FÖRMODLIGEN VÄRLDENS BÄSTA MEDPASSAGERARE.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW 2-serie Coupé.

Den som kör en BMW 2-serie Coupé kan glädja sig åt en pålitlig medpassagerare med förarassistanssystem från BMW ConnectedDrive. Med deras hjälp kan föraren njuta fullt ut av den oemotståndliga körupplevelsen. Systemen varnar i tid i kritiska situationer och assisterar vid parkering. Backkameran ger dig extra bra översikt när du backar på trånga ytor. BMW 2-serie Coupé är en tillförlitlig partner som gör att du kan koncentrera dig på det som verkligen är viktigt: vägen.

DRIVING ASSISTANT.

Säkerhetsutrustningen Driving Assistant kombinerar de kamerabaserade systemen körfältsassistent och påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion.
Körfältsassistenten identifierar körfältmarkeringar och varnar genom en lätt vibration i ratten om bilen är på väg in i ett annat körfält med en hastighet som överstiger ca 70 km/h. Varningen aktiveras inte om filbytet är avsiktligt, dvs om blinkers är aktiverade.
Påkörningsvarningen med citybromsfunktion identifierar bilar medan fotgängarvarningen med citybromsfunktion identifierar människor. Om fordonet framför bromsar in häftigt reagerar din BMW direkt om påkörningsvarningen är aktiverad. Först visas en varningssymbol som sedan efter ett tag börjar blinka och därefter hörs en varningssignal. Om föraren inte reagerar börjar systemet att bromsa automatiskt vid hastigheter på upp till 60 km/h. Vid en hastighet upp till ca 20-25 km/h ser fotgängarvarningen till att undvika kollisioner med fotgängare, vid en hastighet på upp till 60 km/h lindrar systemet följderna av en eventuell kollision. Systemet ingriper i farliga situationer genom att se till att bromsarna är förberedda på att reagera snabbt och startar i nödfall även inbromsningen. Trötthetsvarnaren övervakar om föraren uppvisar tecken på trötthet. Om så är fallet visas en rekommendation om att det är dags att ta en paus på Control Display.

Kontrollreglage iDrive Touch.

Med kontrollreglaget iDrive Touch, som ingår i navigation Professional, kan Control Display användas på ett bekvämt sätt med en hand. Tack vare pekplattan i kontrollreglaget kan man enkelt skriva in t ex destinationen för navigationssystemet med sin egen handstil. Dessutom går det att aktivera och ställa in flera funktioner samt bläddra i listor genom att vrida och trycka på kontrollreglaget. Användningen av reglaget är både enkel och intuitiv, vilket gör att föraren kan koncentrera sig på den omgivande trafiken samtidigt som det används. Alla funktioner som styrs med kontrollreglaget visas tydligt på Control Display.

SPEED LIMIT-INFORMATION.

Se alltid till att vara på den säkra sidan: Speed Limit-information inklusive visning av omkörningsförbud visar vilken hastighetsgräns som gäller och informerar även om det råder omkörningsförbud. Informationen visas på kombiinstrumentets Info Display. En speciell kamera registrerar relevanta vägskyltar.
Med hjälp av en styrenhet samkörs informationen med data från navigationssystemet. Då systemet använder ytterligare komponenter i bilen kan det även visa tillfälliga hastighetsgränser som gäller exempelvis vid våt vägbana eller endast vid vissa tider.

PARKERINGSASSISTENT.

Parkeringsassistenten hjälper dig att parkera längs med och vinkelrätt mot körbanan. Systemet mäter storleken på parkeringsfickorna när man kör förbi i låg fart (under 35 km/h) och med ett max avstånd på 1,5 m till de parkerade bilarna.
När en tillräckligt stor lucka hittas behöver föraren bara slå på blinkers, sedan tar parkeringsassistenten över styrningen och rattar in bilen i parkeringsfickan samtidigt som föraren väljer rätt växel och gasar och bromsar. Systemet ger anvisningar på Control Display samt extra akustiska varningar.
När bilen närmar sig ett hinder i långsam hastighet aktiverar automatiskt parkeringsassistenten funktionen aktiv PDC (parkeringsdistanskontroll). Systemets utökade funktion fungerar både i samband med fickparkering och parkering på parkeringsplatser. Parkeringsdistanskontrollen ger även ifrån sig varningssignaler när det kritiska avståndet till hinder underskrids.
Vid parkering utan parkeringsassistent använder funktionen aktiv PDC systemets ultraljudssensorer på sidorna för att varna om bilen kommer för nära andra fordon i sidled och visar eventuella hinder på Control Display. På så sätt kan du alltid parkera säkert och bekvämt.

BACKKAMERA.

Backkameran visar området bakom bilen på Control Display vid parkering och backningsmanövrar. Backkameran ger dig en bättre överblick när du backar och parkerar med en hastighet på max 20 km/h.
Interaktiva spårmarkeringar visar om den önskade parkeringsplatsen är tillräckligt stor för att din bil ska få plats och underlättar även parkeringen genom att visa färgmarkeringar på Control Display. I kombination med dragkrok har backkameran en praktisk zoomfunktion som gör det lättare att backa när man ska koppla på ett släp.