GRÄNSLÖST PASSIONERAD.

BMW M240i Coupé.

M PERFORMANCE

GRÄNSLÖST PASSIONERAD.

BMW M240i Coupé.

GRÄNSLÖST PASSIONERAD.BMW M240i Coupé.

Otyglat dynamisk: från noll till hundra på 4,8 sekunder. BMW M240i Coupé är skapad för kompromisslösa prestanda. Det speciellt avstämda M sportchassit, de optimerade prestandakomponenterna och den imponerande kraften i den 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorns 340 hk ger en stor dos körglädje – med de klassiska biverkningarna hög adrenalinnivå och nervkittlande spänning. Även utseendet har fått sitt när det gäller radikal sportighet, vilket syns vid första ögonkastet på BMW M240i Coupé – exklusiva designdetaljer från M Performance utstrålar suveränitet och närvaro.

BMW M240i Coupé:

Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 7,8
Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 179

POWERPLAY MED 6 CYLINDRAR.

POWERPLAY MED 6 CYLINDRAR.

Sex cylindrar och 3,0 liters volym. Enastående smidig och funktionell till vardags. Förenade av en drivning som inte skäms för sina sportiga gener. Den 6-cylindriga M Performance TwinPower Turbo-bensinmotorn imponerar med direkt respons och högt vridmoment även vid låga varvtal. Resultatet är ett maximalt vridmoment på 500 Nm och en acceleration som tar andan ur dig. Och med det karakteristiska soundet från BMW M240i som perfekt ackompanjemang får även öronen sitt.

RADIKALA SYNPUNKTER.

Fronten hos BMW 2-serie Coupé domineras av LED-strålkastarna, den markanta dubbelnjuren och de extra stora luftintagen som ingår i standardutrustningens M Aerodynamikpaket med detaljer i Ferritgrå. Matchande 18" M Dubbeleker 436 i Ferritgrå med standardutrustningens M sportbromsar garanterar bästa tänkbara samspel mellan acceleration och inbromsning. De aerodynamiskt formade backspegelkåporna i Ferritgrå och modellbeteckningen på bakpartiet signalerar det nära släktskapet med bilarna från BMW M. Det gör även ändrören i svartkrom på båda sidor. De är inte bara en fingervisning om höga prestanda, utan även ett synligt tecken på det modifierade avgassystemet utan mellanljuddämpare och med spjällstyrning.

PRÄGLAD AV PRESTANDA. ÄVEN INVÄNDIGT.

Skapad för prestanda.

Exklusiva designdetaljer från M Performance ger din BMW M240i Coupé lika delar sportig känsla och hög stilfaktor. Den ultramoderna instrumentpanelen har digital modellbeteckning och ger perfekt översikt över all viktig information om körningen.

Sportstolar.

Ta plats och ta ut glädjen i förskott. De ergonomiskt formade sportstolarna med dekorsömmar i M-design bevisar den starka inriktningen på prestanda i absolut toppnivå, utan att göra avkall på sittkomforten för föraren. Stoppade M Performance-knästöd är en extra lyxig komfortdetalj, som ger bättre benställning på längre resor.

Elegant insteg.

Oslagbart första intryck. Redan innan du hunnit sätta dig möts du av de attraktiva instegslisterna med modellbeteckning. Inget snack om vilken division du spelar i, med andra ord.

MEDRYCKANDE PRESTANDA. MAXIMAL PRECISION.

Kraftfull dynamik omvandlad till medryckande körglädje: den M Performance-specifika chassiavstämningen gör BMW M240i till en av klassens stora stjärnor. Allt från individuellt konfigurerad fjädring och stötdämparsystem till specialanpassad elastisk upphängning av framaxeln. Dessutom variabel sportstyrning, som gör det möjligt att kanalisera motorns kraftfulla prestanda till maximal precision i styrningen.

 • Påtagligt exakt. Styrningen

  De exakta köregenskaperna gör BMW M240i Coupé redo för alla tänkbara körsituationer. Servoassistansen och återgångsmomentet är individuellt justerade, och perfekt avstämda för bilens köregenskaper. Den direkta responsen på varje rörelse och den suveräna känslan av exakta styregenskaper gör varje kurva till en ny upplevelse. Varje raksträcka också, förresten.

 • Chassi med sportig avstämning

  M sportchassit, som är ca tio millimeter sänkt på bilar med bakhjulsdrift, kännetecknas av sin sportiga avstämning. Det har kortare fjädrar, hårdare dämpning och hårdare krängningshämmare. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som lämpar sig för en dynamisk körstil.

 • Bättre drivgrepp: BMW xDrive

  BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen för bättre drivgrepp, kördynamik och körsäkerhet i alla situationer. Den elektroniskt reglerade kraftfördelningen motverkar över- och understyrningstendenser i kurvor och ökar därmed bilens smidighet.

 • 8-speed Steptronic Sport transmission

  The 8-speed Steptronic Sport transmission permits very sporty gear shifts. Both as an automatic version as well as manually by selector lever or shift paddles – for comfortable cruising or a very dynamic driving style. In SPORT Mode and with the selector lever in the left-hand shift gate S/M, the gearshift sequences are designed for maximum performance.

INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

INTENSIFIERAD KÖRGLÄDJE.

M Performance-modellerna är bilar med imponerande kraftfulla prestanda. De levererar fascinerande kördynamik utan att göra avkall på komforten. Och tack vare den vässade designen är de lika stilfulla som kraftfulla. BMW M Performance. Intensifierad körglädje.

Förbrukning och koldioxidvärden.

 • BMW M550i xDrive Sedan:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 9,1–8,9
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 209-204

  BMW M760Li xDrive:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 12,8
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 294

  BMW X4 M40i:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 8,6
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 199

  BMW X6 M50d:
  Bränsleförbrukning blandad körning (EU) l/100 km: 6,6
  Koldioxidvärde blandad körning (EU) g/km: 174

  Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är beräknade enligt EU-körcykeln. De verkliga värdena för den individuella bilen kan avvika.

  Förbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Förbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen.