BMW M340i xDrive Touring (G21), sedd från sidan körandes framför glasbyggnad i stadsmiljö
BränsletypBensinDiesel

THE 3

BMW M340i xDrive Touring (G21), sedd från sidan körandes framför glasbyggnad i stadsmiljö

BMW M340i xDrive & M340d xDrive Touring

BränsletypBensinDiesel
THE 3BMW M340i xDrive & M340d xDrive Touring

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring ger äkta motorsportkänsla i vardagen. Med med en effekt på upp till 375 hk (275 kW) starka raka 6-cylindriga BMW M TwinPower Turbo-motorer och M chassikomponenter som har optimerats för maximal dynamik släpper de loss sitt driv och sin kraft inom bråkdelar av en sekund och visar därigenom sin passion för racing. I kombination med ett bagageutrymme på imponerande 1 510 m3 och en mängd innovativa förvaringslösningar i kupén visar de sin mångsidighet såväl i omkörningsfilen som på långresorna.

Läs mer

HÖJDPUNKTER FÖR BMW M340i xDRIVE & M340d xDRIVE TOURING.

Förvandlar förväntan till körglädje.

Av kärlek till motorsporten: BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring garanterar med BMW M chassikomponenter som ingår som standard en nervkittlande körupplevelse på högsta nivå. Den är skapad för maximal dynamik och imponerar med sin enastående prestanda och sina perfekta köregenskaper. Det adaptiva M chassit med variabel sportstyrning och med M sportdifferentialen med permanent steglös reglering av differentialspärren är en garanti för sportig körglädje kombinerat med ökad smidighet, optimalt väggrepp och bästa möjliga köregenskaper.

BMW M340i xDrive Touring (G21), kördynamik
BMW M340i xDrive Touring (G21), 8-stegad Steptronic Sport-växellåda

8-stegad Steptronic Sport-växellåda.

Den 8-stegade Steptronic-sportväxellådan ger om så önskas mycket sportig växling. Både vid automatisk och manuell växling med växelväljarspaken eller växelpaddlarna – för allt från avspänd och lugn körning till en utpräglat dynamisk körstil. I läget Sport och med växelväljarspaken i vänstra läget S/M är växlingskarakteristiken inställd på högsta möjliga prestanda.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M sportbromsar

M sportbromsar.

M sportbromsar med 4-kolvs fasta bromsok fram och 1-kolvs flytande bromsok bak i blå färg med M-logo har stora bromsskivor och därmed extra stor bromskraft.
BMW M340i xDrive Touring (G21), adaptivt M chassi

Adaptivt M-chassi.

Det adaptiva M chassit är sänkt tio millimeter och anpassas elektroniskt till körförhållandena och körsituationen i alla lägen. Dessutom kan föraren ställa in chassits egenskaper efter den önskade körstilen med Driving Experience Control – från komfortabel till sportig inställning med extra smidiga köregenskaper.
gammalBMW M340i xDrive Touring (G21), M sportdifferential

M sportdifferential.

M sportdifferentialen ger optimalt drivgrepp och maximal körstabilitet även vid fullt gaspådrag ut ur tvära svängar, vid höga kurvhastigheter eller vid körning på olika underlag. Drivgreppet maximeras via en elektroniskt reglerad lamellspärr som minskar skillnaderna i rotationshastighet mellan bakhjulen.
BMW M340i xDrive Touring (G21), BMW Laserlight

BMW Laserlight.

Extrautrustningens adaptiva BMW Laserlight lyser i helljusläget med laser nästan dubbelt så långt som konventionella strålkastare, upp till 530 m. Det leder till bättre sikt i mörker och därmed även till avsevärt högre säkerhet. Blå accenter och logon BMW Laser i strålkastaren demonstrerar bilens tydliga hightech-karaktär och sportiga ambitionsnivå.
BMW M340i xDrive Touring (G21), 19'' M lättmetallfälgar Dubbeleker 792 M Bicolor

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792 M Bicolor.

19" M lättmetallfälgar Dubbeleker 792, Bicolor Ceriumgrå, högglanspolerade med nödgångsegenskaper och olika däckdimensioner, fram 8 J x 19 med däck 225/40 R 19, bak 8,5 J x 19 med däck 255/35 R 19.
BMW M340i xDrive Touring (G21), BMW M Shadow Line högglans

M Shadow Line högglans.

M Shadow Line högglans omfattar ett flertal utrustningsdetaljer i Svart högglans. Utrustningen omfattar enhetlig dekor för fönsterlister, fönsterschaktinramning, inkl vertikala fönsterlister för bakdörrarna samt för B-stolparna, spegelinramningen, spegeltriangeln och spegelfoten.
BMW M340i xDrive Touring (G21), exklusiva ändrör

Exklusiva ändrör.

Exklusivt för M340i xDrive och M340d xDrive Touring: ändrör i friform på vänster och höger sida i Ceriumgrått. Det gör att ändrören är ett statement utseendemässigt och de understryker även de sportiga egenskaperna hos BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring.
BMW M340i xDrive Touring (G21), sportstolar och M-säkerhetsbälten

Sportstolar och M-säkerhetsbälten.

Sportstolarna för föraren och framsätespassageraren ger ett optimalt stöd och har många inställningsmöjligheter. M bilbälten med bältessträckare och bälteskraftbegränsare är försedda med fint invävd accent i de typiska M-färgerna.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M-specifikt kombiinstrument

M-specifikt kombiinstrument.

Den M-specifika kombiinstrumentet visar förutom rena kördata som hastighet och varvtal även information för extra sportig körning.
BMW M340i xDrive Touring (G21), M-lädersportratt

M-lädersportratt.

M lädersportratt med tre ekrar inklusive multifunktion, M-emblem och en inbyggd förarairbag. En rattkrans i läder Walknappa Svart och svart söm med markerade tumgrepp ger ratten en sportig och distinkt styrkänsla.

KRAFTPAKET MED SPORTKÄNSLA.

Ger dig fjärilar i magen redan när du sätter dig i bilen: Den moderna och dynamiska designen hos BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring förenar kraft och estetik i varje detalj. Exklusiva designdetaljer i progressiv Ceriumgrå metallic, som de distinkta BMW-njurarnas ram och stavar, framhäver bilarnas sportiga gener. Interiören är minst lika sportig: Med utrustning som de ergonomiska sportstolarna och den exklusiva M lädersportratten, i kombination med finaste material, ger förarmiljön ett löfte om gåshud. Ett löfte som den håller.

Läs mer

TEKNIK OCH FUNKTIONALITET FÖR BMW M340i xDRIVE & M340d xDRIVE TOURING.

Intuitiv och förutseende.

BMW M340i xDrive och M340d xDrive Touring är byggda för att ta dig säkert till din destination – och se till att vägen dit blir en sportig upplevelse. Dessutom möjliggör gör de intelligenta förarassistanssystemen som ingår i Driving Assistant Professional och Parking Assistant bilen delvis självkörande. Förutom den aktiva farthållaren med Stop&Go-funktionen inkl. kollisions-, fotgängar- och cyklistvarning med bromsfunktion finns till exempel även styr- och spårhållningsassistenten som hjälper dig i hastigheter upp till 210 km/h. Funktioner som är en bit på vägen mot autonom körning är bland annat Parkeringsassistenten, som automatiskt parkerar bilen åt dig, och backningsassistenten som automatiskt backar bilen samma väg som du kom. För optimal komfort och maximal säkerhet – i alla körsituationer. Därför finns också den innovativa BMW Intelligent Personal Assistant alltid till hands (tjänsten är inte tillgänglig på den svenska marknaden för närvarande). Systemet registrerar dina beslut och inställningar och lär känna dig bättre och bättre för varje dag som går. På ditt kommando styr den navigations-, entertainment- och Office-funktioner och vet alltid vilken som är den kortaste vägen till din italienska favoritrestaurang. Precis som en riktig assistent svarar den på dina frågor om bilen och gör på så sätt att du intuitivt lär känna din BMW M340i xDrive eller M340d xDrive Touring och dess många innovativa utrustningar och funktioner.

BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional ger bästa tänkbara komfort och säkerhet i kritiska eller monotona trafiksituationer. Förutom funktionerna som ingår i Driving Assistant innehåller Driving Assistant Professional bland annat styr- och spårhållningsassistent med utökade funktioner, nödstoppsfunktion samt filhållningsassistent med aktivt sidokollisionsskydd.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring Parking (G21), Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parking Assistant Plus underlättar parkering och vändning på små ytor. Det omfattar bl a Surround View-systemet med Top View, Panorama View och 3D View samt parkeringshjälp på sidan, nödbromsfunktionen aktiv parkeringsdistanskontroll, parkeringsassistent för parkering parallellt med eller vinkelrätt mot gatan och backningsassistent.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder.

