BMW 2-serien Gran Coupé F44
DrivmedelBensinDiesel

THE 2

BMW 2-SERIEN GRAN COUPÉ: ALLA HÖJDPUNKTER

DrivmedelBensinDiesel
THE 2BMW 2-SERIEN GRAN COUPÉ: ALLA HÖJDPUNKTER

Den första BMW 2-serie Gran Coupé introducerar överlägsenhet i en ny, karakteristisk form i kompaktklassen. Framför allt den kompromisslöst prestandainriktade estetiken gör att det inte råder någon som helst tvekan om bilens ambitioner. I linje med den avancerade tekniken och perfekt balanserade kördynamikfunktioner sticker BMW 2-serie Gran Coupé lekande lätt ut från mängden och väljer sin egen väg.

Läs mer

EXTERIÖR- OCH INTERIÖRDESIGN HOS BMW 2-SERIEN GRAN COUPÉ.

Den första BMW 2-serie Gran Coupé får överlägsenhet att se extremt enkelt ut, ned till de 19” stora fälgarna. De distinkta BMW njurarna, LED-strålkastarna och -bakljusen, de ramlösa dörrarna, den kraftiga skuldran och det sportiga bakpartiet – ren överlägsenhet som återspeglas även i interiören. Den förarorienterade förarplatsen med upplysta interiörlister och sportstolar som tillval ger en lika exklusiv som dynamisk ambiens. De båda displayerna på 10,25” i Live Cockpits Professional och BMW Head-Up Displayen ser till att du alltid har tillgång till aktuell information.
BMW 2-serie Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blå metallic, framsidan sedd uppifrån mot taket
BMW njure i mesh-design BMW 2-serie Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blå metallic närbild front

BMW njure i nätdesign.

BMW njuren i nätdesign går helt i Ceriumgrått och har invändigt ett intrikat utformat galler. Gallerstrukturen är inspirerad av gallren på tävlingsbilar och ger fronten både djup och värdighet, samtidigt som det är en lika högkvalitativ som dynamisk detalj.
Ramlösa dörrar BMW 2-serie Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blå metallic exteriör

Ramlösa dörrar.

De eleganta ramlösa dörrarna kompletterar bilens dynamiska linjer och förstärker den sportiga framtoningen.
Slutrörskåpor BMW 2-serie Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blå metallic närbild bakparti

Slutrörskåpor, synliga.

Slutrörskåporna är med en diameter på 90 mm ett utseendemässigt statement som även förstärker bilens sportiga framtoning.
LED-bakljus BMW 2-serie Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blå metallic närbild

LED-bakljus

LED-bakljusen betonar bilens dynamiska bakparti och lyser upp vägbanan optimalt samtidigt som de ger bättre sikt och synlighet i mörker.
Sportstolar BMW 2-serie Gran Coupé F44 invändig utrustning

Sportstolar för förare och framsätespassagerare.

Sportstolarna för föraren och framsätespassageraren kännetecknas av att sidostöden på sätet och ryggstödet är betydligt högre än på standardstolen, och det inställbara lårstödet ger överlägsen ergonomi och effektivt stöd även vid snabb körning i kurvor. Förutom sittdjupet (mekanisk inställning) på förarstolen går det även att ställa in ryggstödets bredd (elektrisk inställning).
Interiörlister Illuminated Brooklyn BMW 2-serie Gran Coupé F44 invändig utrustning

Interiörlister Illuminated Brooklyn.

Interiörlisterna Illuminated Brooklyn med accent Triangel för instrumentpanel och dörrsidor ger kupén en progressiv atmosfär med exklusiv känsla. Det lysande mönstret i de diskret bakgrundsbelysta lister skapar en lika elegant som behaglig atmosfär i bilen.
Panoramaglastak BMW 2-serie Gran Coupé F44 fågelperspektiv

Panoramaglastak.

Panoramaglastaket kan öppnas för att släppa in frisk luft och ger kupén en ljus och behaglig atmosfär även när det är stängt. Det öppnas och stängs automatiskt med en knapptryckning eller via fjärrkontrollen och är utrustat med skjut- och lyftfunktion samt solskyddsgardin och vindavvisare.

