ALLT DU VILL HA: ROCK AND SOUL.

Nya BMW M240i Coupé: 340 hk, 250 kW.

ALLT DU VILL HA: ROCK AND SOUL.

Nya BMW M240i Coupé: 340 hk, 250 kW.

ALLT DU VILL HA: ROCK AND SOUL.Nya BMW M240i Coupé: 340 hk, 250 kW.

BMW M240i Coupé tar vid där andra slutar: Den kompakta M Performance-coupén ställer upp med M Performance TwinPower Turbo-teknik och M sportchassi med speciell avstämning. Välkommen att ta plats i en temperamentsfull tvådörrarscoupé med inbyggda M-gener och suveräna prestanda.


Värden för BMW M240i Coupé:
Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 7,8 till 7,1 l/100 km
Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 179 till 163 g/km

BMW M240i COUPÉ. M PERFORMANCE-DESIGN.

BMW M240i Coupé bär tydliga kännetecken från BMW M. Ett tvådörrars kraftpaket med många läckra detaljer signerade M Sport och den speciella M Performance-designen. Exklusiva lättmetallfälgar, ändrör på båda sidor, backspegelkåpor i accentfärg – både utsidan och insidan av denna M Performance-coupé skvallrar om en sportig DNA-uppsättning. Först ser du bara den suveräna karaktären, sedan upptäcker du charmen, och när de sex cylindrarna varvar upp rycks du helt enkelt med.

BMW M240i COUPÉ. EXKLUSIVA DESIGNDETALJER.

Designdetaljer i accentfärg.

Luftintagen på sidorna i den aerodynamiska frontspoilern hos BMW M240i Coupé utgör ett exklusivt blickfång med sina speciella designdetaljer i Ferritgrå.

18" M Dubbeleker 436.

De exklusiva lättmetallfälgarna i Ferritgrå samspelar med M sportbromsar för att ge bästa tänkbara acceleration och bromskraft. Däckdimensioner fram 225/40 R 18, bak 245/35 R 18.

Backspegelkåpor i accentfärg.

De mjukt svängda backspeglarna går i färgen Ferritgrå. Tack vare den aerodynamiska designen är luftmotståndet minimalt.

M-logo i mörkt krom.

M-logon i mörkt krom är en elegant accent som visar att BMW M240i Coupé är en fullvärdig medlem av M Performance-familjen.

Ändrör på båda sidor.

Som enda bil i BMW 2-serien har BMW M240i Coupé ändrör på båda sidor i svartkrom, vilket avslöjar det modifierade avgassystemet utan mellanljuddämpare och med spjällstyrning.

Modellbeteckning i mörkt krom.

Bakpartiets specifika modellbeteckning i accentfärg understryker BMW M240i Coupés nära släktskap med BMW M-modellerna.

Instegslister med modellbeteckning.

De exklusiva aluminiuminläggen med modellbeteckning ger en föraning om de körupplevelser som väntar.

Modellbeteckning på förarplatsen.

Förarplatsens sportkänsla förstärks ytterligare av kombiinstrumentets röda mätardesign, exakta kronometerskala och digitala modellbeteckning.

RAK 6-CYLINDRIG M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO-BENSINMOTOR.

BMW M240i är lika mycket ohämmat kraftpaket som smidig och smart följeslagare i vardagen. Den raka, 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn på 3,0 liter kombinerar Valvetronic inkl Dubbel-VANOS och direktinsprutning med ett TwinScroll-turboaggregat. Den starka motorn utmärker sig genom direkt respons, högt vridmoment även vid låga varvtal och i ett brett varvtalsintervall. Resultatet är ett maximalt vridmoment på 500 Nm med en bränsleförbrukning vid blandad körning (EU-körcykeln) på 7,8 l/100 km (8-stegad Steptronic-sportväxellåda: 7,4 l). På snabba 4,8 sekunder (8-stegad Steptronic-sportväxellåda: 4,6 s) accelererar BMW M240i från 0 till 100 km/h. De enda bilar i BMW 2-serien som har den här motorn är BMW M240i Coupé, M240i xDrive Coupé, M240i Cabriolet och M240i xDrive Cabriolet.

 • Laddat M Performance-sound

  Det speciella avgassystemet i BMW M240i Coupé märks redan vid anblicken av ändrören i svartkrom på båda sidor. Att mellanljuddämparen har tagits bort och den intelligenta spjällstyrningen lagts till ger det karismatiska ljudet ännu högre gåshudsfaktor. Den optimerade akustiken gör stor skillnad och framkallar ännu mer sportvagnskänsla.

BMW M240i COUPÉ. KÖRDYNAMIK FRÅN M PERFORMANCE.

Kördynamiken i BMW M240i Coupé är skapad för höga prestanda. Målet är ännu större körglädje med lika bra egenskaper i vardagslag. De smidiga, exakta köregenskaperna och den balanserade avstämningen av alla komponenter känns i varje kurvtagning. Genom omfattande modifieringar har ingenjörerna på BMW M lyckats optimera chassit och styrningen för denna exklusiva coupé – in i minsta detalj.

 • Mer dynamik: M sportchassi, sänkt

  För att omvandla motorns enastående prestanda till suverän och glädjeladdad kördynamik har fjädringen och krängningshämmarna stämts av exakt för den varvvilliga 6-cylindriga motorn. En specialanpassad elastisk upphängning av framaxeln ger imponerande körkänsla. Ännu mer smidighet ger den variabla sportstyrningen med Servotronic och det speciellt avstämda M sportchassit som är sänkt 10 mm. Extrautrustningens fyrhjulsdrift BMW xDrive fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen och ger BMW M240i xDrive Coupé bästa tänkbara drivgrepp, även vid besvärliga vägförhållanden.

  Värden för BMW M240i xDrive Coupé:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU): 7,4 l/100 km
  Koldioxidutsläpp blandad körning (EU): 169 g/km

 • Ännu sportigare: med 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

  För att göra BMW M240i Coupé till en riktig sprinter kan du välja alternativet 8-stegad Steptronic-sportväxellåda. Den omfattar också funktionen Launch Control som bidrar till ännu snabbare acceleration: från 0 till 100 km/h på bara 4,6 sekunder. Det räcker med att trycka på DSC-knappen, ställa växelväljarspaken på S, trampa på bromsen och sedan trampa gaspedalen i botten – när du släpper bromspedalen får du reda på vad dragkraft innebär.

 • Mer kontroll: M sportbromsar ingår

  Med 18" M lättmetallfälgar Dubbeleker 436 får du effektivt stopp på ekipaget tack vare framhjulens skivbromsar med 4-kolvs fasta bromsok av aluminium. Bakhjulen är utrustade med en motsvarande 2-kolvsvariant. Tack vare att bromsarna är invändigt ventilerade klarar de jobbet även vid hög värmebelastning. Den enorma bromseffekten är märkbar till och med när bilen står still – genom de markanta, blå bromsoken med M-logo.

PERFEKTA KÖREGENSKAPER.

BMW M240i Coupé i händerna på ett riktigt proffs.

M PERFORMANCE-FAMILJEN.

Vässad design, fulländad drivning, maximerad kördynamik. Tre avgörande egenskaper som formar en M Performance-modell. De exklusiva erbjudandena från BMW M GmbH förenar det bästa från respektive BMW modellserie med de dynamiska M-generna, och skapar därmed ett helt eget segment.

Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning, elförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Räckvidden beror på faktorer som körstil, vägbanans beskaffenhet, utomhustemperatur, uppvärmning/luftkonditionering och föruppvärmning/kupékylning.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.