GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 2-serie Active Tourer.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.


Hit räknas även BMW Online, som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter och även möjliggör onlinesökning med Google och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster som t ex reseguider och hotellguider i menyn Applikationer.


I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Det går att komplettera med andra tjänster du behöver, t ex Real-Time Traffic Information, BMW Remote Services och BMW Concierge Services. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

  • Apple CarPlay-förberedelse

    Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

BLUETOOTH-FÖRBEREDELSE PROFESSIONAL MED TRÅDLÖS LADDNING

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal* med trådlös laddfunktion för telefonen och extra USB-anslutningar. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot.
 

* Universalladdskal för trådlös laddning finns endast till kompatibla smartphones. Trådlös laddning för ej kompatibla smartphones finns online eller hos din BMW-återförsäljare.

SNABB HJÄLP I NÖDSITUATIONER.

SNABB HJÄLP I NÖDSITUATIONER.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en allvarlig olycka när airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Så fungerar intelligent nödsamtal.

BMW TELESERVICES.

BMW Teleservices ser till att föraren, bilen och BMW är intelligent förbundna med varandra. Tjänsten skickar data om bilen till BMW och informerar dig när det är dags för service. Din lokala BMW serviceverkstad kan hämta data för att planera och förbereda ett aktuellt servicetillfälle på ett optimalt sätt. T ex ger det verkstaden möjlighet att beställa rätt reservdelar i förväg. Din BMW serviceverkstad kontaktar dig när det är dags för service. Tack vare BMW Teleservices går det till och med att åtgärda vissa fel på distans, utan att du behöver besöka verkstaden.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och kan även skicka den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands. En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

MUSIKUNDERHÅLLNING.

Många upplevelser väntar när du är på väg i din BMW. Med rätt soundtrack blir även själva resan till en upplevelse: med musikappar som alltid spelar de låtar du vill höra. Du kan sammanställa olika radiokanaler för olika tillfällen, till exempel på väg till jobbet, när du åker och shoppar eller är på semester. Du kan även välja mellan ett stort antal ljudböcker eller strömma egen musik direkt till din BMW – med utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

Höghastighetsinternet.

Med BMW Car Hotspot LTE kan upp till åtta användare njuta av en oslagbart snabb internetupplevelse. Det enda som behövs är ett LTE-kompatibelt SIM-kort för själva enheten. Car Hotspot är enkel att installera och kan tack vare det laddbara batteriet även användas utanför bilen.