ALLT DU VILL HA: ROCK AND SOUL.

Nya BMW M240i Cabriolet: 340 hk, 250 kW.

ALLT DU VILL HA: ROCK AND SOUL.

Nya BMW M240i Cabriolet: 340 hk, 250 kW.

ALLT DU VILL HA: ROCK AND SOUL.Nya BMW M240i Cabriolet: 340 hk, 250 kW.

När den turboladdade, raka, 6-cylindriga bensinmotorn accelererar BMW M240i Cabriolet byter fartvinden skepnad och liknar mer en stormvind. 3-litersmotorn med specialanpassad motorsportinspirerad avstämning ger perfekta och distinkta köregenskaper. De exklusiva detaljerna för M Performance gör den sportiga utstrålningen ännu kraftfullare. En äkta M Performance-cabriolet som är byggd för hisnande körupplevelser under bar himmel.


Värden för BMW M240i Cabriolet:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 8,3 till 7,4 l/100 km
Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 189 till 169 g/km.

BMW M240i CABRIOLET. M PERFORMANCE-DESIGN.

BMW M240i Cabriolet bär tydliga kännetecken från BMW M. Ett tvådörrars kraftpaket med många läckra detaljer signerade M Sport och den speciella M Performance-designen. Både utsidan och insidan av denna M Performance-cabriolet ger tydliga indikationer på dess sportiga DNA. Först ser du bara den suveräna karaktären, sedan upptäcker du charmen, och när de sex cylindrarna varvar upp dras du med i en fantastisk körupplevelse.

 • Exklusiva exteriördetaljer

  Luftintagen på sidorna i den aerodynamiska frontspoilern hos BMW M240i Cabriolet har försetts med speciella designdetaljer i Ferritgrå. Matchande 18" M lättmetallfälgar Dubbeleker 436 i Ferritgrå är inte bara ögongodis, utan den optimala förbindelsen mellan acceleration och asfalt. De mjukt rundade backspegelkåporna i Ferritgrå och M-emblem på sidan i mörkt krom är eleganta accenter med tydlig M Performance-karaktär. Bakifrån understryker de båda ändrören i svartkrom och modellbeteckningen i diskret mörkt krom det nära släktskapet mellan BMW M240i Cabriolet och modellerna från BMW M.

 • Exklusiva interiördetaljer

  Interiören har ett stort antal utvalda element från utförandet M Sport, till exempel M lädersportratt och sportstolar för förare och framsätespassagerare. Som om det inte vore nog ger de exklusiva instegslisterna med modellbeteckning en föraning om de körupplevelser som väntar. Förarplatsens sportkänsla förstärks ytterligare av kombiinstrumentets röda mätardesign, exakta kronometerskala och digitala modellbeteckning.

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

BMW M240i Cabriolet är lika mycket ohämmat kraftpaket som smidig och smart följeslagare i vardagen. Den raka, 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn på 3,0 liter kombinerar Valvetronic inkl Dubbel-VANOS och direktinsprutning med ett TwinScroll-turboaggregat. Den starka motorn utmärker sig genom direkt respons, högt vridmoment även vid låga varvtal och i ett brett varvtalsintervall. Resultatet är ett maximalt vridmoment på 500 Nm med en bränsleförbrukning vid blandad körning (EU-körcykeln) på 8,3 l/100 km (8-stegad Steptronic-sportväxellåda: 7,4 l). På snabba 4,9 sekunder (8-stegad Steptronic-sportväxellåda: 4,7 s) accelererar denna cabriolet från 0 till 100 km/h. De enda bilar i BMW 2-serien som har den här motorn är BMW M240i Cabriolet, M240i xDrive Cabriolet, M240i Coupé och M240i xDrive Coupé.

 • Laddat M Performance-sound

  Det speciella avgassystemet i BMW M240i Cabriolet märks redan vid anblicken av ändrören i svartkrom på båda sidor. Att mellanljuddämparen har tagits bort och den intelligenta spjällstyrningen lagts till ger det karismatiska ljudet ännu högre gåshudsfaktor. Den optimerade akustiken gör stor skillnad och framkallar ännu mer sportvagnskänsla, särskilt när du kör nedcabbat.

BMW M240i CABRIOLET. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

Kördynamiken i BMW M240i Cabriolet är skapad för höga prestanda. Målet är ännu större körglädje med lika bra egenskaper i vardagslag. De smidiga, exakta köregenskaperna och den balanserade avstämningen av alla komponenter känns i varje kurvtagning. Genom omfattande modifieringar har ingenjörerna på BMW M lyckats optimera chassit och styrningen för denna cabriolet – in i minsta detalj.

 • Mer dynamik: M sportchassi, sänkt

  För att omvandla motorns enastående prestanda till suverän och glädjeladdad kördynamik har fjädringen och krängningshämmarna stämts av exakt för den varvvilliga 6-cylindriga motorn. En specialanpassad elastisk upphängning av framaxeln ger imponerande körkänsla. Ännu mer smidighet ger den variabla sportstyrningen med Servotronic och det speciellt avstämda M sportchassit som är sänkt 10 mm. Extrautrustningens fyrhjulsdrift BMW xDrive fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen och ger BMW M240i xDrive Cabriolet bästa tänkbara drivgrepp, även vid besvärliga vägförhållanden.

  Värden för BMW M240i xDrive Cabriolet:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 7,8 l/100 km
  Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 179 g/km

 • Ännu sportigare: med 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

  För att göra BMW M240i Cabriolet till en riktig sprinter kan du välja alternativet 8-stegad Steptronic-sportväxellåda. Den omfattar också funktionen Launch Control som bidrar till ännu snabbare acceleration: från 0 till 100 km/h på bara 4,7 sekunder. Det räcker med att trycka på DSC-knappen, ställa växelväljarspaken på S, trampa på bromsen och sedan trampa gaspedalen i botten – när du släpper bromspedalen får du reda på vad dragkraft innebär.

 • Mer kontroll: M sportbromsar ingår

  Med 18" M lättmetallfälgar Dubbeleker 436 får du effektivt stopp på ekipaget tack vare framhjulens skivbromsar med 4-kolvs fasta bromsok av aluminium. Bakhjulen är utrustade med en motsvarande 2-kolvsvariant. Tack vare att bromsarna är invändigt ventilerade klarar de jobbet även vid hög värmebelastning. Den enorma bromseffekten är märkbar till och med när bilen står still – genom de markanta, blå bromsoken med M-logo.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive BMW modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Intensifierad körglädje.

Lär känna alla M Performance-modellerna.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.