BMW M4 Cabriolet, detaljer och utrustningar

THE M4

BMW M

BMW M4 CABRIOLET I DETALJ: DESIGN, MOTORER OCH UTRUSTNINGAR

BMW M4 Cabriolet förkroppsligar allt som kännetecknar BMW M:s mer än fyrtio års erfarenhet av att utveckla prestandabilar och där samspelet mellan drivlinan, chassit, växellådan och styrningen har förfinats till perfektion in i minsta detalj. Det ger en imponerande mängd utrustningsvarianter som garanterar optimal körglädje när det gäller design, kördynamik och tekniska innovationer.

Läs mer
THE M4BMW M4 CABRIOLET I DETALJ: DESIGN, MOTORER OCH UTRUSTNINGAR

BMW M4 CABRIOLET – PRESTANDAEGENSKAPER.

Inspirerad av motorsport: Drivline- och chassiteknologier i översikt.

Känslan att köra en BMW M4 Cabriolet är hänförande intensiv och kommer ge dig en rejäl dos körglädje. Allt i denna prestandabil är gjort för att ge kraftfull dynamik och smidiga köregenskaper. Tack vare de många tekniska lösningarna från motorsportvärlden är det här ett kraftpaket som överför sina höga prestanda direkt till vägen. Den oöverträffade känslan kan stegras ytterligare med extrautrustningens M Competition-paket med starkare motor och speciellt avstämt adaptivt M chassi.

BMW M4 Cabriolet,BMW M TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor och M Competition-paket

BMW TwinPower Turbo 6-cylindrig bensinmotor och M Competition-paket.

Den raka, 6-cylindriga M TwinPower Turbo-bensinmotorn har en överlägsen kraftutveckling, silkeslen gång och ett sportigt motorljud. Tack vare dubbel-VANOS, Valvetronic, högprecisionsinsprutning och TwinScroll-turboaggregat levererar den kraftfulla 6-cylindriga M TwinPower Turbo bensinmotorn tillsammans med M Competition-paketet som ingår som standard en effekt på hela 331 kW (450 hk). M sportavgassystemet ger ett karakteristiskt motorljud. Det speciellt avstämda adaptiva M chassit ger optimal kontakt med vägbanan, bättre drivgrepp och smidigare köregenskaper.
BMW M4 Cabriolet, Adaptivt M chassi

Adaptivt chassi.

Tack vare de elektroniskt reglerade stötdämparna ger det adaptiva M chassit automatiskt optimal inställning beroende på körsituationen. Med lägena Comfort, Sport och Sport+ kan chassiinställningen varieras för att ge allt från komfortabla till dynamiskt sportiga köregenskaper.
BMW M4 Coupé med 7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda

7-stegad M dubbelkopplingsväxellåda.

Växla utan avbrott i drivmomentet, utan koppling och utan att behöva släppa gasen: den 7-stegade M dubbelkopplingsväxellådan med Drivelogic gör det möjligt. Växlingen sker automatiskt eller utförs manuellt med växelpaddlarna på ratten eller med växelväljarspaken. Launch Control garanterar maximal acceleration från stillastående.
BMW M4 Cabriolet med 6-stegad M-växellåda

6-stegad, manuell M-växellåda.

Tack vare kompaktare mått och 12 kg lägre vikt jämfört med föregångarversionen är den 6-stegade, manuella M-växellådan i BMW M4 Cabriolet ett lysande exempel på intelligent lättviktsteknik. Invändigt har växellådan innovativa friktionsbelägg av kolfiber som ökar växlingskomforten, och torrsumpssmörjning för ännu effektivare oljematning.
BMW M4 Cabriolet, M Driver-paket

M Driver-paket.

M Driver-paketet innebär att toppfarten ökar till 280 km/h. M Driver-paketet kan beställas direkt för nya bilar, men går även att installera i efterhand. Alla andra tekniska data för bilen förblir oförändrade även om M Driver-paketet installeras. I paketet ingår även ett presentkort på utbildningen BMW M Intensive som är en del av BMW Driving Experience.

BMW M4 CABRIOLET – DESIGNEGENSKAPER.

Exteriör och interiör med m specifik design.

Redan vid första anblicken är det klart att BMW M4 Cabriolet är en prestandacabriolet. Den kraftfulla fronten och den långsträckta motorhuven med powerdome ger den muskulösa silhuetten en dynamisk utstrålning. Interiören präglas av en exklusiv och sportig stil. Med en cockpit där allt kretsar kring föraren och som är utrustad med läckra mätartavlor i motorsportlook. Perfekta förutsättningar för att ta den öppna körkänslan till en helt ny nivå.

BMW M4 Cabriolet, design, utrustningar
BMW M4 Cabriolet, exteriöra höjdpunkter i M Competition-paketet

Läckrare exteriördesign med M Competition-paketet.

