MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW 2-serie Gran Tourer kombinerar kördynamik och effektivitet.

MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW 2-serie Gran Tourer kombinerar kördynamik och effektivitet.

Bensin- och dieselmotorerna med BMW TwinPower Turbo, smarta chassisystem och en rapp Steptronic-växellåda: BMW 2-serie Gran Tourer ger dig en härligt sportig körupplevelse både på långa raksträckor och i snäva kurvor. Bilen är samtidigt mycket effektiv: Tack vare den intelligenta energistyrningen med BMW EfficientDynamics-teknik hålls både bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena på en låg nivå – och du får mer pengar kvar i plånboken.

MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.BMW 2-serie Gran Tourer kombinerar kördynamik och effektivitet.

Bensin- och dieselmotorerna med BMW TwinPower Turbo, smarta chassisystem och en rapp Steptronic-växellåda: BMW 2-serie Gran Tourer ger dig en härligt sportig körupplevelse både på långa raksträckor och i snäva kurvor. Bilen är samtidigt mycket effektiv: Tack vare den intelligenta energistyrningen med BMW EfficientDynamics-teknik hålls både bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena på en låg nivå – och du får mer pengar kvar i plånboken.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Oavsett om det gäller maximala prestanda eller minimal förbrukning – det viktigaste är körglädjen som är så typisk för BMW. BMW EfficientDynamics heter strategin från BMW, som syftar till att minska bränsleförbrukningen och sänka koldioxidvärdena samtidigt som prestanda och dynamik förbättras. Det är ett åtgärdspaket för drivlinan, energistyrningen och bilkonceptet som helhet – och det är standard på alla BMW.
Den nya generationens BMW TwinPower Turbo-motorer, både i diesel- och bensinversion, ger högre prestanda och reducerar förbrukningen. För att öka effektiviteten har både aerodynamiken optimerats och BMW EfficientLightweight utvecklats konsekvent. Genom att rätt material används på rätt plats minskar bilens vikt samtidigt som dess styvhet ökar. I det omfattande åtgärdspaketet ingår dessutom intelligent energistyrning och möjligheten för föraren att välja ECO PRO-läget, som bidrar till ett mer bränsleoptimerat körsätt.

BMW xDrive.

Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift från BMW, xDrive, anpassar sig perfekt även till besvärliga körsituationer, genom att alltid leverera bästa tänkbara drivgrepp. Med xDrive och den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) behåller bilen sin stabilitet och spårhållning i alla lägen. xDrive fördelar drivkraften steglöst och flexibelt mellan hjulaxlarna med hjälp av DSC-sensorerna för att optimera drivgreppet och redan i ett tidigt skede motverka över- eller understyrningstendenser i kurvor. Dessutom bidrar systemet till att bilen startar säkert och stabilt även på halt underlag och i branta backar. DSC behöver inte ingripa lika ofta vid besvärliga vägförhållanden. Därigenom förenar xDrive fördelarna med fyrhjulsdrift – drivgrepp, spårstabilitet och körsäkerhet – med smidiga köregenskaper som är så typiska för en BMW.

BMW sDrive.

BMW sDrive.

sDrive är BMW:s namn för enbart bakhjulsdrift eller enbart framhjulsdrift. BMW-modeller med tvärställd motor, som ger kompakta yttermått och mycket flexibilitet och utrymme invändigt, har sDrive-version med framhjulsdrift. Genom den avancerade axelkonstruktionen ger även den effektiva framhjulsdriften en dynamik och smidighet som du förväntar dig av en BMW.

UTFORMAD FÖR KÖRGLÄDJE.

Se en film om BMW 2-serie Gran Tourer.

UTFORMAD FÖR KÖRGLÄDJE.

Se en film om BMW 2-serie Gran Tourer.

DYNAMISK DRIVNING.

Den dynamiska drivlinan för BMW 2-serie Gran Tourer ser till att både prestanda och effektivitet ligger på en hög nivå. Bensin- och dieselmotorerna med BMW TwinPower Turbo och den 6- eller 8-stegade Steptronic-växellådan med perfekt avstämd stegning bidrar till en imponerande kraftutveckling, direkt gasrespons, en enastående jämn gång och låga utsläppsvärden.

 • BMW TwinPower Turbo-teknik

  De nya motorerna i BMW EfficientDynamics motorfamilj baseras på BMW TwinPower Turbo-teknik, vilket ger en märkbart mer temperamentsfull kraftutveckling och snabb respons även vid låga varvtal. Motorerna erbjuder maximal körglädje samtidigt som de är extra bränsleeffektiva och har låga koldioxidvärden.

 • 6-stegad Steptronic-växellåda

  Den 6-stegade Steptronic-växellådan ökar växlings- och körkomforten genom ett mer distinkt växlingsförlopp och en optimerad hydraulisk styrning. Detta förenar enastående komfort med omisskännlig dynamik och sänker dessutom bränsleförbrukningen.

