutom ingår exklusiva 20" M lättmetallfälgar med olika däckdimensioner fram och bak.

 • Förbättrad kördynamik med M Competition-paketet

  Den 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorns effekt har höjts till 331 kW (450 hk). M sportavgassystemet skapar ett kraftfullt motorljud med garanterad gåshudseffekt. Det speciellt avstämda adaptiva M chassit ger optimal kontakt med vägbanan, bättre drivgrepp och smidigare köregenskaper.

 • Läckrare exteriördesign med M Competition-paketet

  M Competition-paketet ger även exteriören ett lyft med de exklusiva, smidda och högglanspolerade 20" M lättmetallfälgarna Stjärneker 666 med olika däckdimensioner fram och bak. Bilens sportiga karaktär förstärks ytterligare genom BMW Individual Shadow Line högglans med utökad omfattning som inkluderar frontens dekorgaller, gälar och modellemblem i Svart högglans och ändrör i svartkrom.

BMW M3 SEDAN. VÄXELLÅDSALTERNATIV.

I BMW M3 Sedan väljer du själv om du vill öka pulsen från 0 till 180 med den 6-stegade, manuella M-växellådan eller med den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan. Båda två garanterar bästa tänkbara körupplevelse.

 • 6-stegad, manuell M-växellåda

  Tack vare kompaktare mått och 12 kg lägre vikt jämfört med föregångarversionen är den 6-stegade, manuella M-växellådan i BMW M3 Sedan ett lysande exempel på intelligent lättviktsteknik. Invändigt har växellådan innovativa friktionsbelägg av kolfiber som ökar växlingskomforten, och torrsumpssmörjning för ännu effektivare oljematning.

 • 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda

  Växla utan avbrott i drivmomentet, utan koppling och utan att behöva släppa gasen: den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan med Drivelogic gör det möjligt. Växlingen sker automatiskt eller utförs manuellt med växelpaddlarna på ratten eller med växelväljarspaken. Launch Control garanterar maximal acceleration från stillastående.

AKTIV M DIFFERENTIAL.

AKTIV M DIFFERENTIAL.

Den aktiva M differentialen ger optimalt drivgrepp och körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller på olika underlag för hjulen. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.

ADAPTIVT M CHASSI.

ADAPTIVT M CHASSI.

Tack vare de elektroniskt reglerade stötdämparna ger det adaptiva M chassit automatiskt optimal inställning beroende på körsituationen. Med lägena Comfort, Sport och Sport+ kan chassiinställningen varieras för att ge allt från komfortabla till dynamiskt sportiga köregenskaper.

RACINGKÄNSLA 365 DAGAR OM ÅRET.

Att överföra den innovativa tekniken från motorsporten till serietillverkade sportbilar hör till kärnkompetensen hos BMW M GmbH. Därför är BMW M3 Sedan perfekt balanserad mellan adrenalinladdade prestanda och smart funktionalitet i vardagen.

 • Launch Control

  Launch Control-funktionen ger maximal acceleration från stillastående. Funktionen reglerar automatiskt motorvarvet till ett idealiskt startvarvtal och kalibrerar M dubbelkopplingsväxellådans växlingspunkter så att uppväxlingarna alltid matchar det perfekta motorvarvtalet för nästa växel.

 • M Driver-paket

  M Driver-paketet innebär att toppfarten ökar till 280 km/h. M Driver-paketet kan beställas direkt för nya bilar, men går även att installera i efterhand. Alla andra tekniska data för bilen förblir oförändrade även om M Driver-paketet installeras. I paketet ingår även ett presentkort på utbildningen BMW M Intensive som är en del av BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive gör det möjligt med individuell inställning av DSC-läget eller visningen på BMW M Head-Up Display. Dessutom kan den personliga körprofilen ställas in på allt från avspänt lugn till sportigt direkt genom anpassning av motorns, stötdämparnas och styrningens karakteristik, liksom växellådans inställning. För att aktivera räcker det med att trycka på en av de båda M-knapparna på multifunktionsratten.

 • M Servotronic

  M Servotronic anpassar styrkraften efter bilens hastighet och garanterar direkta och exakta styregenskaper även i höga farter. Servostyrningen ger ökad komfort genom att minimera behovet av styrkraft vid fickparkering, i låga farter, i trånga utrymmen eller ute på slingriga landsvägar.

 • M Dynamic Mode

  M Dynamic Mode är en funktion för den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) som tillåter visst hjulspinn för att ge märkbart högre kördynamik. Uppgiften för DSC är att aktivt motverka under- och överstyrning, medan M Dynamic Mode gör det möjligt att utnyttja gränserna för längs- och tväraccelerationen fullt ut. Assistansfunktionerna för DSC är dock inte avstängda.

TA GREPPET OM BROMSARNA.

Bromssystemet är av stor betydelse för den dynamiska körupplevelsen i BMW M3 Sedan. Precisionen och bromsförmågan hos M compound-högprestandabromsar och extrautrustningens M kolfiber-/keramikbromsar bidrar till dynamik och prestanda i toppklass.

 • M compound-högprestandabromsar

  M compound-högprestandabromsarnas unika kombination av material ger inte bara enastående bromseffekt utan även hög uthållighet och lång livslängd. De väger också mindre vilket leder till bättre smidighet, dynamik och acceleration. M högprestandabromsarna känner man igen på bromsoken i Blå metallic med M-logo.

 • M kolfiber-/keramikbromsar

  M kolfiber-/keramikbromsar gör bromskraften ännu mer distinkt, de rostar inte, är mer värmebeständiga, har betydligt mindre slitage och bidrar till att ytterligare minska bilens vikt, vilket i sin tur förbättrar såväl köregenskaperna som accelerationsförmågan. Bromsoken med lackering i Guld matt och synlig M-logo ger en tydlig fingervisning om den speciella tekniken.

  På grund av materialets egenskaper kan bromsarna ge ifrån sig ett ljud i vissa situationer, i synnerhet strax innan inbromsning till stillastående vid väta. Om det finns vägsalt på vägbanan eller om vägbanan är våt kan bromsarnas prestandafördel jämfört med ett konventionellt bromssystem försvinna. Det kan ge upphov till en sämre bromsverkan och det kan då krävas att man trampar ned bromspedalen hårdare.

Förbrukning och koldioxidvärden.

 • Värden i [ ] gäller bilar med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda med Drivelogic.

  Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bilarna på bilderna är extrautrustade.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.

  Värdena avser inte den enskilda bilen och är heller inte en bindande del av erbjudandet, utan enbart till för att olika bilar ska kunna jämföras. Enligt direktivet 1999/94/EG tas inte hänsyn till koldioxidutsläpp som uppstår vid produktion och tillhandahållande av bränsle och andra energislag när koldioxidvärdet för bilen beräknas.