POWER PLAY.

BMW M140i: 340 hk, 250 kW.

POWER PLAY.

BMW M140i: 340 hk, 250 kW.

POWER PLAY.BMW M140i: 340 hk, 250 kW.

Dynamisk sportighet i kompaktklassen har ett namn: BMW M140i. Eller om du så vill: intensifierad körglädje. Upplev den oslagbara känslan när händerna greppar ratten och högerfoten trampar ned gaspedalen. Allra helst på en kurvig landsväg där de många perfekt avstämda M Performance-komponenterna får samspela och verkligen visa vad de går för – när allt från motorn och chassit till den läckra designen bidrar till körupplevelser fulla av adrenalin. Och hög gåshudsfaktor.

Read more

SIX PACK.

Rak 6-cylindrig M Performance TwinPower Turbo-bensinmotor.

SIX PACK.

Rak 6-cylindrig M Performance TwinPower Turbo-bensinmotor.

Imponerande effektiv, inspirerande kraftfull: den raka, 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn har överlägsen kraftutveckling, silkeslen gång och sportigt sound. Tack vare Dubbel-VANOS, Valvetronic, direktinsprutning och TwinScroll-turboaggregat har motorn en effekt på 250 kW (340 hk) och drar bara 8,8 liter vid 10 mils blandad körning*.

Read more

PACE MAKER.

Kördynamiken i BMW M140i är ren och skär M Performance. Ett stort antal prestandakomponenter tar den intensiva körglädjen till nya höjder. Det sänkta M sportchassit ger tillsammans med den variabla sportstyrningen fascinerande smidiga köregenskaper – och skickar kraften från motorn perfekt doserad rakt ned på vägen. M sportbromsarna är givetvis gjorda för att klara högsta tänkbara påfrestningar. Och tack vare den 8-stegade Steptronic-sportväxellådans blixtsnabba växlingar drar du ifrån lekande lätt. Din puls är bästa beviset.

 • Variabel sportstyrning

  Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.

 • M sportchassi

  M sportchassit, som är ca tio millimeter sänkt på bilar med bakhjulsdrift, kännetecknas av en sportig chassiavstämning. Det har kortare fjädrar, hårdare dämpning och hårdare krängningshämmare. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som lämpar sig för sportig körning.

 • xDrive

  BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen för bättre drivgrepp, kördynamik och körsäkerhet i alla situationer. Den elektroniskt reglerade kraftfördelningen motverkar över- eller understyrningstendenser i kurvor och ökar därmed bilens smidighet.

 • 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

  Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger mycket sportig växling, om så önskas. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I Sport-läget och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.

RACE SUIT.

Frontens design ger BMW M140i en imponerande look: med extra stora luftintag från standardutrustningens M Aerodynamikpaket och detaljer i Ferritgrå. De aerodynamiska backspeglarna går även de i färgen Ferritgrå. Den suveräna framtoningen fulländas av markanta 18" M lättmetallfälgar 719 i Svart och ändrör i svartkrom på båda sidor. Interiören matchar perfekt med M sportstolar, M lädersportratt, M fotstöd och interiörlister i M-design. Exklusiva detaljer som M Performance-instegslister och mätartavlor i speciell M Performance-design ger den sportiga atmosfären ett konsekvent helhetsintryck.

FAMILY POWER.

FAMILY POWER.

M Performance-modeller är bilar med imponerande kraftfulla prestanda. De levererar fascinerande kördynamik utan att göra avkall på komforten. Och tack vare den vässade designen är de lika stilfulla som kraftfulla. M Performance-modellerna – intensifierad körglädje.

Read more
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.