NERVKITTLANDE NÄRVARO.

BMW M240i Cabriolet.

NERVKITTLANDE NÄRVARO.

BMW M240i Cabriolet.

NERVKITTLANDE NÄRVARO.BMW M240i Cabriolet.

Inspirerad av BMW M, optimerad för vardagsbehoven. BMW M240i Cabriolet överglänser de flesta vad gäller acceleration: den raka 6-cylindriga turbobensinmotorn drar iväg från 0 till 100 km/h på 4,7 sekunder och M sportchassit omvandlar dessa enastående prestanda till hänförande körupplevelser. Smidig att köra, suverän att se på. Exklusiva designdetaljer från M Performance fulländar utseendet hos detta prestandapaket.

Read more

PULSHÖJNING SOM STANDARD.

Den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn.

PULSHÖJNING SOM STANDARD.

Den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn.

Välkommen till en himmelsk körupplevelse: den raka 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn i BMW M240i är ett formtoppat kraftpaket med 3,0 liters volym. Som ingen annan förenar den imponerande acceleration, enastående smidighet och funktionalitet i vardagen. Några talande exempel på dess höga prestanda är extremt snabb gasrespons och högt vridmoment redan från låga varvtal och över ett brett varvtalsintervall.

Read more

FÅR HJÄRTAT ATT SLÅ LITE EXTRA.

Exteriören hos BMW M240i Cabriolet präglas av M Sport-utförandet och ett flertal exklusiva kännetecken för M Performance. Den sportiga fronten med LED-strålkastare och de extra stora luftintagen utstrålar ren dynamik. Känslan förstärks ytterligare av kraftfulla 18" M lättmetallfälgar Dubbeleker 436 i Ferritgrå och M sportbromsar med blå bromsok. Dubbla ändrör i svartkrom och modellbeteckning i mörkt krom ger bakpartiet hos BMW M240i Cabriolet ännu starkare karaktär. Från sidan utmärker sig de stilrena, aerodynamiskt optimerade backspegelkåporna i Ferritgrå.

RACINGKÄNSLA UNDER BAR HIMMEL.

RACINGKÄNSLA UNDER BAR HIMMEL.

Interiören i BMW M240i Cabriolet är utformad med föraren i fokus och med kvalitetsdetaljer som framhäver den sportiga framtoningen. Det gäller inte minst den digitala modellbeteckningen och kombiinstrumentet med kronometerdesign. Detaljer som M lädersportratt, ergonomiska sportstolar och stoppade M Performance knästöd ger perfekt styr- och sittkomfort. Och exklusiva inslag som instegslister med modellbeteckning fulländar den sportiga atmosfären.

MEDRYCKANDE PRESTANDA. MAXIMAL PRECISION.

Kördynamikkonceptet i BMW M240i Cabriolet står för både intensiv körglädje och obegränsad vardagsfunktionalitet. Perfekt avstämda komponenter ger smidiga och exakta köregenskaper. Chassi och styrning har optimerats in i minsta detalj för höga prestanda och förstärker känslan av att köra en riktigt sportig bil. I varje ögonblick.

 • Variabel sportstyrning

  Den variabla sportstyrningen med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.

 • M sportchassi

  M sportchassit, som är ca tio millimeter sänkt på bilar med bakhjulsdrift, kännetecknas av sin sportiga inställning. Det har kortare fjädrar, hårdare dämpning och hårdare krängningshämmare. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som lämpar sig för en dynamisk körstil.

 • xDrive

  Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive fördelar fördelar drivkraften kontinuerligt mellan alla fyra hjulen beroende på den aktuella friktionen. Resultatet är ökad dynamik, bättre väggrepp och större smidighet även i krävande körsituationer. Fyrhjuldriftens bakhjulsdrivna karaktär har utformats för att möta de höga kraven på kördynamik för BMW M240i xDrive Cabriolet.

 • 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

  Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger mycket sportig växling, om så önskas. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I Sport-läget och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.

INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

BMW MPerformance

INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

M Performance-modeller är bilar med imponerande kraftfulla prestanda. De levererar maximal kördynamik utan att göra avkall på komforten. Och tack vare den nyskapande formgivningen är de lika stilfulla som kraftfulla. BMW M Performance. Intensifierad körglädje.

Read more
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.