BMW M340i xDrive Touring, trefjärdedelsvy framifrån, körandes framför stadskuliss

THE 3

BMW M

BMW M340i xDRIVE TOURING OCH BMW M340d xDrive TOURING: UTFÖRANDEN & UTRUSTNING

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring kombinerar självsäker sportighet med innovativ mångsidighet. Just därför erbjudet det stora urvalet av M specifika utrustningar inom områdena kördynamik och design tillsammans med förfinade och kraftfulla BMW M TwinPower Turbo-motorer optimalt sportig individualism.

Läs mer
THE 3BMW M340i xDRIVE TOURING OCH BMW M340d xDrive TOURING: UTFÖRANDEN & UTRUSTNING

KÖRDYNAMIK FÖR BMW M340i xDRIVE TOURING OCH BMW M340d xDRIVE TOURING.

Förvandlar förväntan till körglädje.

Av kärlek till motorsporten: BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring garanterar med BMW M chassikomponenter som ingår som standard en nervkittlande körupplevelse på högsta nivå. Skapade för maximalt dynamiska egenskaper engagerar de med imponerande prestanda och en väghållning som är ren perfektion. Det adaptiva M chassit med variabel sportstyrning och med M sportdifferentialen med permanent steglös reglering av differentialspärren är en garanti för sportig körglädje kombinerat med ökad smidighet, optimalt väggrepp och bästa möjliga köregenskaper.

BMW M340i xDrive Touring, kördynamik
BMW M340i xDrive Touring, rak 6-cylindrig Touring BMW TwinPower Turbo-bensinmotor

BMW TwinPower Turbo 6-cylindriga bensinmotorer.

För drivningen av M340i xDrive svarar en 6-cylindrig bensinmotor med en slagvolym på tre liter och BMW TwinPower Turbo-teknik. Med en effekt på 275 kW (374 hk) och ett maximalt vridmoment på 500 Nm möjliggör motorn extremt sportiga prestanda. 0 till 100 km/h tar endast 4,4 sekunder.
BMW M340i xDrive Touring, M Sportdifferential

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW M340i xDrive Touring, 8-stegad Steptronic Sport-växellåda

8-stegad Steptronic Sport-växellåda.

Den åttastegade Steptronic-sportväxellådan möjliggör mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW M340i xDrive Touring, exklusiva ändrör

Exklusiva ändrör.

Exklusivt för M340i: ändrör i friform på vänster och höger sida i Ceriumgrått. Det gör att ändrören är ett statement utseendemässigt och de understryker även de sportiga egenskaperna hos BMW M340i.
BMW M340i xDrive Touring, M sportbromsar

M sportbromsar (från 30i, extrautrustning för 20i).

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW M340i xDrive Touring, variabel sportstyrning

Variabel sportstyrning.

Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Styrningens utväxling anpassar sig till rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.
BMW M340i xDrive Touring, adaptivt M chassi

Adaptivt M chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter önskad körstil med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.

DESIGNEN HOS BMW M340i xDRIVE TOURING OCH BMW M340d xDRIVE TOURING.

En atlet ut i fingerspetsarna:

En atlet känner man igen redan vid första ögonkastet. Detsamma gäller för M Design. Skapade för de snabba ögonblicken och en banracingkänsla som går att ta på ger de exklusiva designkomponenterna från BMW M nya BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring utvändigt framtoningen hos en riktig toppatlet.

BMW M340i xDrive Touring, M aerodynamikpaket

M Aerodynamikpaket.

