STORSLAGEN. ÄVEN PÅ INSIDAN.

Komfort och funktioner i BMW 3-serie Gran Turismo.

STORSLAGEN. ÄVEN PÅ INSIDAN.

Komfort och funktioner i BMW 3-serie Gran Turismo.

Ger dig ny energi: i BMW 3-serie Gran Turismo får föraren och framsätespassageraren uppleva komfort på högsta nivå. Det långa axelavståndet och taklinjens generöst tilltagna höjd ger gott om plats och en härlig känsla av rymd – vilket särskilt märks i baksätet. Praktiska funktioner som trådlös laddning av telefonen gör livet på vägen ännu enklare. Även den höga säkerheten för alla passagerare ger en extra trygg känsla.

STORSLAGEN. ÄVEN PÅ INSIDAN.Komfort och funktioner i BMW 3-serie Gran Turismo.

Ger dig ny energi: i BMW 3-serie Gran Turismo får föraren och framsätespassageraren uppleva komfort på högsta nivå. Det långa axelavståndet och taklinjens generöst tilltagna höjd ger gott om plats och en härlig känsla av rymd – vilket särskilt märks i baksätet. Praktiska funktioner som trådlös laddning av telefonen gör livet på vägen ännu enklare. Även den höga säkerheten för alla passagerare ger en extra trygg känsla.

Read more

EN NY UPPLEVELSE AV RYMD.

Variabel – utan begränsningar. Förare som lever ett aktivt och sportigt liv kommer att älska bagageutrymmet i BMW 3-serie Gran Turismo. Men inte bara det: det oslagbart rymliga kupéutrymmet har gott om plats, särskilt passagerarna i baksätet kan njuta i fulla drag, även av längre resor.

 • Tvådelat skydd för bagageutrymmet

  Skyddet för bagageutrymmet har en tvådelad design som är mycket praktisk. Den bakre delen följer automatiskt med när bakluckan öppnas och stängs. Om det behövs mer plats i bagageutrymmet går det att demontera skyddet och förvara det på ett bekvämt sätt under bagageutrymmets golv. På så sätt kan hela bagageutrymmet användas för att transportera skrymmande föremål.

 • Ryggstöd bak, justerbart

  Det går att ställa in lutningen för ryggstöden i baksätet individuellt i förhållandet 40:20:40. Ryggstödets lutning kan ställas i 15 olika lägen från transportläget med 8° (för 33 liter extra bagageutrymme) till komfortläget med 27°. På så sätt är det möjligt för alla baksätespassagerare att hitta en egen bekväm sittposition. Ryggstödet kan ställas in med en knapp direkt på sätet.

PRAKTISKA FUNKTIONER.

Otaliga genomtänkta lösningar som underlättar din vardag. Till exempel den praktiska funktionen Comfort Access. Den automatiska bakluckan kan öppnas beröringsfritt av Comfort Access-systemet.

 • Automatisk baklucka

  Den automatiska bakluckan är eldriven och kan enkelt öppnas och stängas. Det räcker med att trycka på knappen i kupéutrymmet eller på fjärrkontrollen. Bakluckan kan även öppnas som vanligt med handtaget på utsidan och stängas med knappen på bakluckans insida. En varningssignal bidrar till ökad säkerhet.

 • Fjärrstyrd fällning av baksätets ryggstöd

  Med hjälp av den fjärrstyrda fällningen av baksätets ryggstöd går det att låsa upp och fälla ryggstödet i baksätet med en knapp i bagageutrymmet och därmed få ett nästan helt plant underlag att lasta på. En smart fjädermekanism ser till att ryggstödet fälls ned långsamt och tyst. Nackskydden på baksätets ryggstöd behöver inte demonteras utan fälls istället bakåt.

 • Aluminiumskenor för flexibel fästning av packningen

  Aluminiumskenor för bagageutrymmet (ingår i förvaringspaketet) med två ställbara surrningsöglor på golvet gör att även otymplig last kan transporteras säkert.

MOBIL KOMFORT.

BLUETOOTH-FÖRBEREDELSE PROFESSIONAL MED TRÅDLÖS LADDNING.

Bluetooth-förberedelse Professional med trådlös laddning omfattar stöd för laddskal* med trådlös laddfunktion för telefonen och extra USB-anslutningar. En takantenn ingår, för att ge ännu bättre mottagning. Via Bluetooth kan två telefoner och en musikspelare vara anslutna samtidigt. Dessutom ingår Bluetooth Office och förberedelse för Wi-Fi Hotspot.

* Universalladdskal för trådlös laddning finns endast till kompatibla smartphones.
Read more

WiFi HOTSPOT.

