THRILL SEEKER.

Kördynamik och effektivitet hos BMW 1-serien.

THRILL SEEKER.

Kördynamik och effektivitet hos BMW 1-serien.

THRILL SEEKER.Kördynamik och effektivitet hos BMW 1-serien.

Sportig och sparsam är ingen paradox. Tack vare varvvilliga turbomotorer med ordentligt bottendrag kommer BMW 1-serien att ge dig temperamentsfulla och intensiva körupplevelser. Framför allt i kombination med extrautrustningens adaptiva M chassi och variabla sportstyrning. Oavsett om du kör i stadstrafik, på landsväg eller motorväg. Effektivitet är bara förnamnet: i ECO PRO-läget drar bilen så lite bränsle att du kommer att bli positivt överraskad när du ska tanka.

Read more

FAST FORWARD.

Tar vägen med storm. Ingen konst när man som BMW 1-serien är utrustad med kraftfulla motorer, och om så önskas med fyrhjulsdrift och perfekt viktfördelning 50:50 – en oslagbar kombination för perfekta köregenskaper och kittlande prestanda. Som extrautrustning finns en rad komponenter som släpper loss ännu mer dynamik och sportbetonad smidighet: adaptivt M chassi, 8-stegad Steptronic-sportväxellåda, variabel sportstyrning och rak 6-cylindrig turbobensinmotor är unika för den här klassen – precis som den ohämmade körglädjen de förmedlar.

FYRHJULSDRIFT FÖR BMW 1-SERIEN.

Perfekt när väglaget inte är det. Och i kritiska trafiksituationer. Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive anpassar sig till alla tänkbara förhållanden. Resultatet är bättre kursstabilitet och idealiskt drivgrepp: för ännu mer dynamik och smidighet.

 • xDrive

  Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera bästa tänkbara drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning i alla lägen. xDrive fördelar drivkraften steglöst och flexibelt mellan hjulaxlarna med hjälp av DSC-sensorerna för att optimera drivgreppet och redan i ett tidigt skede motverka över- eller understyrningstendenser i kurvor. Dessutom bidrar systemet till att bilen startar säkert och stabilt även på halt underlag och i branta backar. DSC behöver inte ingripa lika ofta vid besvärliga vägförhållanden. Därigenom förenar xDrive fördelarna med fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med den dynamik som är så typisk för en BMW.

HEART BEATS.

HEART BEATS.

Hjärtat i varje BMW 1-serie är alltid motorn. De aktuella motoralternativen för modellserien tillgodoser de flesta behov. Oavsett om de är 3-, 4- eller 6-cylindriga har alla bensin- och dieselmotorer från BMW EfficientDynamics motorfamilj den innovativa BMW TwinPower Turbo-tekniken. Den ger temperamentsfulla prestanda även vid låga varvtal, och dessutom bättre effektivitet och mer kördynamik. Oöverträffad körglädje ingår.

Read more

8-STEGAD STEPTRONIC-SPORTVÄXELLÅDA.

Extrautrustningens 8-stegade Steptronic-sportväxellåda ger högsta dynamik, effektivitet och körkomfort: korta växlingstider ger ännu snabbare acceleration, och de perfekt avstämda åtta växelstegen gör att du knappt känner av växlingen. Samtidigt hålls motorn på det idealiska varvtalet för att ge optimal kraftutveckling och tyst gång. I höga hastigheter gör åttans växel att motorns varvtal reduceras, vilket i sin tur även sänker förbrukningen och koldioxidutsläppen.

 • Läge Sport+

  Rätt val för högsta prestanda och utpräglat sportig körning i gränsområdet är läget Sport+. De täta växelstegen med små varvtalssprång ger optimal acceleration. Dessutom aktiveras DTC-funktionen (dynamisk väggreppskontroll) som tillåter visst hjulspinn för de drivande hjulen.

 • Läge Sport

  Läget Sport i kombination med adaptivt M chassi innebär en sportigare chassiavstämning med hårdare stötdämparinställning. Det ger mer direkt respons från drivlina och styrning – och oöverträffat stor körglädje.

 • Comfort-läget

  När du vill resa bekvämare väljer du läget Comfort som kombinerar hög växlingskomfort med lägre varvtal. Tillsammans med det adaptiva M chassit blir ojämnheter i vägbanan knappt kännbara.

 • ECO PRO-läget

  I ECO PRO-läget stegras effektiviteten genom att nedväxlingar undviks och funktionen ”segling” aktiveras. Tack vare att motorn är bortkopplad rullar bilen med minsta tänkbara motstånd. På så sätt minskas bränsleförbrukningen avsevärt, vilket i sin tur ökar räckvidden.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Mer kraft. Mindre förbrukning. Det är BMW EfficientDynamics, samlingsnamnet på vårt innovativa teknikpaket med åtgärder för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet. Målet är att sänka bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen, och samtidigt öka dynamiken och körglädjen. Lösningarna hör till standardutrustningen i alla BMW-modeller – självklart även i BMW 1-serien.

Read more

UPPKOPPLING OCH FÖRARASSISTANS.

UPPKOPPLING OCH FÖRARASSISTANS.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.