FRIHET. SNABBHET. SMIDIGHET.

Kördynamik och effektivitet i skön förening – BMW 2-serie Cabriolet.

FRIHET. SNABBHET. SMIDIGHET.

Kördynamik och effektivitet i skön förening – BMW 2-serie Cabriolet.

Motsatser i perfekt kombination: den dynamiska drivlinan hos BMW 2-serie Cabriolet och den innovativa tekniken BMW EfficientDynamics förenar kompromisslös styrka med maximal effektivitet. Resultatet är en BMW 2-serie Cabriolet som har lika smidiga och direkta egenskaper i ECO PRO-läget som vid riktigt sportig körning – en temperamentsfull och impulsiv körupplevelse för alla sinnen.

FRIHET. SNABBHET. SMIDIGHET.Kördynamik och effektivitet i skön förening – BMW 2-serie Cabriolet.

Motsatser i perfekt kombination: den dynamiska drivlinan hos BMW 2-serie Cabriolet och den innovativa tekniken BMW EfficientDynamics förenar kompromisslös styrka med maximal effektivitet. Resultatet är en BMW 2-serie Cabriolet som har lika smidiga och direkta egenskaper i ECO PRO-läget som vid riktigt sportig körning – en temperamentsfull och impulsiv körupplevelse för alla sinnen.

BMW EFFICIENTDYNAMICS-TEKNIKEN.

Tack vare BMW TwinPower Turbo-teknik ger de innovativa bensin- och dieselmotorerna ur BMW EfficientDynamics motorfamilj en märkbart mer temperamentsfull kraftutveckling och snabb respons även vid låga varvtal, samtidigt som de är bränsleeffektiva med låga koldioxidvärden. Den ökade effektiviteten och den optimala dynamiken ger ännu intensivare körglädje.
Bensinmotorerna har en innovativ turboladdningsteknik, den helt variabla ventilstyrningen Valvetronic inklusive den variabla kamaxelstyrningen Dubbel-VANOS och direktinsprutning. Tillsammans ger de avancerade komponenterna en enorm kraftutveckling i kombination med hög effektivitet. Även dieselmotorerna använder sig av turboladdning kombinerad med variabel turbingeometri med senaste generationens Common Rail-direktinsprutning. Den optimerade förbränningen bidrar därmed också till att minska bränsleförbrukningen och utsläppen.

DET LIGGER SPÄNNING I LUFTEN.

Upptäck kördynamiken med BMW 2-serie Cabriolet.

DET LIGGER SPÄNNING I LUFTEN.

Upptäck kördynamiken med BMW 2-serie Cabriolet.

DYNAMISK DRIVNING.

Största möjliga effekt med låg bränsleförbrukning – det är målet med den dynamiska drivlinan i BMW 2-serie Cabriolet. De avancerade bensin- och dieselmotorerna TwinPower Turbo i BMW EfficientDynamics motorfamilj har belönats med utmärkelsen ”Engine of the Year” ett flertal gånger. De imponerar med låga utsläppsvärden, enastående jämn gång samt övertygande dynamisk kraftutveckling. Och den 8-stegade Steptronic-växellådan ser till att överföra accelerationen till vägen nästan helt utan avbrott.

 • BMW Twin Power Turbo-bensinmotorer

  Den nya generationens BMW TwinPower Turbo-bensinmotorer imponerar med sin temperamentsfulla kraftutveckling och omedelbara respons redan vid låga varvtal. Samtidigt utmärker de sig genom bättre bränsleeffektivitet, mindre utsläpp och högre prestanda. Dessa innovativa motorer är försedda med den senaste bränsleinsprutningstekniken, den steglöst variabla ventilstyrningen Valvetronic inkl Dubbel-VANOS samt innovativ turboteknik för ännu högre effektivitet och dynamik, vilket gör dem till en milstolpe i BMW EfficientDynamics utvecklingsstrategi. Resultatet är en extra effektiv motor som på ett imponerade sätt bevisar BMW:s erkänt höga kompetens på motorområdet. Den raka, 6-cylindriga BMW TwinPower Turbo-bensinmotorn har fått utmärkelsen ”Engine of the Year” ett flertal gånger. Denna prisbelönta motor kännetecknas av sin dynamiska kraftutveckling, exceptionellt vibrationsfria gång och imponerande effektivitet. Den beprövade tekniken från motorerna ur EfficientDynamics motorfamilj används i nästan alla bensinmotorer.

