GRÄNSLÖST PASSIONERAD.

BMW M240i Coupé.

M PERFORMANCE

GRÄNSLÖST PASSIONERAD.

BMW M240i Coupé.

GRÄNSLÖST PASSIONERAD.BMW M240i Coupé.

Otyglat dynamisk: från noll till hundra på 4,8 sekunder. BMW M240i Coupé är skapad för kompromisslösa prestanda. Det speciellt avstämda M sportchassit, de optimerade prestandakomponenterna och den imponerande kraften i den 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorns 340 hk ger en stor dos körglädje – med de klassiska biverkningarna hög adrenalinnivå och nervkittlande spänning. Även utseendet har fått sitt när det gäller radikal sportighet, vilket syns vid första ögonkastet på BMW M240i Coupé – exklusiva designdetaljer från M Performance utstrålar suveränitet och närvaro.

Read more

POWERPLAY MED 6 CYLINDRAR.

POWERPLAY MED 6 CYLINDRAR.

Sex cylindrar och 3,0 liters volym. Enastående smidig och funktionell till vardags. Förenade av en drivning som inte skäms för sina sportiga gener. Den 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn imponerar med direkt respons och högt vridmoment även vid låga varvtal. Resultatet är ett maximalt vridmoment på 500 Nm och en acceleration som tar andan ur dig. Och med det karakteristiska soundet från BMW M240i som perfekt ackompanjemang får även öronen sitt.

Read more

RADIKALA SYNPUNKTER.

Fronten hos BMW 2-serie Coupé domineras av LED-strålkastarna, den markanta dubbelnjuren och de extra stora luftintagen som ingår i standardutrustningens M Aerodynamikpaket med detaljer i Ferritgrå. Matchande 18" M Dubbeleker 436 i Ferritgrå med standardutrustningens M sportbromsar garanterar bästa tänkbara samspel mellan acceleration och inbromsning. De aerodynamiskt formade backspegelkåporna i Ferritgrå och modellbeteckningen på bakpartiet signalerar det nära släktskapet med bilarna från BMW M. Det gör även ändrören i svartkrom på båda sidor. De är inte bara en fingervisning om höga prestanda, utan även ett synligt tecken på det modifierade avgassystemet utan mellanljuddämpare och med spjällstyrning.

PRÄGLAD AV PRESTANDA. ÄVEN INVÄNDIGT.

Skapad för prestanda.

Exklusiva designdetaljer från M Performance ger din BMW M240i Coupé lika delar sportig känsla och hög stilfaktor. Den ultramoderna instrumentpanelen har digital modellbeteckning och ger perfekt översikt över all viktig information om körningen.
Read more

Sportstolar.

Ta plats och ta ut glädjen i förskott. De ergonomiskt formade sportstolarna med dekorsömmar i M-design bevisar den starka inriktningen på prestanda i absolut toppnivå, utan att göra avkall på sittkomforten för föraren. Stoppade M Performance-knästöd är en extra lyxig komfortdetalj, som ger bättre benställning på längre resor.
Read more

Elegant insteg.

Oslagbart första intryck. Redan innan du hunnit sätta dig möts du av de attraktiva instegslisterna med modellbeteckning. Inget snack om vilken division du spelar i, med andra ord.
Read more

MEDRYCKANDE PRESTANDA. MAXIMAL PRECISION.

Kraftfull dynamik omvandlad till medryckande körglädje: den M Performance-specifika chassiavstämningen gör BMW M240i till en av klassens stora stjärnor. Allt från individuellt konfigurerad fjädring och stötdämparsystem till specialanpassad elastisk upphängning av framaxeln. Dessutom variabel sportstyrning, som gör det möjligt att kanalisera motorns kraftfulla prestanda till maximal precision i styrningen.

 • Variabel sportstyrning

  Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Styrningens utväxling rättar sig efter rattutslaget. Det innebär att manöverförmågan ökar vid sportig körning och att det krävs mindre styrkraft vid parkering och i svängar.

 • M sportchassi

  M sportchassit, som är ca tio millimeter sänkt på bilar med bakhjulsdrift, kännetecknas av en sportig chassiavstämning. Det har kortare fjädrar, hårdare dämpning och hårdare krängningshämmare. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som lämpar sig för en dynamisk körstil.

 • xDrive

  BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen för bättre drivgrepp, kördynamik och körsäkerhet i alla körsituationer. Den elektroniskt reglerade kraftfördelningen motverkar över- och understyrningstendenser i kurvor och ökar därmed bilens smidighet.

 • 8-stegad Steptronic-sportväxellåda

  Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger mycket sportig växling, om så önskas. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I Sport-läget och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.

INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

M Performance-modellerna är bilar med imponerande kraftfulla prestanda. De levererar fascinerande kördynamik utan att göra avkall på komforten. Och tack vare den vässade designen är de lika stilfulla som kraftfulla. BMW M Performance. Intensifierad körglädje.

Read more
 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.