HELA VÄRLDEN PÅ ETT LITET KLICK.

BMW ConnectedDrive tjänster och appar i BMW 3-serie Gran Turismo.

Kommunikation, information och underhållning – med BMW ConnectedDrive tjänster & appar har du alltid med dig ditt pulserande flöde. Med BMW Online har du till exempel alltid tillgång till aktuell, platsbaserad information som väder, nyheter, onlinesökning och Office-funktioner. Dessutom kan du säkert, bekvämt och utan tidsbegränsning använda appar på telefonen, som till exempel Spotify – och mer därtill.

BMW CONNECTEDDRIVE SERVICES.

Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ligger till grund för de intelligenta BMW ConnectedDrive-tjänsterna som du kan använda under körning för att ta del av ett stort utbud av information och underhållning.

Funktionerna ger t ex tillgång till platsrelaterad information som väder och nyheter, onlinesökning med Google och praktiska Office-funktioner. Dessutom kan individuella tjänster och funktioner som t ex reseguider och hotellguider användas utan smartphone via menyn ConnectedDrive.

I systemet ingår även bekväm, säker och obegränsad användning av utvalda smartphone-appar. Utrustningen BMW ConnectedDrive Services ger dig tillgång till BMW ConnectedDrive Store, där du snabbt och lätt skaffar alla tjänster och appar du behöver. BMW ConnectedDrive Services erbjuder även en rad andra funktioner som ger dig nya upplevelser varje gång du kör din BMW.

Se en film om utrustningen.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Rätt låt för rätt tillfälle: Online Entertainment ger dig direkt och obegränsad tillgång till miljontals låttitlar – utan att du behöver använda andra apparater som t ex din smartphone. Här finns någonting för alla smaker. Varje gång en låt eller ett album av en artist spelas i bilen laddas de samtidigt automatiskt ned till bilens hårddisk. Online Entertainment ger dig direkt och obegränsad tillgång till miljontals låttitlar – utan smartphone eller andra enheter.


Med erbjudandet för Online Entertainment kan du skapa ett konto för en musiktjänst hos någon av BMW:s musikpartners, t ex Napster eller Deezer, och lyssna på musik i ett helt år utan extra kostnad i följande åtta europeiska länder: Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike, Storbritannien, Italien, Spanien och Nederländerna.

Se en film om utrustningen.

BMW CONCIERGE SERVICES.

Har du alltid undrat hur det skulle kännas att ha en egen butler? Nu har du din chans, med BMW Concierge Services från BMW ConnectedDrive. Med denna bekväma funktion räcker det med en knapptryckning för att upprätta en förbindelse till BMW Callcenter som assisterar dig när du är ute och kör.


Oavsett om du letar efter en viss restaurang, en uttagsautomat eller ett jourapotek – din BMW Callcenter-assistent tar reda på adressen och skickar den direkt till bilens navigationssystem. BMW Concierge Services fungerar, oberoende av din mobiltelefon, kostnadsfritt dygnet runt, sju dagar i veckan, oavsett om du är på hemmaplan eller utomlands.

Se en film om utrustningen.

REAL-TIME TRAFFIC INFORMATION.

Med hjälp av Real-Time Traffic Information (RTTI) har du alltid tillgång till den senaste trafikinformationen när du är ute och kör. Det skickas information om störningar i trafiken tillsammans med den aktuella platsen och varaktigheten för att kunna ge relevant information om trafiksituationen på motorvägar, motortrafikleder, större genomfartsvägar och många gator i städerna. Intelligenta rekommendationer av alternativa rutter hjälper dig att hitta den snabbaste och smidigaste vägen till ditt resmål. Som informationskällor används bl a anonyma rörelseprofiler baserade på GPS-data från fordonsflottor, smartphone-appar och polisrapporter och även återkommande trafikmönster i rusningstrafik. 


Det aktuella trafikläget visas i form av vägsträckor som är färgade i grönt, gult, orange och rött.

Se en film om utrustningen.

INTELLIGENT NÖDSAMTAL.

Funktionen intelligent nödsamtal skapar vid behov automatiskt en förbindelse till närmaste räddningstjänst via BMW Callcenter utan att någon privat mobiltelefon behövs. Förutom bilens aktuella position skickas information om hur allvarlig olyckan är. Det intelligenta nödsamtalet kan även utlösas manuellt, för att t ex hjälpa andra trafikanter.

Se en film om utrustningen.