M Aerodynamikpaket med M-specifik frontspoiler, bakspoiler och tröskelbreddare i karossens färg samt diffusorinsats i Dark Shadow metallic ger en riktigt sportig och dynamisk look. Komponenterna vässar inte bara stilen, utan bidrar också till att optimera bilens aerodynamiska egenskaper.
BMW M340i xDrive Touring, 19'' M lättmetallfälgar Dubbeleker 792 M Bicolor

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792 M Bicolor

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792, Bicolor Ceriumgrå, högglanspolerade med nödgångsegenskaper och olika däckdimensioner, fram 8 J x 19 med däck 225/40 R 19, bak 8,5 J x 19 med däck 255/35 R 19.
BMW M340i xDrive Touring, BMW Individual Högglans Shadow Line

BMW Individual Shadow Line högglans:

BMW Individual Shadow Line högglans omfattar ett flertal utrustningsdetaljer i Svart högglans. Utrustningen omfattar enhetlig dekor för fönsterlister, fönsterschaktinramning, inkl vertikala fönsterlister för bakdörrarna samt för B-stolparna, spegelinramningen, spegeltriangeln och spegelfoten.
BMW M340i xDrive Touring, exklusiva ändrör

Exklusiva ändrör.

Exklusivt för M340i xDrive och M340d xDrive Touring: ändrör i friform på vänster och höger sida i Ceriumgrått. Det gör att ändrören är ett statement utseendemässigt och de understryker även de sportiga egenskaperna hos BMW M340i.
BMW M340i xDrive Touring, sportstolar och M säkerhetsbälten

Sportstolar och M säkerhetsbälten.

Sportstolarna för förare och framsätespassagerare ger ett optimalt stöd och erbjuder en mängd inställningsmöjligheter, t ex av ryggstödets bredd. M bilbälten med bältessträckare och bälteskraftbegränsare är försedda med fint invävd accent i de typiska M-färgerna.
BMW M340i xDrive Touring, M lädersportratt

M lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder Walknappa Svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.
BMW M340i xDrive Touring, M specifik instrumentkombination

M-specifikt kombiinstrument.

Den M specifika instrumentkombinationen visar förutom rena kördata som hastighet och varvtal även extra information för extra sportig körning.

ASSISTANSSYSTEM OCH CONNECTIVITY FÖR BMW M340i xDRIVE TOURING OCH BMW M340d xDRIVE TOURING.

Intuitiv och förutseende.

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring är byggda för att ta dig säkert till din destination – och se till att vägen dit blir en sportig upplevelse. Dessutom möjliggör gör de intelligenta förarassistanssystemen som ingår i Driving Assistant Professional och Parking Assistant bilen delvis självkörande. Förutom den aktiva farthållaren med Stop&Go-funktionen inkl. kollisions-, fotgängar- och cyklistvarning med bromsfunktion finns till exempel även styr- och spårhållningsassistenten som hjälper dig i hastigheter upp till 210 km/h. Funktioner som är en bit på vägen mot autonom körning är bland annat Parkeringsassistenten, som automatiskt parkerar bilen åt dig, och backningsassistenten som automatiskt backar bilen samma väg som du kom. För optimal komfort och maximal säkerhet – i alla körsituationer. Därför finns också den innovativa BMW Intelligent Personal Assistant* alltid till hands. Systemet registrerar dina beslut och inställningar och lär känna dig bättre och bättre för varje dag som går. På ditt kommando styr den navigations-, entertainment- och Office-funktioner och vet alltid vilken som är den kortaste vägen till din italienska favoritrestaurang. Precis som en riktig assistent svarar den på dina frågor om bilen och gör på så sätt att du intuitivt lär känna din BMW M340i xDrive eller M340d xDrive Touring och dess många innovativa utrustningar och funktioner. *Språkversionen är inte tillgänglig på svenska.

BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring förarassistanssystem och Connectivity
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och maximal säkerhet i många kritiska eller monotona körsituationer. Paketet omfattar styr- och spårhållningsassistent inkl passage-assistent, nödstoppsassistent, lokal riskvarning, kurshållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd och ytterligare säkerhetsfunktioner.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring styr- och spårhållningsassistent

Styr- och spårhållningsassistent.