 • 8-stegad Steptronic-växellåda

  Den 8-stegade Steptronic-växellådan ger avsevärt högre växlings- och körkomfort tack vare den täta stegningen och minskade varvtalssprång. Detta förenar enastående komfort med imponerande dynamik och sänker dessutom bränsleförbrukningen.
  Här spelar även momentomvandlaren en avgörande roll – till och med vid manuell växling. Tack vare växellådans täta stegning och den exakta avstämningen ger den extra hög komfort vid växlingarna.
  Samspelet mellan funktioner som identifiering av körsituationen och avkänning av trafiksituationen har en avgörande inverkan på växellådans egenskaper. I varje enskild körsituation väljer systemet den optimala växeln med hänsyn till körläget.

INTELLIGENT ENERGISTYRNING.

Minskad bränsleförbrukning och ökad körglädje: Tack vare den intelligenta energistyrningen från BMW EfficientDynamics i BMW 2-serie Gran Tourer får du ut mer av varje droppe bränsle. Mer prestanda, mer effektivitet och mer körglädje.

 • ECO PRO-läge

  ECO PRO-läget gör det möjligt för föraren, beroende på det individuella körsättet, att sänka bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. Ytterligare besparing kan uppnås med funktionerna ”segling” och ECO PRO-rutt.

 • Auto start-/stoppfunktion

  För att spara bränsle stänger auto start-/stoppfunktionen av motorn när bilen stannar tillfälligt, till exempel vid trafikljus eller i köer. När du trampar ned kopplingen (manuell växellåda) eller släpper bromsen (Steptronic-växellåda) startar motorn automatiskt på bråkdelen av en sekund.

 • Bromskraftåtervinning

  Varje gång du bromsar, samt vid motorbromsning, frigörs rörelseenergi som hittills har varit outnyttjad i de flesta bilar. Bromskraftåtervinningen använder denna hittills outnyttjade potential och genererar el från den energi som frigörs när du bromsar eller släpper gaspedalen. Elen används till att ladda batteriet. Tack vare detta intelligenta energistyrningssystem avlastas generatorn eftersom den inte behöver arbeta konstant. Resultatet är lägre bränsleförbrukning och högre prestanda – helt i linje med BMW EfficientDynamics.

 • Växelindikator

  Om du växlar i tid och i rätt ögonblick går det att spara mycket bränsle, särskilt i städer och på landsvägar. Optimal växling, minskad bränsleförbrukning – motorelektroniken beräknar den optimala växeln med hänsyn till körsituationen och motorns varvtal. En pilsymbol på Info Display visar när du bör växla upp eller ned för att spara bränsle. Systemet märker när du accelererar kraftigt, och då visas rekommendationen för uppväxling först vid ett högre varvtal. Jämförande interna BMW-studier har visat att bilar med växelindikator drar ca fyra procent mindre bränsle.

AERODYNAMIK.

Genom noggrant avstämda aerodynamiska åtgärder får BMW enastående värden för luftmotståndet. Det har en positiv inverkan på effektiviteten och körstabiliteten, och sänker samtidigt ljudnivån i bilen. Här ingår detaljlösningar som Air Curtain i frontspoilern, Aeroblade på bakpartiet och det heltäckande underredesskyddet.

 • Air Curtain

  Frontspoilern med inbyggd Air Curtain är ett typiskt designelement för BMW EfficientDynamics. Air Curtain leder fartvinden mot de främre hjulhusen via två vertikala luftintag så att luftflödet accelereras och skapar en ”gardin” på utsidan av hjulen. Detta är innovativa åtgärder som ger mindre turbulens och luftmotstånd, vilket i sin tur sänker bränsleförbrukningen märkbart.

 • Aeroblade

  Sidoförlängningen på den övre karosstolpen baktill kallas Aeroblade. Den bryter av luftflödet och minskar turbulensen bakom bakpartiet. På så sätt minskar luftmotståndet och därmed även bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppet. Dessutom ger Aeroblade bakpartiet ett sportigt och dynamiskt utseende.

SMIDIGHET OCH ÅKKOMFORT.

SMIDIGHET OCH ÅKKOMFORT.

Smidig i stadstrafik och bekväm på långa semesterresor: BMW 2-serie Gran Tourer anpassar sig till alla situationer och bidrar till maximal körglädje.
Den elektromekaniska servostyrningen ger direkt styrrespons, vilket även bidrar till ökad smidighet och åkkomfort, och den ser även till att du alltid befinner dig på rätt spår. Servostyrningen är perfekt avstämd mot det nya drivningskonceptet och underlättar parkeringen med sin distinkta, direkta respons och sitt låga styrkraftsbehov.
Den variabla sportstyrningen med Servotronic ger direkta och smidiga köregenskaper med mindre styrkraft. Styrningens utväxling är beroende av rattutslaget. Det förbättrar manöverförmågan vid sportig körning och bekvämligheten vid parkering och i svängar.