Med BMW Drive Recorder kan du spela in en video av området runt bilen och spela upp den exempelvis på informationsdisplayen eller exportera den till din mottagarenhet via USB. Viktig information om bilen som t ex hastighet och gps-koordinater sparas samtidigt som videon spelas in. BMW Drive Recorder har två underfunktioner, inspelning av händelser och inspelning av kollisioner.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional med navigation omfattar en 10,25" stor högupplöst informationsdisplay med pekfunktion och en helt digital 12,3" instrumentdisplay. BMW Operating System 7 kan bland annat styras med kontrollreglaget iDrive Touch.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), Connected Music

Connected Music.

Lyssna på din favoritmusik, var du än är. Klassisk konsert på motorvägen, jazz i rusningstrafiken och pop när du glider omkring i stan. Tack vare Connected Music med Spotify och det inbyggda sim-kortet kan du strömma miljontals låtar online, direkt via BMW:s musikpartner Spotify.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Se till att bilen alltid har den senaste programvaruversionen installerad. Med hjälp av Remote Software Upgrade är och förblir din BMW alltid uppdaterad. Du kan ladda ner uppdateringarna via My BMW-appen eller via bilens inbyggda SIM-kort och därefter installera programvaran. På så sätt kan du låsa upp fler funktioner i din BMW.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), förvaringspaket

Förvaringspaket.

Förvaringspaketet inkluderar ett fack med lock i instrumentpanelen på förarsidan, nät på baksidan av framsätenas ryggstöd samt två USB-uttag med laddfunktion i mittkonsolen bak. I bagageutrymmet finns ett extra förvaringsnät för mindre prylar och ett spännband på höger sida.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), separat öppningsbar bakruta

Bakrutan kan öppnas separat.

Bakrutan kan öppnas separat, vilket är särskilt praktiskt när du ska lasta eller ta ut mindre väskor eller packning eftersom du inte behöver öppna hela bakluckan.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring (G21), genomlastningssystem

Genomlastningssystem.

Genomlastningssystemet omfattar ryggstöd bak som kan delas i förhållandet 40:20:40 för att ge extra stor flexibilitet. Exempelvis kan två passagerare sitta bekvämt i baksätet samtidigt som långa föremål, som skidor och snowboards, transporteras inne i bilen. Två praktiska dryckeshållare i mittarmstödet ingår också.

TEKNISKA DATA FÖR BMW M340i xDRIVE &

M340d xDRIVE TOURING.

BMW M340d xDrive Touring

Motoreffekt i kW (hk) vid varv/min:

250 (340)/4400

Acceleration från 0 till 100 km/h i sekunder:

4,8

Bränsleförbrukning, blandad körning, i l/100 km:

6,7-6,1

Koldioxidutsläpp blandad körning i g/km:

160 - 177

BMW M340d xDrive (G21), tekniska data

BMW SERVICES.

RÅDGIVNING OCH TJÄNSTER FÖR BMW M340i & M340d xDRIVE TOURING.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Koppla av på resan med eldrift: Det här paketet ger 100 % transparens och enkel planering. Du väljer själv om det ska gälla i 4 eller 6 år – eller 3 år om du är leasingkund. Servicetjänster:
  • Service med fordonskontroll
  • Service av mikrofilter
  • Service av bromsvätska
Läs mer om BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Med de innovativa teletjänsterna som ingår i BMW ConnectedDrive gör din BMW att du kan fokusera på annat. Om det är dags för service eller om ett problem skulle uppstå, förser den din föredragna BMW Service Partner med all relevant information om din bil. Din servicepartner kontaktar dig då för att boka en tid. Det gör att du kan lita på snabb och okomplicerad service av din bil och att du inte behöver tänka på allt själv. Enda kravet: Att du har registrerat din bil online på BMW ConnectedDrive Portal och sparat en Service Partner. Upptäck hur BMW Teleservices gör ditt liv bekvämare.
Läs mer om BMW Teleservices
BMW Vägassistans

BMW Vägassistans

Den kostnadsfria assistanstjänsten BMW Vägassistans är tillgänglig för alla BMW-förare dygnet runt, året om. Ett telefonsamtal – och våra experter står till din tjänst med all sin kompetens – per telefon eller vid behov på plats.
Läs mer om BMW Vägassistans