HAR ALLT: ROCK AND SOUL.

Nya BMW M140: 340 hk, 250 kW.

HAR ALLT: ROCK AND SOUL.

Nya BMW M140: 340 hk, 250 kW.

HAR ALLT: ROCK AND SOUL.Nya BMW M140: 340 hk, 250 kW.

Som enda bil i BMW 1-serien ställer BMW M140i upp med en 340 hk stark 6-cylindrig bensinmotor som skickar iväg ekipaget från 0 till 100 km/h på bara 4,8 sekunder. Med den kompromisslösa körglädjen som främsta mål har M-specialisterna modifierat och optimerat ett antal detaljer – allt från design till motor och chassiavstämning. Resultatet är en kompakt M Performance-modell som tack vare sin stil och sina köregenskaper höjer sig över mängden i BMW 1-serien.

 

Värden för BMW M140i 5-dörrars:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 7,8 till 7,1 l/100 km
Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 179 till 163 g/km.

Design

BMW M140i. M PERFORMANCE-DESIGN SOM STICKER UT.

Suveräna prestanda på den här nivån går bara att uppnå genom perfekt samspel mellan alla komponenter. Till detta bidrar allt från frontens stora luftintag för kylning av motorn till M sportchassit, som ger BMW M140i ännu smidigare och distinktare köregenskaper. Utvald utrustning från M Sport har accentuerats med exklusiva M Performance-detaljer. De är tydliga tecken på det oemotståndliga temperament som bor i den kraftfulla 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn.

BMW M140i. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

Designdetaljer i accentfärg.

Luftintagen på sidorna i den aerodynamiska frontspoilern hos BMW M140i utgör ett exklusivt blickfång med sina speciella designdetaljer i Ferritgrå.

18" M Dubbeleker 436.

De exklusiva lättmetallfälgarna i Ferritgrå samspelar med M sportbromsar för att ge bästa tänkbara acceleration och bromskraft. Däckdimensioner fram 225/40 R 18, bak 245/35 R 18.

Backspegelkåpor i accentfärg.

De mjukt svängda backspeglarna går i färgen Ferritgrå. Tack vare den aerodynamiska designen är luftmotståndet minimalt.

M-logo i mörkt krom.

M-logon i mörkt krom är en elegant accent som visar att BMW M140i är en fullvärdig medlem av M Performance-familjen.

Ändrör på båda sidor.

Som enda bil i BMW 1-serien har BMW M140i ändrör på båda sidor i svartkrom, vilket avslöjar det modifierade avgassystemet utan mellanljuddämpare och med spjällstyrning.

Modellbeteckning i mörkt krom.

Bakpartiets specifika modellbeteckning i accentfärg understryker det nära släktskapet mellan BMW M140i och BMW M-modellerna.
Engines

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

Den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn på 3,0 liter kombinerar TwinScroll-turboaggregat med Valvetronic, Dubbel-VANOS och direktinsprutning. Detta intelligenta innovationspaket sänker bränsleförbrukningen för BMW M140i med 8-stegad Steptronic-växellåda för 10 mils blandad körning (EU-körcykeln) till låga 7,1 liter/100 km (xDrive: 7,4 l) med ett koldioxidvärde på 163 g/km (xDrive: 169 g/km). Dessutom ger det imponerande höga prestandavärden: 250 kW (340 hk), ett maximalt vridmoment på 500 Nm och en acceleration från 0 till 100 km/h på endast 4,6 sekunder (xDrive: 4,4 sekunder). Toppfarten är 250 km/h (elektroniskt begränsad). De enda bilar i BMW 1-serien som har den här motorn är BMW M140i och BMW M140i xDrive.

 • Laddat M Performance-sound

  Det speciella avgassystemet i BMW M140i upptäcks redan vid anblicken av ändrören i svartkrom på båda sidor. Att mellanljuddämparen har tagits bort och den intelligenta spjällstyrningen lagts till ger det karismatiska ljudet ännu högre gåshudsfaktor. Den optimerade akustiken gör stor skillnad och framkallar ännu mer sportvagnskänsla.

Driving Dynamics

BMW M140i. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

BMW M140i personifierar sportig körglädje och lysande kördynamik. Chassit är sänkt 10 mm och bidrar till ännu direktare kontakt med vägen. M sportbromsar med blå bromsok och M-logo säkerställer maximal bromskraft, även vid en uttalat dynamisk körstil. Den variabla sportstyrningen med modifieriad servoassistans och anpassat återgångsmoment ger föraren säker känsla i styrningen.

 • Mer dynamik: M sportchassi, sänkt

  För att omvandla motorns enastående prestanda till suverän och glädjeladdad kördynamik har fjädringen och krängningshämmarna stämts av exakt för den varvvilliga 6-cylindriga motorn. En specialanpassad elastisk upphängning av framaxeln ger imponerande körkänsla. Ännu mer smidighet ger den variabla sportstyrningen med Servotronic och det speciellt avstämda M sportchassit som är sänkt 10 mm. Extrautrustningens fyrhjulsdrift BMW xDrive fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen och ger BMW M140i xDrive bästa tänkbara drivgrepp, även vid besvärliga vägförhållanden.

  Värden för BMW M140i xDrive 5-dörrars:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 7,4 l/100 km
  Koldioxidvärde blandad körning (EU): 169 g/km

 • Ännu sportigare: med 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

  För att göra BMW M140i till en riktig sprinter kan du välja alternativet 8-stegad Steptronic-sportväxellåda. Den omfattar också funktionen Launch Control, som bidrar till ännu snabbare acceleration: från 0 till 100 km/h på bara 4,6 sekunder. Det räcker med att trycka på DSC-knappen, ställa växelväljarspaken på S, trampa på bromsen och sedan trampa gaspedalen i botten – när du släpper bromspedalen får du reda på vad dragkraft innebär.

 • Mer kontroll: M sportbromsar ingår

  Med 18" M lättmetallfälgar Dubbeleker 436 får du effektivt stopp på ekipaget tack vare framhjulens skivbromsar med 4-kolvs fasta bromsok av aluminium. Bakhjulen är utrustade med en motsvarande 2-kolvsvariant. Tack vare att bromsarna är invändigt ventilerade klarar de jobbet även vid hög värmebelastning. Den enorma bromseffekten är märkbar till och med när bilen står still – genom de markanta, blå bromsoken med M-logo.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive BMW modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.