KÖRDYNAMIKEN HOS BMW 2-SERIE GRAN COUPÉ.

Motor, drivline- och chassiteknik för BMW 2-serie Gran Coupé.

Med dynamisk utrustning som det adaptiva chassit, dubbelkopplingsväxellådan och fyrhjulsdriften xDrive tar BMW 2-serie Gran Coupé rollen som ledare sitt segment när det gäller kraft och smidighet. I kombination med de kraftfulla och mycket effektiva TwinPower Turbo bensin- och dieselmotorerna sticker den enkelt ut från mängden och ger imponerande överlägsenhet på alla typer av vägar.
M sportstyrning med Servotronic BMW 2-serie Gran Coupé F44 förarplats

M sportstyrning.

M sportstyrning med Servotronic möjliggör direkta och smidiga köregenskaper med mindre rattmotstånd. Bilen kan därmed styras med ännu större precision och ger ännu sportigare köregenskaper, särskilt på kurviga vägar.
8-stegad Steptronic-sportväxellåda BMW 2-serie Gran Coupé F44

8-stegad Steptronic-sportväxellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW 2-serie Gran Coupé F44 med BMW xDrive närbild av bakpartiet

BMW xDrive.

BMW xDrive, det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, fördelar drivkraften flexibelt mellan fram- och bakhjulen för bättre drivgrepp, kördynamik och körsäkerhet i alla situationer. Den elektroniskt reglerade kraftfördelningen motverkar över- eller understyrningstendenser i kurvor och ökar därmed bilens smidighet.
M sportchassi BMW 2-serie Gran Coupé F44

M sportchassi.

M sportchassit är tio millimeter sänkt. Dessutom har det kortare fjädrar, hårdare stötdämparinställning och hårdare krängningshämmare. Denna kombination ger distinktare chassiegenskaper som gör det möjligt att köra utpräglat sportigt.

ASSISTANSSYSTEM OCH KOMFORTFUNKTIONER I BMW 2-SERIE GRAN COUPÉ.

BMW 2-serie Gran Coupé är också tekniskt progressiv in i minsta detalj. Innovativa förarassistanssystem som backningsassistenten hjälper dig under körningen, medan BMW Intelligent Personal Assistent tar kommunikationen mellan föraren och fordonet till nästa nivå och låsning och upplåsning av dörren blir ännu smidigare med Digital Key via din smartphone.
Säkerhetspaket Driving Assistant BMW 2-serie Gran Coupé F44 invändig utrustning

Driving Assistant.

Säkerhetspaketet Driving Assistant omfattar de kamerabaserade systemen frontalkrocksvarning med bromsfunktion, manuell Speed Limit-assistent inkl Speed Limit-information med visning av omkörningsförbud och framförhållning samt körfältsassistent. Dessutom ingår de radarbaserade funktionerna Lane Change Warning samt varningar för trafik från sidan bak och påkörning bakifrån.
Parking Assistant BMW 2-serie Gran Coupé F44 invändig utrustning

Parking Assistant.

Parking Assistant underlättar parkering av bilen. Backkameran ser till att ge bättre sikt bakåt. Den aktiva parkeringsdistanskontrollen ger bättre skydd mot parkeringsskador. Parkeringsassistenten parkerar bilen automatiskt längs med och vinkelrätt mot körbanan och kör ut från parkeringsfickan igen. Backningsassistenten underlättar för dig vid backning där det är ont om plats.
Aktiv farthållare med Stop&Go BMW 2-serie Gran Coupé F44

Aktiv farthållare.

