GÅ DIN EGEN VÄG. OCH TA MED DIG HELA VÄRLDEN.

Tjänster och appar för BMW 2-serie Gran Tourer.

Kommunikation, information och underhållning – med tjänster och appar från BMW ConnectedDrive får ditt mobila liv ett stort lyft.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal ger dig snabb hjälp och assistans från utbildad personal i nödsituationer oavsett när på dygnet olyckan sker. Du kan få hjälp på ditt språk även om olyckan sker utomlands. Systemet ringer automatiskt ett nödsamtal vid en olycka, t ex när airbags löser ut eller om bältessträckarna aktiveras. Via bilens inbyggda SIM-kort – det vill säga oberoende av din mobiltelefon – skickas räddningsrelevant information som t ex bilens exakta position, hur allvarlig olyckan är och potentiella skador på passagerarna till BMW Callcenter. BMW Callcenter larmar omedelbart den lokala räddningstjänsten och assisterar samtidigt den som råkat ut för olyckan till dess att räddningstjänsten är på plats. Nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Så fungerar intelligent nödsamtal.

Se en film om utrustningen.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.

Hit räknas även BMW Online som ger tillgång till aktuell, platsbaserad information som t ex väder och nyheter och även möjliggör onlinesökning med Google och användning av Office-funktioner. Dessutom går det att sammanställa individuella tjänster som t ex reseguider och hotellguider i menyn Applikationer.

I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Det går att komplettera med andra tjänster du behöver, t ex Real-Time Traffic Information, BMW Remote Services och BMW Concierge Services. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

Så fungerar BMW ConnectedDrive Services.

Se en film om utrustningen.

  • Apple CarPlay-förberedelse

    Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

BLUETOOTH-FÖRBEREDELSE PROFESSIONAL MED TRÅDLÖS LADDNING

Bluetooth-förberedelse med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal* med trådlös laddfunktion för telefonen och extra USB-anslutningar. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot.

* Universalladdskal för trådlös laddning finns endast till kompatibla smartphones. Lösningar för trådlös laddning av inkompatibla smartphone-modeller hittar du online eller hos din BMW-återförsäljare.

APPEN AUDIBLE.

Har du sällan tid att läsa böcker? Ljudböcker blir allt mer uppskattade av bokälskare, bland annat för att det faktiskt går att njuta av bra litteratur även i bilen. Med appen Audible för iPhone (kan köpas i App Store) har du tillgång till mer än 150 000 ljudböcker och uppläsningar som du kan ladda ned. Audible ger dig möjligheten att göra det bästa av vardagens resor – i sällskap med en god bok. På längre resor kan du underhålla barnen med barnböcker, och för de vuxna kan det vara skönt som omväxling att höra på en berättelse istället för att lyssna på musik. För att använda den för BMW Apps certifierade appen i din BMW behöver du bara ladda ned den från App Store, ansluta din smartphone via USB eller snap-in-adapter och starta appen. Alla appfunktioner kan användas direkt och går att styra säkert med kontrollreglaget för iDrive och Control Display. Ljudböckerna spelas upp via bilens ljudanläggning.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en personlig butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.
Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.
En förutsättning för att kunna använda denna tjänst är utrustningen BMW ConnectedDrive Services.

Så fungerar BMW Concierge Services.

Se en film om utrustningen.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Med hjälp av Real-Time Traffic Information (RTTI) har du alltid tillgång till den senaste trafikinformationen när du är ute och kör. Du får information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål.Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.
Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

Så fungerar Real Time Traffic Information.

Se en film om utrustningen.

BMW REMOTE SERVICES.

BMW REMOTE SERVICES.

Med BMW Remote Services och den kostnadsfria appen My BMW Remote (tillgänglig i Apple App Store och på Google Play) kan du fjärrstyra olika funktioner på din BMW, till exempel låsa och låsa upp bilen. Det går även att skicka adresser till destinationer som hittats genom en onlinesökning med Google direkt till ett befintligt navigationssystem. Dessutom går det att se var bilen befinner sig. Innan BMW Remote Services kan användas måste funktionen aktiveras via kundportalen My BMW ConnectedDrive.