Bränsleförbrukning och koldioxidvärden.

 • Bränsleförbrukning och koldioxidvärden finns under rubriken Tekniska data för respektive bilmodell. Bränsleförbrukning och koldioxidvärden beror på den valda däckdimensionen. 


  Värden för bilar med 8-stegad Steptronic-växellåda inom hakparentes.


  Bränsleförbrukning och koldioxidvärden är uppmätta enligt EU-körcykeln (93/116/EG). Bränsleförbrukningen för blandad körning baseras på ca en tredjedel av sträckan i stadstrafik och två tredjedelar på landsväg. Förutom bränsleförbrukningen mäts också koldioxidvärdet i g/km. Förbrukning och koldioxidvärden är uppmätta för basutrustade bilar i fabriksutförande. De är främst avsedda för jämförelse mellan olika bilar. De verkliga värdena vid dagligt bruk för den individuella bilen kan avvika.


  Angivna tekniska data avser basutrustade bilar i fabriksutförande. Standardutrustningen för bilar som BMW Sverige levererar till den svenska marknaden kan avvika från fabriksutförandet. Din auktoriserade BMW-återförsäljare kan ge närmare information om vad som gäller. Vi förbehåller oss rätten till ändringar i konstruktion och utrustning samt reserverar oss för eventuella skrivfel.


  Tjänstevikt kg: I de angivna värdena är inräknat 90 % tankfyllning, 68 kg för föraren och 7 kg för bagaget. Tjänstevikten gäller för bilar i standardutförande. Extrautrustning kan höja värdet.


  BMW rekommenderar användning av 95-oktanig bensin för bensinmotorerna. Som lägst är 91 oktan med upp till 10 % etanolinblandning tillåtet. De angivna värdena för prestanda och förbrukning gäller med 98-oktanig bensin.