GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 1-serien.

GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 1-serien.

I din BMW 1-serien är du alltid uppkopplad och kan njuta av allt det goda i livet. Allt tack vare Tjänster & appar från BMW ConnectedDrive. För alla möjligheter som internet erbjuder. För att kunna spela dina egna favoritlåtar i bilen. För att kunna hitta smarta vägar förbi köerna.

GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 1-serien.

I din BMW 1-serien är du alltid uppkopplad och kan njuta av allt det goda i livet. Allt tack vare Tjänster & appar från BMW ConnectedDrive. För alla möjligheter som internet erbjuder. För att kunna spela dina egna favoritlåtar i bilen. För att kunna hitta smarta vägar förbi köerna.

BMW CONNECTED DRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.

 

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn ConnectedDrive.

 

I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ger även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt skaffar alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

  • BMW Apps

    Funktionen BMW Apps är en plattform som möjliggör bekväm användning av utvalda smartphone-appar i din bil. BMW utvecklar inte bara sina egna appar som t ex BMW Connected och BMW M Laptimer, utan har också ett nära samarbete med partnerföretag som Napster, GoPro, Deezer, Spotify och Audible för att även dessa appar ska kunna användas på ett säkert sätt när du är ute och kör.
    För att använda funktionen ansluter man en kompatibel smartphone via en snap-in-adapter eller en smartphone-USB-kabel till bilen. Därefter går det att styra alla appens funktioner på ett bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive. Genom BMW:s nära samarbete med olika partnerföretag ökar hela tiden utbudet av appar som kan användas i bilen. Mer information finns på www.bmw.se/connecteddrive.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan man använda sin smartphone för att sköta olika funktioner via fjärrstyrning, t ex låsa eller låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till navigationssystemet. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.

BMW Remote Services.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Information om störningar i trafiken, t ex var de är och hur länge de beräknas fortsätta, visas för motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna i realtid. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål. Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.
Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en olycka, t ex när airbags löser ut eller om bältesträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella skador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

UPPKOPPLAD OCH FRI.

BMW ConnectedDrive i BMW 1-serien.

UPPKOPPLAD OCH FRI.

BMW ConnectedDrive i BMW 1-serien.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

INTERNET.

Med funktionen Internet går det att surfa på internet i din BMW via Control Display med hög upplösning. Liksom på datorn hemma har man tillgång till internet med hög hastighet i bilen (nätberoende). Webbadressen kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna.
Med den fasta avgiften för dataöverföring som ingår i funktionen Internet kan man surfa på internet direkt från bilen var man än befinner sig i landet (ingen roaming). Control Display i bilen används för att visa webbsidorna.