DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW 2-serie Gran Tourer.

DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.

BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW 2-serie Gran Tourer.

Ett stort antal innovativa funktioner hjälper dig på många olika sätt under körningen och garanterar på så sätt högsta komfort och säkerhet. Du kan därför koncentrera dig på väsentligheterna – oförfalskad körglädje.

DELEGERA ARBETET TILL PÅLITLIGA ASSISTENTER.BMW ConnectedDrive förarassistans i BMW 2-serie Gran Tourer.

Ett stort antal innovativa funktioner hjälper dig på många olika sätt under körningen och garanterar på så sätt högsta komfort och säkerhet. Du kan därför koncentrera dig på väsentligheterna – oförfalskad körglädje.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

BMW Head-Up Display i fullfärg visar all information som är viktig för körningen på en projektionsskiva direkt i förarens synfält, utan att det distraherar. På displayen visas information som hastighet, navigationsanvisningar, hastighetsbegränsningar inkl omkörningsförbud, telefon- och infotainmentlistor samt information och varningar från de olika förarassistanssystemen.

Symbolerna visas i fullfärg på en skiva som kan fällas ut ovanför kombiinstrumentet för att t ex vägmärken ska kunna avbildas på ett realistiskt sätt. Genom att denna skiva är en aning tonad ökar konstrasten.

Projektionens ljusstyrka anpassar sig automatiskt till de yttre ljusförhållandena och kan även anpassas manuellt till de individuella behoven, och det finns även olika visningslägen för nattetid respektive dagtid. Föraren kan själv välja vilken information som ska visas utöver hastigheten och varningarna från förarassistanssystemen. BMW Head-Up Display har begränsad läsbarhet med polariserande solglasögon.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving Assistant Plus omfattar inte bara Driving Assistant-systemen körfältsassistent, påkörnings- och fotgängarvarning med citybromsfunktion, helljusassistent och Speed Limit-information utan också aktiv farthållare med Stop and Go och köassistent.

 • Köassistent

  Köassistenten avlastar föraren på monotona vägsträckor: Systemet gör så att bilen ”flyter med trafiken” i en hastighet på max 60 km/h och gör det därmed enklare att hantera bilköer. Det håller automatiskt avståndet till den framförvarande bilen, reglerar hastigheten ända ned till stillastående och hjälper till att styra.

 • Körfältsassistent

  Körfältsassistenten varnar med en vibration i ratten om bilen oavsiktligt är på väg att överskrida en sidomarkering i över 70 km/h.

 • Påkörnings- och fotgängarvarning

  I situationer där det finns risk för kollision varnar påkörningsvarningen i två steg. Fotgängarvarningen, som är aktiv mellan 10 och 60 km/h, skickar en enstaka varning vid akut fara. Samtidigt förbereds bromsarna på en snabbare reaktion. I nödfall påbörjar systemet en inbromsning och ser till att krockhastigheten blir betydligt lägre. Om bilen framför bromsar in häftigt skickas stegvis kraftfullare varningar innan en lätt bromsning görs.

 • Aktiv farthållare med Stop & Go

  Den kamerabaserade aktiva farthållaren med Stop & Go reglerar både den hastighet på max 140 km/h som föraren har ställt in och håller avståndet till bilen framför. Bilen kan bromsa in till stillastående vid behov och sedan starta automatiskt igen, och vid långsam trafik eller köbildning håller den ett säkerhetsavstånd till fordonet framför.

NAVIGATION PLUS MED KONTROLLREGLAGE IDRIVE TOUCH.

Navigation Plus inkl BMW Head-Up Display kombinerar ett antal praktiska komponenter: Navigationssystem med fast monterad 8,8" Control Display av LCD-typ, radio, MP3-spelare, RDS-dubbeltuner och ett kombiinstrument med högupplöst 5,7" TFT-display. BMW Head-Up Display i fullfärg projicerar aktuell information direkt i förarens synfält, vilket möjliggör bättre koncentration på körningen. Vägledningen sker med hjälp av pil/karta eller med talanvisningar. Systemet styrs på ett intuitivt sätt via kontrollreglaget för iDrive, med direktvalsknappar och åtta favoritknappar, med röstkommandon eller via pekskärmens dynamiska paneler som visar aktuellt innehåll. Systemet är även försett med USB- och Bluetooth-anslutningar samt anslutning för trådlös handsfree.

Navigation Plus visar vägen till ditt resmål på ett enkelt och direkt sätt i flera europeiska och andra länder. Med hjälp av TMC-tekniken upptäcks hinder i trafiken på ett tidigt stadium, och alternativa vägar beräknas i en handvändning, så att destinationen kan nås på snabbaste och mest störningsfria sätt.

 • Kontrollreglage iDrive Touch

  Med kontrollreglaget iDrive Touch, som ingår i navigation Plus, kan Control Display användas på ett bekvämt sätt med en hand. Tack vare pekplattan i kontrollreglaget kan man enkelt skriva in t ex destinationen för navigationssystemet genom att texta med sin egen handstil. Dessutom går det att aktivera och ställa in flera funktioner samt bläddra i listor genom att vrida och trycka på kontrollreglaget. Användningen av reglaget är både enkel och intuitiv, vilket gör att föraren samtidigt kan koncentrera sig på den omgivande trafiken. Alla funktioner som styrs med kontrollreglaget visas tydligt på Control Display.