HELA VÄRLDEN PÅ ETT LITET KLICK.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 3-serie Gran Turismo.

Kommunikation, information och underhållning – med BMW ConnectedDrive tjänster & appar har du alltid med dig ditt pulserande flöde. Med BMW Online har du till exempel alltid tillgång till aktuell, platsbaserad information som väder, nyheter, onlinesökning och Office-funktioner. Dessutom kan du säkert, bekvämt och utan tidsbegränsning använda appar på telefonen, som till exempel Spotify – och mer därtill.

Read more

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Med hjälp av BMW ConnectedDrive Services går det att använda den personliga digitala mobilitetsassistenten BMW Connected i bilen samt ta del av de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna med ett stort utbud av information, underhållning och tjänster när du är ute och kör.


Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn BMW ConnectedDrive.


I systemet ingår bekväm och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. BMW ConnectedDrive Services ger dig även tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt får tag i alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder dessutom en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

  • Apple CarPlay-förberedelse

    Med hjälp av Apple CarPlay-förberedelsen kan föraren använda en kompatibel iPhone, trådlöst och bekvämt även under körning. Innehållet och funktionerna i telefonen, t ex musik, iMessage/sms, telefonfunktionen, Siri, navigation och en rad appar kan visas och användas på vanligt sätt via bilens normala gränssnitt. Beroende på utrustningen i bilen styrs funktionerna med pekskärm, kontrollreglaget för iDrive eller via röststyrning. Apple CarPlay har en giltighetstid på tre år och kan därefter förlängas via BMW ConnectedDrive Store.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Rätt låt för rätt tillfälle: Online Entertainment ger dig direkt och obegränsad tillgång till miljontals låttitlar – utan att du behöver använda andra apparater som t ex din smartphone. Här finns någonting för alla smaker. Varje gång en låt eller ett album av en artist spelas i bilen laddas de samtidigt automatiskt ned till bilens hårddisk. Online Entertainment ger dig direkt och obegränsad tillgång till miljontals låttitlar – utan smartphone eller andra enheter.


Med erbjudandet för Online Entertainment kan du skapa ett konto för en musiktjänst hos någon av BMW:s musikpartners, t ex Napster eller Deezer, och lyssna på musik i ett helt år utan extra kostnad i följande åtta europeiska länder: Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien och Nederländerna.

Se en film om utrustningen.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en egen butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.


Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, kostnadsfritt dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

Se en film om utrustningen.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Real-Time Traffic Information (RTTI) ger dig alltid det senaste trafikläget. Du får information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och effektivaste vägen till ditt resmål.
 

Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik.
 

Det aktuella trafikläget visas i form av vägmarkeringar i grönt, gult, orange och rött.

Se en film om utrustningen.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal skapar vid behov automatiskt en förbindelse till närmaste räddningstjänst via BMW Callcenter utan att någon privat mobiltelefon behövs. Förutom bilens aktuella position skickas information om hur allvarlig olyckan är. Det intelligenta nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Se en film om utrustningen.