Utrustningen omfattar en fast installerad WiFi Hotspot med LTE-standard för avgiftsbelagd uppkoppling till internet. Uppkopplingen sker via bilens fast monterade SIM-kort och ett tillhörande dataabonnemang (medför extra kostnader) hos en av BMW:s leverantörer.
Read more

EXTRA HÖG KOMFORT.

En behaglig bilfärd med BMW 3-serie Gran Turismo börjar redan när du stiger in och tar plats i kupéutrymmet. Ett bidrag till detta ger till exempel panoramaglastaket, klimatautomatiken och multifunktionsknapparna för ratten.

 • Panoramaglastak

  Panoramaglastaket kan öppnas för att släppa in frisk luft och ger kupéutrymmet en ljus och behaglig atmosfär även när det är stängt. Det öppnas och stängs automatiskt med en knapptryckning eller via fjärrkontrollen och är utrustat med skjut- och lyftfunktion samt ett elektriskt innertak och en vindavvisare.

 • Klimatautomatik med 2-zonsreglering

  Klimatautomatik med 2-zonsreglering och automatisk temperaturreglering som föraren och framsätespassageraren kan ställa in individuellt. I klimatautomatiken ingår automatisk recirkulation (AUC), aktivt kolfilter, im- och solsensor och luftutsläpp bak

 • Multifunktion för ratt

  Beroende på hur bilen är utrustad gör multifunktionen hos ratten att det går att styra telefon-, röst- och ljudfunktioner samt farthållaren med knapparna på ratten.

 • Inner- och ytterbackspegelpaket

  Innerbackspegeln och ytterbackspegeln på förarsidan bländar automatiskt av och båda ytterbackspeglarna är utrustade med en elektrisk infällningsfunktion. Tack vare trottoarkantsautomatiken vinklas ytterbackspegeln på passagerarsidan automatiskt nedåt när backväxeln läggs i för att föraren ska kunna se trottoarkanten.

PASSIV SÄKERHET.

Ett paket av intelligenta säkerhetsåtgärder minimerar olycksriskerna för alla BMW-modeller – och ger dig en trygg känsla av att alltid vara skyddad på bästa sätt. Omfattande balkstrukturer som tål hög belastning och intelligent användning av specialstål med hög hållfasthet bidrar till låg vikt och maximal stabilitet för säkerhetscellen.


Krockenergin leds bort från säkerhetscellen till andra delar av karossen som bottenplattan, sidoramen, torpedväggen och taket och tas sedan upp av deformationszoner i fram- och bakpartiet. Vid en sidokollision skyddas passagerarna genom förstärkta strukturer i B-stolpen och tröskeln, sidokrocksbalkar i dörrarna med hög hållfasthet samt stabila tvärbalkar för sätena.


I frontpartiet finns det olika anordningar som bidrar till att skydda fotgängare. Mellan stötfångarens fästen och stötfångarens inklädning finns deformationselement som minskar skadorna vid en benkollision. Dessutom är motorhuven utrustad med deformationselement som reducerar krockenergin och på så sätt fungerar som deformationszon.

 • Den angivna bränsleförbrukningen och utsläppsvärdena utgår från EU-förordning (EG) 715/2007 i den version som gällde vid tidpunkten för typgodkännande. Värdena avser ett typfordon med grundläggande konfiguration och det visade intervallet tar hänsyn till storleken på hjul, däck och extrautrustning.

  * Värdena är enligt WLTP-körcykeln. Från första september 2018 har WLTP helt ersatt körcykeln NEDC. På grund av mer realistiska testförhållande är under WLTP, uppmätt bränsleförbrukning, energiförbrukning och koldioxidvärde ofta högre och verklig räckvidd i många fall lägre än med uppmätt NEDC-värde. Under år 2019 är NEDC-värdena legalt bindande.

  ** Uppgifter om förbrukning och koldioxidvärden uppfyller kraven för mätning enligt den nya WLTP-körcykeln och har räknats om till EU-körcykeln (NEDC) för att underlätta jämförelser. Andra värden kan gälla vid beräkning av skatt och övriga fordonsavgifter. Du kan beräkna din fordonsskatt på: www.bilsvar.se

  Mer information om WLTP-körcykeln finns på www.bmw.se/wltp.

  Värdena avser basmodell med standardväxellåda; värden i [ ] gäller för modell med extrautrustningens växellåda.

  Modellerna på bilderna kan ha extrautrustning och tillbehör som inte ingår i standardutrustningen för den svenska marknaden. Information om vilka modeller och utrustningsalternativ som erbjuds i Sverige framgår av texten. Kontakta din BMW-återförsäljare för mer information. Med förbehåll för ändringar i konstruktion och utrustning samt skrivfel och andra felaktigheter.