Den aktiva farthållaren med Stop&Go håller avståndet till framförvarande fordon i hastigheter mellan 30 och 160 km/h och kan stanna och starta igen i trögflytande trafik. Den manuella Speed Limit-assistenten gör att farthållaren kan ta hänsyn till gällande hastighetsbegränsningar. Frontalkollisionsvarning med bromsingrepp reagerar på stillastående fordon, fotgängare och cyklister.
BMW Live Cockpit Professional BMW 2-serie Gran Coupé F44 förarplats

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 10,25" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
BMW Intelligent Personal Assistant BMW 2-serie Gran Coupé F44 invändig utrustning

BMW Intelligent Personal Assistant.*

Vore det inte underbart om dina personliga fordonsexperter fanns i din BMW? Med BMW Intelligent Personal Assistant kan du kommunicera med din BMW. Säg dina kommandon med helt vanlig röst för att styra bilens många funktioner. Intelligent Personal Assistant kan dessutom förklara allt som har med bilen att göra så att du lär känna din BMW ännu bättre. *(Tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande).
Remote Software Upgrade BMW 2-serie Gran Coupé F44 invändig utrustning

Remote Software Upgrade.

Se till att bilen alltid har den senaste programvaruversionen installerad. Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Du kan ladda ner uppdateringarna via appen My BMW eller via bilens inbyggda SIM-kort och därefter installera programvaran. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i din BMW.
Smartphone-integrering i BMW 2-serie Gran Coupé F44

Smartphone-integrering.

Vill du inte vara utan dina smartphone-funktioner utan vill kunna styra dem som vanligt när du sitter i din BMW? Smartphone-integreringen gör att din bil stödjer Apple CarPlay och Android Auto med trådlös kommunikation mellan din smartphone och bilen. Det gör att du kan använda dina viktigaste appar även i bilen.

MODELLER AV BMW 2-SERIE GRAN COUPÉ.

Advantage-paket

Advantage-paketet erbjuder en rad funktionella utrustningsdetaljer för exteriören och interiören som bidrar till att öka både komforten och säkerheten i bilen.
BMW 2-serie Gran Coupé F44 Advantage-paket Mineralvit sedd snett framifrån

Luxury Line

Utförandet Luxury Line framhäver bilens eleganta sida. Lyxiga designelement i satinerad aluminium ger exteriören en exklusiv look. I kupén fulländas det luxuösa intrycket av förstklassig läderklädsel och sobra interiörlister. Advantage-paketet samt belysningspaketet avrundar utförandet.
BMW 2-serie Gran Coupé F44 Luxury Line Storm Bay metallic trefjärdedelsvy framifrån

Sport Line

I utförandet Sport Line utstrålar bilen ännu mer dynamik. Distinkta detaljer i Svart högglans ger ett extra sportigt utseende. Sportstolarna för förare och framsätespassagerare ger dessutom maximal komfort och optimalt stöd. Advantage-paketet samt belysningspaketet avrundar utförandet.
BMW 2-serie Gran Coupé Röd F44 Sport Line Melbourneröd trefjärdedelsvy framifrån

M Sport

Med M Sport gör du bilen ännu sportigare. Förutom en mängd detaljer som vässar looken för exteriören och interiören tar M Sport körglädjen till nästa nivå. M sportchassit, M sportstyrningen och M Aerodynamikpaketet optimerar de kördynamiska egenskaperna märkbart. Erbjudandet för Model Advantage rundas av med LED-dimstrålkastare.
BMW 2-serie Gran Coupé F44 M Sport Misano-blå metallic trefjärdedelsvy framifrån
  • Advantage-paket
  • Luxury Line
  • Sport Line
  • M Sport

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min: 

131 (178)/ 5000– 5500

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder: 

7,1

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km: 

6,5 - 7,3

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:


149 - 166

BMW 2-serie Gran Coupé F44 Snapper Rocks Blå metallic med öppna dörrar och två personer vid bilen

BMW SERVICES.

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW 2-SERIE GRAN COUPÉ.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:
  • Service med fordonskontroll
  • Service av mikrofilter
  • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Proactive Care

BMW Proactive Care.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck hur BMW Proactive Care gör ditt liv bekvämare.

Läs mer om BMW Proactive Care
BMW Mobile Care

BMW Mobile Care.

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Mobile Care är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.
Läs mer om BMW Mobile Care