Styr- och spårhållningsassistenten inkl passage-assistent, som ingår i Driving Assistant Plus, kan aktiveras vid behov för att avlasta dig i monotona trafiksituationer. Systemet ger föraren komfortabel assistans vid körning på alla typer av vägar upp till en hastighet på 210 km/h med den aktiva farthållaren och ser till så att bilen alltid ligger mitt i filen.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder.

Med BMW Drive Recorder kan du spela in en video av området runt bilen och spela upp den exempelvis på informationsdisplayen eller exportera den till din mottagarenhet via USB. Viktig information om bilen som t ex hastighet och gps-koordinater sparas samtidigt som videon spelas in. BMW Drive Recorder har två underfunktioner, inspelning av händelser och inspelning av kollisioner.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Korsningsvarning med bromsfunktion

Korsningsvarning med bromsfunktion.

Korsningvarningssystemet med bromsfunktion känner igen trafikljus, vägskyltar och korsande fordon och kan förhindra olyckor. Om en kollision är oundviklig, hjälper systemet till att minska kollisionshastigheten.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Parking Assistant Professional

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Backningsassistent

Backningsassistent.

När du kör framåt i hastigheter upp till 35 km/h sparar backningsassistenten information om den valda vägen för att, när backen läggs i, vid behov kunna backa tillbaka samma väg som du kom. Det gör att du får hjälp med styrningen och istället kan koncentrera dig på att hålla koll på det som finns runt bilen.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Automatisk Speed Limit Assist

Automatisk Speed Limit Assist.

Den automatiska Speed Limit Assist anpassar den aktiva farthållaren dynamiskt efter kommande hastighetsgränser. Dessa visas av navigationssystemet längs resrutten och kontrolleras av kameran. Informationen som visas uppdateras löpande av hela BMW:s bilflotta.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Connected Command

Connected Command.

Vill du kunna koncentrera dig helt på körningen? Då överlåter du bara åt dina passagerare att styra det åt dig. Med Connected Command är det mycket enkelt att göra. Via BMW Connected-appen kan passagerarna, efter att du aktiverat funktionerna, komma åt entertainment- och navigationssystemen och styra viktiga funktioner hos klimatanläggningen åt dig.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring BMW Concierge Services

BMW Concierge Services.

Är det soligt väder i Rom imorgon? När går mitt flyg? BMW Concierge Services finns där när du behöver och är bara en knapptryckning bort. Oavsett om du behöver boka bord på en restaurang, boka hotellrum eller ska gå på bio. Du kan till och med använda tjänsten för att betala. Concierge Service finns alltid där – var du än befinner dig och vad du än behöver.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Caring Car

Caring Car.

Komma fram utvilad eller koppla av vid stress? Med Caring Car är det inte ett problem. Med kommandot ”Hey BMW, I'm tired“ eller ”Hey BMW, I'm feeling stressed“ aktiverar BMW Intelligent Personal Assistant Caring Car-programmet Vitalize- eller Caring Car-avkopplingsprogrammet Relax. Båda talar till dina sinnen genom att de aktiverar ett samspel mellan olika funktioner i kupén.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Är din BMW uppdaterad och utrustad med den senaste programvaran? Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Uppgraderingarna fjärrinstalleras på liknande sätt som för en smarttelefon. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i bilen.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en kombination av en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7.0 kan bland annat styras med kontrollreglaget för iDrive.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Connected Music

Connected Music.

Lyssna på din favoritmusik, var du än är. Klassisk konsert på motorvägen, jazz i rusningstrafiken och pop när du glider omkring i stan. Med Connected Music och det inbyggda SIM-kortet kan du strömma upp till 30 miljoner låtar online, direkt via BMW:s musikpartner Spotify, Deezer och Napster.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Connected Drive Store

BMW Connected Drive Store.

Öppna dörren till BMW:s digitala värld. Tack vare ConnectedDrive Store kan du boka digitala tjänster. När du vill. Via etern.