BYGG NÄTVERK. MED MAXIMAL FRIHET.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 2-serie Coupé.

Frihet innebär att alltid gå sin egen väg. Att göra det man vill. De intelligenta tjänsterna från BMW ConnectedDrive har utvecklats just för detta. De finns där när du behöver dem och vet till exempel vilken musik du gillar och hittar snabbaste vägen dit du ska. Och de gör BMW 2-serie Coupé till den perfekta följeslagaren när du njuter av den gränslösa friheten.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn ConnectedDrive.

I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ger även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt skaffar alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

BMW APPS.

Funktionen BMW Apps är en plattform som möjliggör bekväm användning av utvalda smartphone-appar i din bil. BMW utvecklar inte bara sina egna appar som t ex BMW Connected och BMW M Laptimer, utan har också ett nära samarbete med partnerföretag som Spotify, Napster, GoPro, Deezer och Audible för att även dessa appar ska kunna användas på ett säkert sätt i bilen.
För att använda funktionen ansluter man en kompatibel smartphone via en snap-in-adapter eller en smartphone-USB-kabel till bilen. Ljudet spelas upp i bilens ljudanläggning. Därefter går det att styra alla appens funktioner på ett bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive. Genom BMW:s nära samarbete med olika partnerföretag ökar hela tiden utbudet av appar som kan användas i bilen. Mer information finns på www.bmw.com/apps.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får exakta uppgifter om var och hur länge det råder begränsad framkomlighet, nästan i realtid. Som informationskällor används bl a rörelseprofiler baserade på mobilnätet, GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter. Analysen är så noggrann att bilköer kan lokaliseras med en exakthet på ned till några meter. På så sätt kan RTTI ge information i realtid om det aktuella trafikläget på motorvägar, landsvägar och ett stort antal gator i städer och ge förslag på effektiva alternativa sträckor.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive.
Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och kan även skicka den direkt till bilens navigationssystem. Assistenten kan även boka ett bord eller hotellrum åt dig. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en allvarlig olycka när airbags löser ut eller bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din privata mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella personskador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

INTERNET.

Med utrustningen Internet har du tillgång till webben via bilens Control Display. Webbadressen kan matas in på ett enkelt och bekvämt sätt via kontrollreglaget för iDrive eller hämtas ännu snabbare med hjälp av favoritknapparna. Med fastprisabonnemanget för datatrafik kan du webbsurfa direkt från din BMW i hela landet (ej roaming). Upp till en hastighet på 4 km/h kan du surfa på internet med Control Display. En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.