RADIKAL OCH DYNAMISK.

Kördynamik och effektivitet i BMW 2-serie Coupé.

RADIKAL OCH DYNAMISK.

Kördynamik och effektivitet i BMW 2-serie Coupé.

RADIKAL OCH DYNAMISK.Kördynamik och effektivitet i BMW 2-serie Coupé.

BMW 2-serie Coupé har ett klart och radikalt budskap: fulländad dynamik. Den optimerade kombinationen av sportigt avstämd bakhjulsdrift, perfekt viktfördelning och kraftfulla motoralternativ ger dig en unik körupplevelse som höjer adrenalinnivån från första ögonblicket. Resultatet är ren kraft, perfekta köregenskaper och imponerande effektivitet.

Read more

DOMINERAR BÅDE KORT- OCH LÅNGDISTANS.

Varje kurva är en upplevelse, varje start en ny utmaning. Den sportiga bakhjulsdriften, den optimerade aerodynamiken och det exakt avstämda chassit överför den imponerande kraften från BMW 2-serie Coupé direkt till vägen. Funktionen Launch Control för den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan utvecklar maximalt vridmoment från start och ger en fascinerande körglädje präglad av g-krafter. Även den variabla sportstyrningen tar racingkänslan till högre höjder tack vare de exakta köregenskaperna.

  • Köregenskaper

    Smidig, distinkt, fokuserad. BMW 2-serie Coupé har köregenskaper som är den perfekta symbiosen av otyglad kraft och maximal kontroll. Argument som talar för sig själva är den dynamiska bakhjulsdriften, Launch Control, variabel sportstyrning och perfekt viktfördelning 50:50. Komprimerad till en radikal sportcoupés perfekta proportioner. Varje manöver, varje kurva, varje gaspådrag skapar en fantastisk känsla av att trotsa alla normer och regler. Och som aldrig släpper taget om föraren.

  • Adaptivt M chassi

    Sportig smidighet som känns in i minsta detalj: det adaptiva M chassit arbetar med elektroniskt styrda stötdämpare, som anpassas optimalt till körstilen och aktuella vägförhållanden. Att chassit är sänkt med tio millimeter ökar smidigheten ytterligare, och om du aktiverar läget Sport på Driving Experience Control får du en ännu hårdare inställning av stötdämparna. I läget Sport+ är dynamisk väggreppskontroll (DTC) aktiv i stället för dynamisk stabilitetskontroll (DSC), vilket gör att DSC ingriper senare och därmed möjliggör ännu sportigare körning.

  • Variabel sportstyrning

    Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär ännu bättre kontroll vid sportig körning, samt att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.

FRÅN NOLL TILL BANKANDE HJÄRTA MED EN KNAPPTRYCKNING.

Maximal acceleration från stillastående med Launch Control.

FRÅN NOLL TILL BANKANDE HJÄRTA MED EN KNAPPTRYCKNING.

Maximal acceleration från stillastående med Launch Control.

Maximal acceleration från stillastående får ditt hjärta att slå lite extra – med funktionen Launch Control som ingår i den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan. Det är du som bestämmer: välj läget Sport+, ställ växelväljarspaken på S, trampa ned bromsen och sedan gasen till kickdown. När du släpper bromsen får din BMW 2-serie Coupé adrenalinet att rusa till ordentligt. Testa själv.

Read more

OHÄMMAD KRAFTUTVECKLING.

BMW TwinPower Turbo-motorerna.

OHÄMMAD KRAFTUTVECKLING.

BMW TwinPower Turbo-motorerna.

De senaste BMW TwinPower Turbo-motorerna gör BMW 2-serie Coupé till den drivande kraften i klassen. Kombinationen av direkt respons, hög prestandapotential och imponerande effektivitet även på höga varv gör körupplevelsen ytterst temperamentsfull, samtidigt som den tysta gången och höga åkkomforten bidrar till behaglig körning.

Read more

8-stegad Steptronic-växellåda.

Den 8-stegade Steptronic-växellådan ger en mycket hög växlings- och körkomfort tack vare tät stegning och minskade varvtalssprång. Detta förenar enastående komfort med imponerande dynamik och sänker dessutom bränsleförbrukningen.

ÖVERLÄGSEN OAVSETT UNDERLAG.

Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive.

ÖVERLÄGSEN OAVSETT UNDERLAG.

Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive.

Mer drivgrepp, mer kontroll, lika hög smidighet. Den intelligenta fyrhjulsdriften BMW xDrive ger BMW 2-serie Coupé maximal körkomfort och ännu högre säkerhet, även vid riktigt dåligt väder och i kritiska körsituationer.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Mer kraft. Mindre förbrukning. Det är BMW EfficientDynamics. Samlingsnamnet på vårt innovativa teknikpaket med åtgärder för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet. Målet är att sänka bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen, och samtidigt öka dynamiken och körglädjen. Lösningarna hör till standardutrustningen i alla BMW-modeller – självklart även i BMW 2-serien.

Read more

UPPKOPPLING & FÖRARASSISTANS.

UPPKOPPLING & FÖRARASSISTANS.