EN NY DEFINITION AV BEKVÄMLIGHETSZON.

Komfort & säkerhet i BMW 2-serie Coupé.

Ibland är det bekvämare att köra mot strömmen, vilket BMW 2-serie Coupé är ett rullande bevis på. Om du gärna väljer att pröva nya vägar är en perfekt upplyst vägbana garanterat något du uppskattar. Även mötande trafik kan lita på att de slipper bli bländade. Tack vare Servotronic är styregenskaperna hela tiden optimala och ett stort antal andra detaljer underlättar vardagen – oavsett vilka äventyr den kan tänkas bjuda på.

ADAPTIVA STRÅLKASTARE.

De adaptiva strålkastarna med variabel ljusfördelning för stads- och motorvägskörning, kurvbelysning och bi-xenonstrålkastarteknik ger optimal belysning av vägbanan. De vridbara strålkastarna styrs av rattutslaget och gör att du ser längre in i kurvan när det är mörkt. För att ge bättre sikt åt sidorna aktiveras kurvbelysningen så fort blinkers aktiveras eller ratten vrids – till och med när bilen står still. De adaptiva strålkastarna ger optimal belysning av vägen i alla körsituationer, vilket ökar den aktiva säkerheten avsevärt.

HELLJUSASSISTENT.

Helljusassistenten hjälper föraren vid körning i mörker genom att automatiskt reglera växlingen mellan hel- och halvljuset vid mötande och framförvarande trafik. Om gatubelysningen är tillräckligt stark slås helljuset av automatiskt.
En kamera i innerbackspegeln registrerar ljuset från strålkastarna på andra bilar på ett avstånd på upp till 1 000 m. När helljusassistenten är aktiverad och du möter en bil eller om bakljusen på en bil framför dig registreras, bländar systemet automatiskt av och slår sedan på helljuset igen.

SERVOTRONIC.

SERVOTRONIC.

Optimal servoassistans.

Rätt servoassistans i alla tänkbara körsituationer – Servotronic anpassar styrkraften beroende på hur snabbt man kör och ger direkt och exakt styrrespons i hög hastighet.


Servostyrningen ger dessutom högsta komfort genom att minimera behovet av styrkraft och samtidigt underlätta manövreringen och assistera föraren vid fickparkering, i låga farter, i trånga utrymmen eller ute på slingriga landsvägar.

Superior precision.

En styrenhet beräknar med hjälp av den elektroniskt uppmätta hastigheten hur mycket servoverkan som behövs i just den aktuella körsituationen. På så sätt kan styrkraften doseras mer exakt, vilket ger Servotronic betydligt bättre precision i olika körsituationer än konventionella servostyrningar.

Less physical effort.

Vid körning med låg hastighet krävs det därför bara minimal kraft för att styra. Ju mer hastigheten ökar, desto mer reduceras servokraften kontinuerligt för att garantera ännu direktare kontakt med vägen och därmed också en optimal riktningsstabilitet rakt fram.

FUNKTIONER.

Rymlighet kommer inifrån. BMW 2-serie Coupé. I facken i dörrarna får man till och med plats med enlitersflaskor. Dessutom finns det dryckeshållare i mittkonsolen och mittarmstödet i baksätet.
För transport av lång och otymplig last kan baksätets ryggstöd delas i förhållandet 40:20:40 (extrautrustning). Förvaringspaketet för BMW 2-serie Coupé omfattar även ett nät för bagageutrymmets golv, krokar för väskor och surrningsöglor i bagageutrymmet. Det ökar både flexibiliteten och säkerheten.

COMFORT ACCESS.

Innovativt och användarvänligt – med Comfort Access kan bilens dörrar öppnas och motorn startas utan att fjärrkontrollen behöver tas fram en enda gång. Fjärrkontrollen kan ligga i exempelvis byxfickan eller i en väska och identifieras automatiskt när man närmar sig bilen. När bilen har låsts upp automatiskt kan man sätta sig i bilen och starta motorn genom att trycka på start-/stoppknappen
Tack vare att fjärrkontrollen identifieras är Comfort Access-funktionen alltid helt säker.