M Competition-paketet ger även exteriören ett lyft med de exklusiva, smidda och högglanspolerade 20" M lättmetallfälgarna Stjärneker 666 med olika däckdimensioner fram och bak. Bilens sportiga karaktär förstärks ytterligare genom BMW Individual Shadow Line högglans med utökad omfattning som inkluderar frontens dekorgaller, gälar och modellemblem i Svart högglans och ändrör i svartkrom.
BMW M4 Cabriolet, hardtop

Hardtop.

När det fällbara taket öppnas automatiskt i en hastighet på upp till 18 km/h tar det bara ungefär 20 sekunder innan du till fullo får uppleva den fascinerande och intensiva cabrioletkänslan. Även i stängt skick utgör taket ett blickfång, som dessutom ger säkerhet och behaglig akustik i höga hastigheter.
BMW M4 Cabriolet, LED-bakljus

LED-bakljus.

Tack vare den senaste LED-tekniken syns bilen optimalt samtidigt som ljuskällorna är maximalt energieffektiva och långlivade. Stora blinkers och LED-bromsljus som reagerar direkt ökar säkerheten just det där lilla extra. Bakljusens karakteristiska L-form utstrålar stark personlighet dag som natt.
BMW M4 Cabriolet, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

BMW Selective Beam styr helljuset automatiskt vilket ger bästa tänkbara sikt vid körning i mörker. Systemet övervakar den mötande och framförvarande trafiken och ser till att medtrafikanterna inte bländas genom att reglera helljuset beroende på situationen.
BMW M4 Cabriolet, förarorienterad cockpit

Förarplatsen.

En cockpit som gjord för tävlingsbanan. Varenda detalj är ergonomiskt optimerad och gjord med fullt fokus på föraren. Alltings mittpunkt: den sobra M lädersportratten är klädd med läder Walknappa. Med M Drive-knapparna kan du aktivera dina egna inställningar och med de sportiga växelpaddlarna växlar du blixtsnabbt i kombination med extrautrustningens M dubbelkopplingsväxellåda. Allt perfekt under kontroll tack vare att all relevant information visas på kombiinstrumentet i typisk M-design.
BMW M4 Cabriolet, M stolar

M sportstolar.

Att testa gränserna och samtidigt vara omgiven av en exklusiv sportkänsla innebär inga kompromisser i BMW M4 Cabriolet. Såväl M sportstolarna som den övriga interiören är av högsta klass. Ett talande exempel visas här på bilden: klädsel i helläder Merino fint narvat Silverstone.
BMW M4 Cabriolet, interiör, klädsel

Högkvalitativ interiör.

Riktigt exklusiva detaljer väcker känslor även vid andra ögonkastet. Ett bra exempel är interiörlisterna ”Carbon Fibre” med accentlister i svart krom,som med sin unika ytfinish förstärker den redan dynamiska känslan. BMW Individual helläderutrustningen ”Merino” Silverstone garanterar att interiören är lika sportig som den är unik.

BMW M4 CABRIOLET.

Uppkoppling.

I BMW M4 Cabriolet har du fullt stöd av ett antal innovativa tekniska lösningar som ökar komforten och säkerheten, både på vägen och på tävlingsbanan. Du tar blixtsnabbt in all viktig information du behöver för körningen och får bästa tänkbara uppkoppling för kommunikation, information och underhållning. Körglädje med banbrytande inslag.

BMW M4 Cabriolet, BMW M Head-Up Display med M specifika funktioner

BMW M Head-Up Display med M specifika funktioner.

BMW M Head-Up Display med hela färgskalan och M-specifika funktioner projicerar information som är viktig för körningen direkt i förarens synfält. Med en knapp kan föraren växla till det M-specifika läget som även innehåller visning av växel, varvtal i form av en dynamisk kurva och Shift-Lights som ändrar färg vid den optimala växlingspunkten.
BMW M4 Cabriolet, BMW M Laptimer-app

Appen BMW M Laptimer.

Med appen BMW M Laptimer kan exakta data från tävlingsbanan samlas in och analyseras. Insamlade data kan delas på sociala medier. Alla värden, som exempelvis gaspedalläget, styrvinkeln, g-krafter och bästa varvtider kan även skickas som e-post. Dessutom är ett GoPro-gränssnitt integrerat.
BMW M4 Cabriolet, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.
BMW M4 Cabriolet, Bluetooth-förberedelse med trådlös laddning

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning.

Bluetooth-förberedelse med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal* med trådlös laddfunktion för telefonen och extra USB-anslutningar. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot. * Universalladdskal för trådlös laddning finns endast till kompatibla smartphones.
BMW M4 Cabriolet, Tekniska data

BMW M4 CABRIOLET, TEKNISKA DATA.