 • BMW TwinPower Turbo-dieselmotorer

  Den nya generationens dieselmotorer med BMW TwinPower Turbo är ytterligare ett exempel på den konsekventa tillämpningen av BMW EfficientDynamics-filosofin: att kombinera optimala prestanda och motorgångsegenskaper med låg bränsleförbrukning. Dieselmotorerna utmärker sig genom sin direkta gasrespons och temperamentsfulla kraftutveckling i alla varvtalsområden, samtidigt som bränsleförbrukningen hålls på en låg nivå. När det gäller effektivitet och dynamik råder det givetvis inte minsta tvivel. Ändå arbetar motorerna med extra låga utsläpp och friktionsförluster. Maximal körglädje är standard. De nya dieselmotorerna i EfficientDynamics-familjen är lättviktskonstruktioner i aluminium och har ett eller två turboaggregat samt variabel turbingeometri. Insprutningen är den senaste generationens Common Rail-direktinsprutning. De garanterar optimal förbränning och bidrar på så sätt till att minska bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

 • 8-stegad Steptronic-växellåda

  Extrautrustningens 8-stegade Steptronic-växellåda är i en klass för sig vad gäller komfort och dynamik och spelar en central roll för BMW EfficientDynamics. Växellådans täta stegning är perfekt avstämd för att ge optimal kraftutveckling i alla hastigheter. Det sänker bränsleförbrukningen rejält samtidigt som man får en ännu sportigare och mer dynamisk körupplevelse. Särskilt i hög fart minskar varvtalet, vilket gör körningen både bränslesnålare och tystare.
  Här spelar även momentomvandlaren en avgörande roll – till och med vid manuell växling. Tack vare växellådans täta stegning och den exakta avstämningen ger den extra hög komfort vid växlingarna. Samspelet mellan funktioner som den förutseende drivlinan samt identifiering och avkänning av körläget, föraren och trafiksituationen har en avgörande inverkan på växellådans egenskaper. I varje enskild körsituation väljer systemet den optimala växeln med hänsyn till körläget – även vid manuell växling. I körläget Sport använder transmissionsstyrningen data från navigationssystemet för att ge en mer dynamisk respons baserad på vägsträckningens karaktär. Comfort-läget kännetecknas som namnet antyder av ett mer komfortorienterat växlingsprogram med färre växlingar.

ECO PRO-LÄGE.

ECO PRO-läget gör det möjligt för föraren, beroende på det individuella körsättet, att sänka bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. En ytterligare besparing på 5 procent kan uppnås med funktionerna ”segling”, hastighetsassistent och ECO PRO-rutt.
Funktionen ”segling” (endast i kombination med 8-stegad Steptronic-växellåda) kopplar bort drivlinan från motorn så att bilen kan rulla utan drivning. Alternativt kan man utnyttja ”segling” om föraren tar foten från gasen i farter på mellan 50 och 160 km/h, inte bromsar och hastighetsassistenten inte kommer att ändra hastigheten.
Hastighetsassistenten (endast i kombination med navigation Professional) tar navigationssystemets data till hjälp för att upptäcka kurvor, tätortsinfarter samt motorvägsavfarter och ger förutseende råd att till exempel ta foten från gasen.
ECO PRO-rutt (endast i kombination med navigation Professional eller Business) visar den bränsleeffektivaste sträckan beroende på trafikläget, körstilen och vägförhållandena. Färddatorn visar hur många procent bränsle som kan sparas genom att välja den väg ECO PRO-rutt föreslår.

BMW xDrive.

BMW xDrive.

Den intelligenta BMW xDrive fyrhjulsdrift.

Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera bästa tänkbara drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning i alla lägen. xDrive fördelar drivkraften steglöst och flexibelt mellan hjulaxlarna med hjälp av DSC-sensorerna för att optimera drivgreppet och redan i ett tidigt skede motverka över- eller understyrningstendenser i kurvor. Dessutom bidrar systemet till att bilen startar säkert och stabilt även på halt underlag och i branta backar. DSC behöver inte ingripa lika ofta vid besvärliga vägförhållanden. Därigenom förenar xDrive fördelarna med fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med smidiga köregenskaper som är så typiska för en BMW.